Choose Love Every Day

11. července 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Chateau Mcely jsou jednoduše rájem na zemi. Je neuvěřitelné, jakou atmosféru se tu celému týmu povedlo za ty roky, co fungují, vytvořit. A je tomu už 13 let, kdy Mcely poprvé otevřely svou bránu a přivítaly první hosty. Od té doby ovšem neusnuly na vavřínech a neustále vylepšují design i své služby. 

 

My jsme se do Chateau Mcely vydali během prvního prázdninového týdne. Na trochu hektický odjezd z Prahy ale zapomeneme hned, jak se začneme blížit k zámku. Právě brána vedoucí do zámeckého parku funguje jako filmová klapka. Vjedete dovnitř a rázem jste se přesunuli do jiného světa. Vládne tu klid, útulno, všichni se usmívají a nic není problém. 

 

Od té doby, co Mcely otevřely, se samozřejmě objevilo množství hotelů v Česku, které mají ambici jim konkurovat. Chateau Mcely si ovšem drží svou laťku neuvěřitelně vysoko a neustále ji posouvá. Mám pocit, že fungují jako inspirace pro ostatní podobná místa a tím obecně pomáhají kultivovat prostředí ve službách. Jeden z cílů, který máme i my v Amazing Places. Nicméně na celém týmu je vidět, jak je těší, když jsou u nich hosté spokojeni a když jim udělají radost. U nás se jim to tedy rozhodně povedlo. 

Léto ve Mcelích je plné akcí, které tu pro své hosty připravují. Můžete se těšit na filmy pod širým nebem, k nimž nechybí pohodlné deky, popcorn a drinky. Během prázdnin se koná i champagne time u jezírka nebo večery s DJem a skvělou hudbou v patiu. O všech akcích se dozvíte zde

 

My jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít projížďku na dvojkole. Prý jsme jediní hosté, kteří s ním vyjeli za bránu zámku. Doufám, že se k nám přidáte a nenecháte nás v tom samotné. Je to totiž vážně zábava a navíc si ověříte souznění s vaší drahou polovičkou, až budete muset společně brzdit nebo se naopak rozjíždět. Nicméně půjčit si můžete i dvě krásná městská kola, kdybyste se na jízdu v páru necítili. Nově mají v Chateau Mcely i Vespu, s níž mohou hosté objíždět polabskou nížinu okolo zámku. My jsme ji využili na jedno odpoledne a zajeli si na kávu a lehký oběd do Poděbrad, lázeňského města asi půl hodiny jízdou od Mcel. 

 

Během léta určitě nevynechejte přírodní jezírko, u něhož se skvěle odpočívá, ale navíc se osvěžíte ve vodě bez jakýchkoli chemikálií. I díky tomu bazén zapadá do celé zahrady a není rušivým elementem. Nicméně po koupání vám určitě, stejně jako nám, vyhládne. Doporučuji udělat si rezervaci v patiu, kde hraje výborná hudba a čeká tam na vás dovolenková atmosféra dlouhých letních večerů. U jídla nemůžete udělat chybu, cokoli z menu je výborně připravené. Já si vždy alespoň jednou dávám signature dish, tresku podle receptu babičky Cusumano. Nicméně jsme vyzkoušeli i kuře, které se může občas zdát být obyčejné, ale v podobě šťavnatých kousků doplněných o jehněčí klobásku z blízké farmy Košík a omáčku ze sladkého vína Madeira se jedná o chuťově naprosto vyladěný pokrm. Rozhodně si také jako sladkou tečku dejte čokoládové brambory, jemné lanýže z hořké čokolády plněné marinovanou třešní a kandovaným pomerančem jsou slast, navíc vtipně servírované na hlíně z rozlámané sušenky. Krom jídla si nemůžeme vynachválit bez přehánění nejmilejší číšníky v čele se Zdeňkem a skvělé drinky od barmana Tomáše. I kvůli nim se sem vyplatí vyrazit třeba jen na večeři. 

 

Díky atmosféře, kterou Mcely mají, se stávají častou svatební destinací. Ovšem úžasné jsou tu i zásnuby. Už to mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti. Ať už žádost o ruku proběhne při procházce v parku nebo u večeře se 101 svíčkami, bude vám jasné, že heslo #chooseloveeveryday tu dává dokonalý smysl, prožijete ho vy, ale řídí se jím celý tým, který se o vás v jeho duchu postará. My jsme prožili romantickou žádost o ruku v parku, ale druhý den nám ve Mcelích připravili večeři na oslavu v prezidentském apartmá se 101 svíčkami. Tak krásné překvapení jsme opravdu nečekali a krásnější zásnuby jsem si nemohla přát. 

 

Děkujeme celému týmu a vám doporučujeme Chateau Mcely všemi deseti. Ať už se sem rozhodnete vydat za nějakou specifickou příležitostí, nebo kdykoli jen za odpočinkem, jsem si jistá, že budete odjíždět nadšeni a kdykoli se na zámek budete rádi vracet. Stejně jako my. 

Podobné články