Kam za kouzelným adventem

20. listopadu 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Každoročně a čím dál tím častěji slýcháme, že Vánoce jsou svátky klidu a míru, že bychom se měli zastavit a strávit chvíle pohody s rodinou a přáteli. A tak to má být. Ale o to více se předvánoční doba stává hektickým obdobím shonu na úkor dokonalých Vánoc. Často adventem doslova proletíme, jen abychom stihli nakoupit ty nejlepší dárky, napéct ještě více druhů cukroví než loni, vybrat ještě hezčí stromek nebo uspořádat nezapomenutelný firemní večírek. Všichni to tak občas máme. A tak, i když to bude znít jako ohrané klišé, rozhodli jsme se s tím bojovat a sepsali pro vás pár tipů na zajímavá vánoční místa. Zkuste zase vnímat adventní čas tak, jak jsme ho vnímali jako děti a třeba vyrazte poznat nová, díky Vánocům opravdu kouzelná místa.


Zámecké adventní víkendy jako z pohádky v Chateau Herálec
Pokud se chcete opravdu zastavit a nabrat síly před Vánoci, obětujte tomu alespoň jeden víkend i s přespáním. V Chateau Herálec připravili na prosincové víkendy výjimečné pobytové balíčky se zvýhodněnou cenou na druhou noc. Vedle běžných služeb v rámci ubytování, jako je neomezený vstup do wellness & spa nebo zdravé snídaně, budou pro hosty připraveny adventní trhy na nádvoří. Čeká vás nabídka originálních zámeckých dárků, budou se péct kaštany z parku nebo vánoční oplatky na historickém stroji. Pro děti bude připravena dílna na výrobu vánočních ozdob, pro dospělé zase voňavý punč. Líbání pod jmelím nad zámeckým schodištěm povoleno! Místa se rychle plní, ale ještě zbývá pár volných pokojů na druhý a třetí prosincový víkend, tak dlouho neváhejte a bližší informace si přečtěte zde.


Luxus i kouzlo Vánoc nejen v Karlových Varech
Co takhle vyrazit na lázeňskou kolonádu, která neztrácí svou atmosféru ani při zimních procházkách? Karlovarské vánoční trhy jsou každoročně pořádány ve Smetanových sadech u Alžbětiných lázní a stojí za to si sem udělat třeba i jen jednodenní výlet. Pokud toužíte po hýčkání, můžete pobyt spojit s luxusním spa a lázeňskými procedurami ve čtyřhvězdičkovém Luxury Spa & Wellness Hotelu Prezident. Tam už sice mají vánoční svátky i Silvestr plný, ale během adventu se ti nejnáročnější hosté ještě ubytují.
Pro milovníky tradiční atmosféry Vánoc v kouzelném prostředí máme tip pouhých 15 minut od Karlových Varů. Tam se totiž v meandru řeky Ohře vypíná gotický hrad Loket, častá kulisa vánočních reklam. Doporučujeme zavítat 8. a 9. prosince na místní adventní trh, který je rok od roku populárnější, ale přitom stále méně turisticky vytížený.


Jihočeský advent v duchu opravdového venkova
Pořád to není to pravé ořechové a sníte o Vánocích (bílých) jako z Ladových obrázků? Pak se na chvíli nechte odříznout od okolního světa v chalupě U Vyšaty. Tady vám vykouzlí snad vše, až na tu sněhovou nadílku. Okusíte tu opravdový život na vesnici i adventní trhy s venkovskou atmosférou, které se v Chlumanech konají pouze 14. prosince. Pokud místo vánočních trhů hledáte spíše útěk do klidné přírody, vydejte se do blízkých šumavských lesů. U Vyšaty mají volné termíny až do 29. prosince.

Podobné články