Místo, kde vás nenajdou

25. února 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Každý si přeje znát místo uprostřed lesů, skal a rybníků, kam uteče z města a kde dobije energii. My takové máme. Na severu Čech. Hotel Ostrov, z jehož pokojů si vychutnáte nádherný výhled na Ostrovské stěny. Místo, kde není signál mobilních operátorů, a kde vás proto nikdo nebude rušit.

 

Dokud Ostrov nepoznáte, říkáte si, hotel v Severních Čechách, kousek od německých hranic, nebude to příliš smutné? Ale už příjezd k hotelu vás uhrane. Vyjedete kopec a najednou se před vámi ukáže krajina v plné kráse, je to skoro jako zázrak. Uvidíte skály a březové háje a najednou máte pocit, že jste přijeli do hotelu na konci světa. 

 

Hotel patří rodině Kuličových, která se o něj stará a dohlíží na důležité detaily. Začíná to už na recepci, kde pořídíte ostrovské pexeso nebo ostrovské karty Prší. Ale to není zdaleka všechno. Pro svůj hotel zajistili i vlastní značku piva. Je jím nefiltrovaný, nepasterovaný, dvanáctistupňový polotmavý ležák Ostroff, který pro místní restauraci vaří nedaleký pivovar Falkenstein. 

 

Stejně přistoupili i ke kávě, kterou pro tento hotel z kamerunského zrna praží liberecký Nordbeans a na jehož sáčcích najdete rovněž logo Ostrov. Jsou dokonce největším evropským odběratelem výběrové kamerunské arabicy, jejíž cesta sem je bohužel kvůli válečné krizi v Kamerunu stále složitější. 

 

Avšak největší chloubou hotelu je jejich kuchyně, které velí zkušený šéfkuchař Antonín Marcín. Pomalu pečená masa a kulajda jsou vyhlášená široko daleko. Abyste ochutnali průřez jejich nabídkou, doporučujeme objednat si degustační menu, které párují s vínem. Místní vinotéka čítá tisíce lahví vín, která poctivě vybírají a nakupují přímo od vinařů po celé Evropě. 

 

Hotel leží na břehu rybníka a je ideálním místem pro netradiční eventy a teambuildingy pro firmy. Připraví tu pro vás neokoukaný program, počínaje týmovým závodem traktorů, po aquazorbing, sjezd ze Sněžníku na koloběžkách nebo vám zajistí horolezecký workshop. Odpočinout si pak můžete v sauně, vířivce a bazénu, které jsou v ceně ubytování.

 

Baví nás, že jsou zde zodpovědní i k životnímu prostředí. Mají vlastní čističku vod, důsledně třídí odpad, vytápí tepelnými čerpadly, používají rekuperaci a zrušili používání jednorázových plastů. Majitelé o sobě říkají, že nespí na vavřínech, a tak přikoupili v okolí několik chalup a sousední areál a chtějí ze svého hotelu udělat opravdový resort. Myslíme, že se v příštím roce máme na co těšit. Přijeďte se sem ztratit. Budete tu mít pocit, že o vás skutečně stojí.

 

Celý článek si můžete také přečíst v týdeníku Euro ZDE.

Podobné články