Chill out summer v Chateau Mcely

14. června 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Letos začalo léto zase o trochu dřív než obvykle. V Chateau Mcely to ale nikomu nevadí, právě naopak. První červnový víkend tu odstartovala letní sezóna a my jsme byli u toho.

Ve Mcelích už jsme pár víkendů strávili, třeba loni v létě nám ale celý pobyt propršelo a sluníčko vylezlo právě ve chvíli, když jsme vyráželi zpátky do Prahy. Letos jsme tak sledovali předpověď každý den i dvakrát, protože jsme si konečně chtěli užít Mcely s drinkem u bazénu.

 

BYDLETE JAKO PRINCEZNA

Vyšlo to! Přijeli jsme do ráje. Na uvítanou jsme dostali nápoj z místních bylinek, které rostou v sousedícím Svatojiřském lese. Ubytovali jsme se ve druhém patře, kde je každý pokoj pojmenován podle měsíce v roce. Náš pokoj, May, plný květinových motivů, byl ideální volbou pro navození skvělé nálady.

 

RELAXUJTE U JEZÍRKA

Rychle jsme se převlékli do plavek, sbalili si nezbytnosti do krásné plážové tašky, která je nachystaná na pokoji, a vyrazili parkem k jezírku. Ano, není to přímo bazén… musím uznat, že nějaká modrá plastová nádoba s vodou by tu bila do očí. Naopak biotop v tónech zelené a fialové krásně splyne s okolní přírodou a vy se tak můžete kochat zvuky tekoucí vody, kvákáním žab a dokonce můžete zahlédnout i užovku.

 

NEBO ODPOČÍVEJTE VE VÍŘIVCE

Odpočívat můžete krom lehátek nebo nafukovací labutě i v sauně nebo venkovní vířivce. My jsme po večeři ještě vlezli do županů, prošli se parkem k wellness a kochali se hvězdami s lahví vína. Hudbu tam opravdu nepotřebujete, okolní příroda se postará o skvělou kulisu. Z vířivky vidíte přímo na medový altánek, kde se v naprostém soukromí roztečete pod rukama úžasným masérek.

 

DEJTE SI DRINK

Sobotní večer se nesl v duchu letošního tématu – chill out summer. Od 17hod je v otevřeném patiu koktejlová hodinka. Podávají se letní drinky a bublinky. Můžete rovnou navázat večeří a vyzkoušet letní menu šéfkuchaře Honzy Štěrby. My jsme se během dvou dnů projedli skoro celým lístkem. Určitě doporučujeme vynikající ryby, hlavně signature dish – tresku podle receptu babičky Cusumano. Jak se říká, podle omáčky se pozná kuchař a ta ke kuřeti z portského vína byla naprosto báječná. Neváhejte ani s dezerty, malinový nugát nemá konkurenci.

 

ZAŽIJTE FILMOVOU NOC

První červnová sobota byla věnována letnímu kinu. Byli jsme napnuti, jaký film se bude promítat. Mamma mia byla skvělá volba. Příjemně najedení po večeři jsme se odebrali na zahradu, kde před plátnem byly přichystané piknikové deky s polštáři a lavičky. Nechyběl popcorn. Personál, který nám ke kinu nosil vše, na co jsme měli chuť. Někdo popíjel bublinky, někdo už jen bylinkový čaj na dobrou noc, ale všichni jsme byli naprosto spokojeni.

 

A JEŠTĚ KRÁSNĚJŠÍ RÁNO

Jako snídaňoví maniaci se s přítelem vždycky ráno dohadujeme, jak dlouho mi to bude trvat, než budu schopná se vypravit k jídlu. Ve Mcelích jsem šla i nenamalovaná. Snídaně je podávaná formou rautu, ale můžete si objednat další dobroty z á la carte nabídky. Rozhodně si dejte výbornou kávu, kterou sem dodává pražírna La Bohème a připravují ji tu zkušení baristi.


 

VYZKOUŠEJTE DVOJKOLO

Ve Mcelích můžete v klidu strávit celý víkend a nevystrčit nos z areálu zámku, pro odpočinek jako stvořené. Ale pokud budete mít chuť na trochu aktivnější relax, půjčte si kola. Můžete si vybrat buď kvalitní horská, nebo stylová městská s košíkem. Pro páry tu mají ještě něco navíc – dvojkolo. My jsme vyrazili do asi 4km vzdáleného zámku na Loučeni a bylo to jízda. Doporučujeme na 100 % a dám Vám tajný tip – je lepší sedět vepředu, máte rozhled a kontrolu nad řízením.

 

VÍKEND NEKONČÍ NEDĚLÍ 

V Chateau Mcely je krásně nejen o víkendu, ale přijeďte klidně i v týdnu. My zůstali až do pondělí a dali si takové „chateau office“ v zahradě. Není lepší možnost, jak začít nový týden.

Podobné články