Host v hlavní roli

16. září 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Do Olomouce se celé roky jezdilo především za kulturou, historií a architekturou. Přestože tyto cíle přetrvaly, nově se sem návštěvníci sjíždějí ze všech koutů republiky kvůli skvělému ubytování a špičkové gastronomii. A kde jinde se ubytovat než v Theatre hotelu na okraji města. Nelekejte se ale lokality. Na nádraží (jinak než vlakem z Prahy do Olomouce ani nejezděte) nasedněte na tramvaj a o dvě zastávky později se ocitnete před hotelem. Kovová fasáda s řízenou korozí vám na první dobrou napoví něco málo o tom, jaký design se skrývá uvnitř.

 

Pobyt v Theatre hotelu je skutečný zážitek. Někdejší sídlo olomoucké operety se před několika lety proměnilo v luxusní prostory hotelu, vyhlášené restaurace a kasina s všudypřítomným perfektním servisem. Koncept je nastaven jako divadelní hra, kde hlavní roli nezískal nikdo jiný než vy. No řekněte, kdy naposledy jste hráli hlavní roli ve svém životě?

Olomouc se stala jedním z předních gastronomických center. Foodies jezdí do metropole Hané především do restaurace Entrée sídlící právě v Theatre hotelu. Kuchyně pod taktovkou Přemka Forejta, jehož šéfkuchařská hvězda září i díky nedávno odvysílanému kulinárnímu pořadu, má jediné poselství: „Pro jedinečného hosta jedinečnou nabídku.“ A nejsou to jen plané řeči. Design samotné restaurace vás ohromí stejně jako delikatesy servírované na talířích. Prostory připomínající živou zahradu vás zavedou nejen do světa rostlin i nerostů, ale především do unikátního divadla. Jídla připravovaná z čerstvých surovin, z produktů lesa a domácích bylinek jsou doprovázena jedinečným zážitkem v podobě servírování pokrmu třeba na špalkovém dřevě s efektem suchého ledu. Kdo neokusil, nepochopí. Tohle se musí zkrátka zažít. S rezervací ale dlouho neotálejte, měsíce dopředu je restaurace beznadějně obsazena.

 

Ovšem nemyslete si, že hotel Theatre stojí ve stínu slavné restaurace. Po vynikajícím kulinářském zážitku jistě oceníte, že ujdete jen pár kroků do pokoje s neuvěřitelně pohodlnou matrací. Pokoje jsou zařízené s dávkou vkusu a elegance za použití přírodních tónů. Pokud patříte mezi ty, kteří se spokojí jen s tím nejlepším, dopřejte si luxus jednoho ze čtyř junior suite apartmánů v nejvyšším patře hotelu o rozloze většího bytu. Čekají vás tu vzdušné prostory, masivní kožené postele nebo mramorová koupelna s vanou uprostřed místnosti.

 

V Theatre hotelu nemusíte odpočívat jen na pokojích, ale i v úchvatném spa. Ve scene wellness dáte dopřát jak svému tělu, tak i duši. Intimní atmosféra zajistí naprosté soukromí, přestože odpočívat zde nebudete sami. Wellness prostory vám nabídnou bylinkovou a parní lázeň, finskou saunu, odpočívárnu nebo bar u vířivky. Nezapomeňte si dopřát i příjemnou masáž nebo ošetření comfort zone, jehož vůně se nese celým prostorem. Pro odpočinek po gastronomickém víkendu v Olomouci jako stvořené.

 

Prohlédněte si webové stránky týdeníku EURO.

Podobné články