Bydlete na zámku, v Praze...

1. dubna 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Kdo by to řekl, že hned u pražské Jižní spojky, vedle nejrušnější silnice v metropoli, najdete hotel s perfektním ubytováním. Nenechte se ale zmást polohou. Okolní ruch aut ani nepocítíte. Naopak, jakmile se ocitnete v Chateau St. Havel, najdete tu dokonalou oázu klidu a vynikajícího gastronomického zážitku.

 

První zmínky o zámku se datují do třináctého století, kdy objekt patřil vyšehradskému probošství. Od té doby prošel vlastnictvím mnoha majitelů, nejvíce se však na zchátrání zámku podepsali komunisté. Na počátku nové éry, kolem roku 2000, v budově byly ještě umakartové stěny a paneláková okna, které byste dnes v hotelu hledali už marně.

Zámek ze všech stran obklopuje pětihektarový, dokonale upravený anglický trávník společně se třemi rybníky. Milovníci golfu se vyřádí na místní specialitě v podobě driving range s dostřelem na vodní hladinu. A pokud vám golf nic neříká, jen tak se projděte po parku a přesvědčte se o velikosti komplexu. V hotelu se budete cítit skutečně jak na zámku. Interiér je zasazen do novogotického stylu, stěnám v pokojích vévodí orientální tapety a podlahám sytě červené koberce. Majitelé opravdu mysleli i na sebemenší detaily v podobě přírodní kosmetiky z vlastní produkce až po malé občerstvení v den příjezdu na pokoji. Náš soukromý tip: nejkrásnější pokoj je ten ve věži. Novomanželské apartmá s královsky velkou postelí s nebesy, kde výraz „mít hvězdy na dosah“ nabere úplně jiné rozměry.

 

Když už jsme zmínili novomanželské apartmá, Chateau St. Havel je naprosto ideálním místem, pokud zrovna plánujete s partnerem váš „den D“. Svatba se může odehrát i pod širým nebem, do zahrady se vejde až 400 hostů, takže nemusíte mít obavy, že prateta z druhého kolene by se na svatbu už nevešla. Navíc ubytujete všechny hosty přímo v hotelu, a tak nebudou muset dojíždět desítky kilometrů domů.

Skvělá je tu i gastronomie. Šéfkuchař Ondřej Slanina, kterého můžete znát z pořadu Kluci v akci, pro chuťové pohárky hostů denně připravuje tradiční české speciality se špetkou moderny. Zámecká restaurace kromě výběru z klasického jídelního lístku pravidelně připravuje i několik verzí degustačního menu s možností párování vín. Pokud si v hotelu rezervujete pokoj, samozřejmostí je bohatá snídaně formou švédských stolů, kde vám mimo to připraví vše, na co dostanete zrovna po ránu chuť. A co by to bylo za snídani od šéfkuchaře Slaniny, kdyby se nepodávala vajíčka se slaninou.

 

Kromě toho si můžete v Chateau St. Havel užívat i wellness. Relaxovat a „vypnout“ tu jde tak nějak samo – ať už při masáži (vyzkoušeli jsme rituál Gejšino tajemství), v soukromé vířivce, nebo sauně. Bavila nás saunová kosmetika, kterou si lze i zakoupit domů v podobě tělového peelingu s brusinkou a bambuckého másla s extrakcí brusinky a ostružiny.

Ačkoliv je hotel umístěn pouhých pár minut městskou hromadnou dopravou
z centra, což je mimochodem jedno velké plus, máte pocit, že jste najednou na kopci na zámku obehnaném vodním příkopem. A alespoň na chvilku můžete nechat všechny starosti a stresy v údolí, zatímco vy si užíváte královského odpočinku s dobrým jídlem.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Podobné články