Místo (nejen) s vášní pro kolo

26. července 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Místo je už podle názvu rájem cyklistiky, ale zdaleka není navštěvováno jen vášnivými cyklisty. Ubytování poskytuje ideální zázemí pro aktivní dovolenou v přírodě a díky své lokalitě nabízí skvělé podmínky i pro zimní radovánky.

 

Úkryt v dolině

 

Penzion Kolovna je trochu ukrytý v dolině mezi svahy Králického Sněžníku a úpatím protějších Jeseníků. Cesta tam vám bude připadat jako na konec světa, silnice v Hynčicích totiž končí a nikam dál se už autem nedostanete. Pokud se ale chystáte na sportování, odpočinek v přírodě a dlouhé procházky po okolních lesích, nic vám tady chybět nebude. Penzion se nachází v kompletně zrekonstruovaném domě s novými moderními prvky a poskytne vám veškerý komfort.

 

Sport prochází žaludkem

 

Přízemí dominuje prostorná jídelna, která je velkými francouzskými okny průchozí na terasu s krásným výhledem. Manželé Linhartovi, kteří se o penzion a hosty starají, vám v ní připraví vydatnou snídani, protože sami moc dobře vědí, že sportovci potřebují nabrat spoustu energie. V zimní sezoně je k dispozici také kuchař, který vám po domluvě připraví večeři po celodenním lyžování. Přes léto si ale musíte zajít někam na jídlo, nebo můžete využít dva grily a s partou přátel si ugrilovat vlastní dobroty.

 

Klidný spánek

 

Ubytování vás překvapí útulnou atmosférou, praktičností a citem pro detail. Navíc se kromě dvoulůžkových pokojů můžete ubytovat pohromadě v až osmilůžkovém pokoji. Samozřejmostí všech pokojů je vlastní koupelna s ručníky, wi-fi připojení i televize. Hosté zde naleznou kvalitní spánek, a to díky tvrdším matracím a žaluziím na oknech, které umožňují maximální zatemnění pokoje. Větší skupiny mohou společně posedět u dlouhého stolu v salonku, který se dá využít také pro školení a teambuildingové akce.

 

Půjčovna i servis

 

Oddělenou součástí penzionu je také Bikecentrum & Bistro Kolovna. Tam,kromě občerstvení a výživy pro sportovce, využijete především odborný cykloservisa půjčovnu horských kol, elektrokol i dalšího sportovního vybavení. Svá kola tedy klidně nechte doma a otestujte nejnovější modely značky Bergamont nebo si půjčte horské elektrokolo. V okolním kopcovitém terénu ho ocení i zarytí cyklisté. A kam vyrazit na výlet? Nechte si poradit, kluci jsou odborníci a rádi vám naplánují i celou trasu podle přání a obtížnosti. Pod pojmem Kolovna se totiž kromě penzionu skrývá také e-shop a prodejny s půjčovnami v Praze, Brně a brzy i v Ostravě. 

 

Z HISTORIE

 

Hynčice jsou v kronikách zmiňovány v r. 1557. Na počátku se nazývaly Hynczicze, pak třeba Heintzendorf, současné jméno mají od roku 1924. Hynčice v minulosti osídlovali především Němci, v r. 1900 tu bylo 314 obyvatel. Dnes zde trvale bydlí jen 9 lidí, nicméně horská vesnička je oblíbeným rekreačním místem. Od vleků Sedlo a Sušina jsou krásné výhledy na hřebeny Jeseníků.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Podobné články