KOUZELNÁ MÍSTA V ČESKÉ REPUBLICE očima Jany

23. října 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Často mi píšete, jestli vám poradím nějaká fajn místa v České republice, tak jsem se rozhodla sepsat několik mých srdcovek, které jsem měla možnost v posledním roce i díky Amazing Places navštívit! Na té stránce ty super místa máte naservírované, ale chápu, že jste líní (já taky) a radši se zeptáte… a jelikož je toho víc, sepíšu to nejspíš na víc dílů 

 

Jítravský dvorec / okres Liberec

Tohle místo jsem vybrala na společný relax s kamarádkou Sabčou. Jelikož bydlí na Floridě, chvíle s ní jsou opravdu vzácné a tak si zaslouží výjimečné místo… V Jítravě pro nás připravili útulný „holčičí“ apartmán s růžově roztomilým interiérem, nad kterým jsme se chvilku rozplývaly :D. Podzimní počasí nám nepřálo, ale o to víc jsme si užily chvíle ve wellness. Jítrava nabízí mimo jiné gurmánský zážitek! Okolí tvoří malebná krajina, kouzelné roubenky a pastviny. Pokud sem zavítáte za hezkého počasí, užijete si tu příjemné procházky a výlety.

 

Domesi Concept House Pulečný / okres Jablonec nad Nisou

Jen my dva uprostřed upršené podzimní přírody… neskutečná romantika, praskající krb a hřejivá vůně dřeva… tak si pamatuju náš pobyt v Domesi Concept House. Někdy vlastně není vůbec špatné pronajmout si dům, kde není žádná recepce a váš pobyt se obejde bez hotelového personálu. Na oběd jsme si zajeli do nedaleké Kovárny a cestou zpátky jsme to vzali přes Jablonec, kde jsme si nakoupili na večeři a snídani. Tahle stylová dřevostavba nám nabídla veškerý komfort včetně plně vybavené kuchyně. Ve druhém patře se nachází „openspace“, kde se dá parádně odpočívat. My jsme si tu udělali relaxační salon. Kdo hledá romantiku, tady ji najde! Jinak dům je uzpůsoben pro čtyři osoby, tak že je vhodný i na pobyty s rodinou nebo s přáteli.

 

Port X / Praha

Můžete tu zkusit bydlet nebo se tu „zašít“, když potřebujete změnit pracovní prostředí! My jsme tu s Amazing pracovali dvakrát, nějakou chvilku nás sice příjemně rozptylovaly všudypřítomné designové vychytávky, ale jen co si každý našel svůj klidný koutek, udělali jsme kus práce. I zima tu má své ohromné kouzlo, skrz velká okna koukáte na industriální Holešovice, stojíte na zamrzlé Vltavě, posloucháte hudbu a vychutnáváte dobrou kávu, kterou si můžete udělat přímo v kuchyni nebo si ji donést z nedaleké Home Kitchen. Port X ocení každý milovník moderní architektury.

 

Resort sv. František / Špindlerův Mlýn

Poprvé jsme sem zavítaly s kolegyní Týnou na prohlídku, okouzlilo nás nejenom ubytování, ale i okolí! Resort je vzdálený od „komerční“ části Špindlerova Mlýna, je tu úžasný klid a božská příroda! Bydlet můžete buď v Erlebachově boudě nebo v Josefově boudě. Co mi „uvízlo“ v hlavě … možnost mít tu zimní svatbu, ale to je tip pro vás svobodné :-)) Jediné malé mínus bylo předražené taxi do „centra“, s Týnou jsme se potřebovaly dostat k autu, bus jel v námi nevyhovujícím čase a pan taxikář si naúčtoval za asi 7km „lidovou“ pětistovku  Proto sem doporučuji cestovat pokud možno autem.

 

„Erlebaška“ postupně prochází rekonstrukcí, na konci roku tu otevřeli velmi příjemné wellness, které jsme vyzkoušeli s Martinem na konci léta. V hotelu je cítit baby friendly atmosféra, přímo v areálu najdete ohradu se zvířátky, dětské hřiště nebo lyžařský vlek. Určitě si tu užijete i odpočinkové chvíle ve dvou. Během návštěvy jsme vyzkoušeli restauraci, kterou vám můžu jedině doporučit! V decentním a vkusném interiéru se výborně najíte! Na recepci si můžete zakoupit hezkou maličkost, my jsme tu našemu pidi člověkovi koupili pohankového koníka :-))

 

Miura / Beskydy

Tuhle „betonovou“ krásku najdete na Čeladné, v srdci Beskyd. Já osobně Miuru vnímám jako jednu z největších rarit v České republice, svým vzhledem je považována za kontroverzní hotel, jedněmi obdivovaná, druhými kritizovaná. I přesto, že mám raději interiéry ve stylu „teplo domova“, musím říct, že jsme tu našli útulnou atmosféru. Co nás nadchlo, byl všudypřítomný dechberoucí výhled na Beskydy, restaurace nabízející gastronomický zážitek (přísahám, že lepší koprovku jsem nikdy neměla) a skvělé wellness – jen pozor, klouže to tam  Miura je součástí golfového hřiště Čeladná a tak ji určitě ocení nejeden golfista.

 

Resort Cattaleya / Beskydy

Úžasnou novinku v srdci Beskyd jsme s Martinem navštívili na podzim při příležitosti večeře. Objednali jsme si degustační menu a shodli jsme se, že to byl opravdu zážitek. Večeříte v oáze klidu, obklopeni přírodou, na kterou je ze skleněné „kopule“ skvělá podívaná. Jídlo je opravdu vymazlené a obsluha moc milá. My jsme tu sice nebydleli, ale kolegové z Amazing pěli samou chválu. Resort na nás působil velmi intimní atmosférou, proto bych ho doporučila pro romantické chvíle ve dvou. A pokud potřebujete utéct z města a dobít baterky, jeďte sem!

 

Hotel Freud / Beskydy

Moderní příjemný hotel ležící v Ostravici je takovou vstupní branou do Beskyd. Jelikož se Martin narodil v Ostravě a občas sem musí pracovně, stal se pro nás Hotel Freud ubytováním i během pracovních cest. Musím říct, že v tomto případě nám ani nevadí, že je to z Ostravy půl hodinky cesty, naprosto to vynahradí ten klid a výhled na Beskydy. Den tu začnete skvělou snídaní a pokud se budete vracet večer hladový, můžete si tu dát dobrou večeři. Navíc jsou v areálu tenisové kurty a konají se tu lekce jógy. Freud je velmi oblíbeným místem pro firemní setkání, oslavy nebo svatby. Před pár lety jsme tu byli na oslavě narozenin a jen potvrdím, že salónek je pro takovou událost naprosto ideální!

Podobné články