10 žhavých novinek Amazing Places, které ještě neznáte!

16. srpna 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

 

Je skvělé, že výběr kouzelných míst u nás se neustále rozšiřuje o nové zajímavé penziony, chalupy, statky, hotely, či restaurace nebo bistra. V tomto článku najdete od nás nejzajímavější novinky, které jsme objevili během našich letních cest po Česku.

 

1. Wellnessvagón 

 

Na tenhle projekt manželů Růžičkových jsme se dlouho těšili. K jejich Wellnessroubence a  rybářskému srubu na samotě Wellnessfishing v létě přibyl od základu přestavěný starý železniční vagón na romantické bydlení pro dva. K tomu už jen klid, vířivka, sauna a dobrá nálada. 

 

2. Green Stone Lipno

 

Rok dopředu jsme věděli, že i něco zajímavého se chystá na Lipně. A úderem léta se i tak stalo. Tři luxusní velkoryse řešené apartmány, kde každý má svůj vlastní bazén, respektive ten třetí “pouze” vířivku s výhledem na Lipno. Výjimečná místa dělají často detaily, což vás zde bude provázet na každém kroku. 

 

3. Hotel Lotrinský 

 

Jen několik dní nově otevřený hotel ve Velkých Pavlovicích, který, troufáme si říci, se právem uchází o nejkrásnější a nejzajímavější hotel na jih od Brna. Fakt je, že nabídka lepšího ubytování mimo krásné penziony a apartmány na jižní Moravě tak trochu chyběla. 

 

4. Bohemian Cottage 

 

“To čím se obklopujeme, ovlivňuje náš vnitřní svět” - věta, kterou najdete na stránkách nového kouzelného místa v Českém Švýcarsku, které jej zcela přesně vystihuje. Samozřejmě roli hraje i to, že malý rodinný penzion je úplně nový a obklopuje ho nádherná příroda, kterou zde můžete vnímat pasivně i aktivně. Lenošte v houpacích sítích, poseďte na kamenné terase s grilem, relaxujte na dřevěné terase, osvěžte se v přírodním jezírku.

 

5. Konopindova chata

 

Malá nenápadná horská chata umístěná vysoko nad Pecí pod Sněžkou. Místo, z kterého můžete vy a dalších 13 šťastných vyrážet na nejkrásnější výlety po Krkonoších. Místo, kde stačí naskočit na lyže a rozjet se doleva, doprava a vždy dojedete k lanovce. K tomu nádherné výhledy na okolní hory včetně té nejvyšší. Nedávno zrekonstruované, sami jsme vyzkoušeli a můžeme doporučit.

 

6. Apartmány Ladná 

 

Vítejte opět na jižní Moravě ve zcela nových apartmánech na cyklistické křižovatce mezi Lednicko-valtickým areálem a tisíci vinnými sklepy. Na projížďku tu mají připravena unikátní elektrokola, která nechali vyrobit speciálně pro své hosty. A abyste si užili volné chvíle naplno, děti tu mohou až od 15-ti let.

 

7. Hotel Kopačka

 

“Pohodlí není přepychem, krása není zbytečností, účelnost neznamená strohost” , tak by se dalo charakterizovat místo, které se objevilo v Lanškrouně jako zjevení a my jsme za něj rádi. Tohle je pro nás amazing place! Cit pro místo, práce s detaily, nenucený návrat do 30. let, do slavné éry funkcionalismu. Krásná práce, krásný hotel.

 

8. Chalet 12

 

Plně vybavený horský chalet v Harrachově s kapacitou až 10 osob. Tady si užijete soukromí a luxusu i díky 5 samostatným ložnicím, terase s výhledem a možností grilování. Místo v létě nabízí nádherné výlety po okolí a v zimě vše spojené se sněhem.

 

9. Chalupa Sihelne 

 

Vítejte na Valašsku ve zcela nové apartmánové chalupě. V okolí můžete obdivovat původní stará stavení a při túrách po beskydských pastvinách obdivovat roztroušená malá stáda ovcí a koz. V zimě místo odkud můžete vyrážet na běžkách či lyžích… 

 

10. Chalupa ve Zvonkovém údolí

 

Chalupa v samém srdci Orlických hor v půvabném Zvonkovém údolí. Obklopena je pouze horskými loukami, potůčkem a lesy. Zároveň ale nabízí dobrou dostupnost do známých lyžařských středisek Říčky, Deštné. Odpočinout si pak můžete například v dřevěném koupacím sudu a radovat se z naprostého ticha okolní samoty.

Podobné články