Kde strávit celý den v županu

26. února 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V dnešní hektické době to zná asi každý - jsme v práci od nevidím do nevidím, neustále se za něčím honíme a na odpočinek zbývá stále méně času. Jsme více unavení a obzvlášť po zimě té energie moc není. Pojďte s námi objevit místa, kde se tohle všechno stane minulostí. Vy si královsky odpočinete a energii - tu si nasbíráte do zásoby na měsíce dopředu. Vítejte na místech, kde můžete strávit celý den v županu.

Od Beskyd přes Jeseníky a Krkonoše až na samotný západ Čech do Mariánských Lázní – tam všude najdete penziony, hotely i zámecké resorty, ve kterých se relaxuje jedna radost. A na závěr vás vezmeme na jih Čech i Moravy do míst, kde si můžete užívat soukromý wellness jenom ve dvou.

 

JURÁŠEK

 

Přírodní oleje, rostlinné suroviny a léčivé bylinky – to je základ všech wellness ošetření, které si v tomto krásném penzionu můžete dopřát. Kromě toho tu mají bazén a vířivku na střeše. Tohle místo v Beskydech je stále více oblíbené, nabízí pouze 15 pokojů a čtyři hvězdičky opravdu odpovídají tomu, co vás v Jurášku čeká. Všudypřítomný klid, okolní příroda a v penzionu vstřícný personál. Co víc si přát?

 

ENDEMIT BOUTIQUE HOTEL & SPA

 

V Beskydech ještě zůstaneme – v Horní Bečvě v hotelu Endemit si vás budou hýčkat od začátku vašeho pobytu až do samotného konce. V jejich relaxační zóně můžete navštívit pět různých saun, odpočinout si ve vířivce anebo si zaplavat v bazéně. Dva z jejich apartmánů mají dokonce privátní saunu a třicetimetrovou terasu s výhledem do okolní krásné přírody. Samozřejmostí jsou zde i masážní a relaxační procedury.

 

VILLA REGENHART

 

O kousek dál v Jeseníkách najdete Villu Regenhart. Tento romantický hotel prošel v roce 2016 kompletní renovací a jeho součástí se stalo i moderní wellness. Relaxační bazén, finská, solná a parní sauna, venkovní ochlazovací bazének a vířivka pro 6 osob – to vše na vás čeká během vašeho pobytu. Pokud byste si chtěli užít trochu více soukromí, k dispozici vám je privátní zóna s vířivkou, vodní postelí a saunou. V hotelu také nabízejí masáže, zábaly a další relaxační rituály.

 

ZÁMECKÝ RESORT SOBOTÍN

 

Než se přesuneme dále, tak vám představíme ještě jedno úžasné místo v Jeseníkách, tentokrát nedaleko Šumperka – Zámecký resort Sobotín. Jejich wellness s rozlohou 1200 m2 patří mezi největší na Moravě a obsluhuje 4 hotely, které do resortu patří. Finská, parní, solná nebo bylinková sauna jsou samozřejmostí stejně jako bazén a privátní spa. Jedinečné jsou tu masáže, které vycházejí ze znalostí mistrných masážních technik, alternativní medicíny i historie kraje.

 

AUGUSTINIÁNSKÝ DŮM

 

Na Moravě ještě chvíli zůstaneme - ráj na zemi tu objevíte v lázeňském městě Luhačovice, konkrétně v hotelu Augustiniánský Dům. Ten je vyhlášený nejen díky svému skvělému wellness, ale také pro výtečnou gastronomii a věčně se usmívající personál. Na vybranou zde dostanete ze široké nabídky masáží, zábalů, wellness procedur a rituálů. K hotelu, v němž je 23 pokojů, patří také ojedinělá Zahrada šesti smyslů a také jedlá zahrádka.

 

CHATEAU HERÁLEC

 

Z Moravy se pomalu přesuneme do Čech – na Vysočině nedaleko Havlíčkova Brodu stojí za návštěvu Chateau Herálec. Místo, kde mají jak skvělé wellness, tak třeba i dámský a pánský salonek, knihovnu a hvězdárnu. Samotný zámek je národní kulturní památkou, bazén zde najdete pod starobylým klenutým stropem a v zimě se bruslí na palácovém nádvoří. Součástí wellness je také sauna a vířivka, na pokojích najdete vybavení na cvičení a mísu s ovocem. Pokud jste si chtěli někdy připadat jak z vyšší společnosti, rozhodně vyražte sem.

 

HOTEL OLYMPIE

 

Na kraji Špindlerova Mlýna ve výšce 900m můžete pozorovat okolní přírodu z hotelu Olympie. Ubytujete se v jednom z 38 útulných pokojů a odpočívat budete ve wellness, které hostům nabízí bazén s protiproudem, vířivku, finskou a bylinkovou saunu. Dokonalý relax doplňuje nabídka koupelí, zábalů a kosmetických ošetření. Místní snídaně jsou vyhlášené, dokonce si můžete jednu královskou nechat donést až na pokoj. Vřele doporučujeme.

 

BOUTIQUE HOTEL SWISSHOUSE

 

Místo, které leží 15 min chůze od centra Mariánských Lázní, kde ale budete nahony vzdáleni ruchu velkoměsta. Místo, kde už od vstupu voní napečené buchty a kde si budete připadat jako doma. Relaxovat tu můžete ve finské sauně, při bahenních zábalech nebo při konopné masáži. A pokud byste chtěli romantický večer pouze ve dvou, tak vám připraví aroma koupel při svíčkách, pustí vaší oblíbenou hudbu a dají k tomu láhev šampaňského. Kdo by si tohle nenechal líbit?

 

ROMANTIKA A RELAX O SAMOTĚ

Pokud toužíte odjet mimo civilizaci a odpočívat pouze ve dvou, máme pro vás na závěr pár tipů, kam vzít svou drahou polovičku. Jak v Česku, tak na Moravě totiž najdete místa, kde naopak vás nikdo nenajde.

 

Krásným útočištěm, které nabízí soukromí, jsou oblíbené Dobčické rybníčky na jihu Čech nedaleko Holašovic. K dispozici je několik chaloupek na vodní hladině (anebo nad ní), z nichž některé mají své sauny a ochladíte se přímo v rybníčku. Balzámem na duši je ale hlavně božský klid a příroda kolem. Přišlo na to už spousta hostů, a tak si s rezervací pospěšte. Mívají vyprodáno na měsíce dopředu.

 

Podobný koncept najdete i nedaleko Třeboně, kde mají na jednom z rybníčků chaloupku, které říkají Wellness Fishing. K dispozici vám kromě sauny bude také finská koupací káď. I tady je ale největším přínosem pro vaši duši všudypřítomný klid.

 

Posledním místem, kam se můžete schovat před každodenním stresem, je jihomoravský Zikmundov. Jeden z nejlepších penzionů Česka nedávno otevřel apartmán, který je mimo hlavní budovu, má svou vlastní venkovní koupací káď a pár metrů od něj je také nově postavená sauna, ze které je výhled na okolní louky. Spokojenost zaručena.

Podobné články