Příroda jako na dlani

12. srpna 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V poslední době se ze všech možných stezek v oblacích a korunách stromů stal doslova HIT! Lidé doslova dychtí po netradičních místech, odkud se jim rozprostře výhled do přírody. Vydejte se do Krkonoš, na Šumavu nebo i k sousedům na Slovensko. Výhled zaručen!

 

Stezka v oblacích Dolní Morava

Stromy se na Dolní Moravě prodírat nebudete, za to budete chodit rovnou v oblacích. Z dálky stavba působí spíše jako horská dráha než vyhlídka. Rozhled na údolí řeky Moravy, Králický Sněžník a celé Jeseníky z 55 metrové výšky ještě umocňuje fakt, že stezka stojí na kopci ve výšce 1116 m.n.m. Nahoru můžete vyjet lanovkou nebo si trochu máknout a vyšlápnout si cestu pro skialpinisty, z vrcholu můžete sjet tobogánem.

 

Ubytování v okolí: 

Kolovna - všichni nadšenci aktivní dovolené hurá do Hynčic pod Sušinou. Najdete tu útulný penzion se skvělým bistrem. Navíc, jak název napovídá, jezdí se tu hlavně na kolech. Půjčit si můžete i elektrokolo, ideální na Jesenické kopce.

 

Stezka Korunami stromů Lipno

Unikátní stavba na Lipně je dlouhá 372 metrů. Nahoru se cesta příjemně klikatí, dolů můžete za minutku sjet tobogánem dlouhým 52 metrů. Mimochodem, kouzelný zážitek je vyrazit na stezku za tmy. Je překrásně nasvícená a Lipno v podvečer za světla „reflektorů“ vypadá fantasticky.

 

Ubytování v okolí:

Green Stone Lipno - tři luxusně řešené apartmány na Lipně, kde každý má svůj vlastní bazén. Respektive dva mají bazén, třetí “pouze” vířivku s výhledem na celou nádrž.

Amenity Hotel & Resort Lipno - velký hotelový komplex přímo u Lipenské přehrady nabízí nespočet aktivit. Vyzkoušejte vodní sporty, zahrajte si tenis nebo se zavřete do wellness a odpočívejte.

Hotel Resort Relax - apartmánové domy - vyhlížejte z oken apartmánů na soukromou pláž, na které si můžete půjčit motorový člun nebo spoustu sportovních potřeb pro využití na vodní hladině.

Knížecí cesta - spěte v historické budově schwarzenberské lesní správy. Luxusně zařízené apartmány v těsné blízkosti našeho největšího národního parku jsou obklopeny nádhernými loukami.

Stříbrný vítr - atmosféra starých časů v "adult only" penzionu. Ubytovat se tu můžou děti od dvanácti let, tak se nemusíte bát, že by vás rušil křik. Zažijte pohodu a teplo do duše.

 

Stezka korunami stromů Krkonoše 

Nejdelší ze všech stezek je prozatím ta v Krkonoších. Má 1500 metrů. Unikátem stezky je edukativní část s podzemními prostory, o kterých jste doposud určitě nevěděli. Objevte tajemství spletitého kořenového systému a nejrůznějších druhů živočichů. Součástí jsou i adrenalinová zákoutí, kde se vyřádí nejenom děti.

 

Ubytování v okolí:

Chalupa na horách - už z dálky vyhlíží malebná červená chaloupka s bílými okny, velkou zahradou a tekoucím potůčkem. Vyrazte sem s rodinou a vezměte prcky s sebou.

 

Stezka Valaška Pustevny

Stezka v Beskydech sice není tak velká (nebo možná lépe řečeno vysoká?) jako předešlá vyhlídková místa, oproti nim však na vrcholu najdete největší vyložený skleněný skywalk bez ocelového zábradlí v Evropě. 

 

Ubytování v okolí:

Villa Rosenaw - bydlete v nejstarším domě v Rožnově pod Radhoštěm. Prosluněná a romanticky laděná vila je skvělým místem pro odpočinek ve dvou, ale i pro uspořádání svatby nebo konferece.

Na kraji lesa - klid na konci cesty. To přesně vystihuje rodinný penzion uprostřed valašské přírody. Vypěte se dorůžova, odpočiňte si ve wellness a dopřejte si skvělý gurmánský zážitek z lokálních surovin.

 

Chodník korunami stromů Bachledka na Slovensku

Ve známém lyžařském středisku Bachledova dolina stojí první stezka korunami stromů na Slovensku. Během procházky na věž ve 32 metrech nad zemí můžete vyzkoušet tři zábavná adrenalinová stanoviště a na vrchu na vás budě čekat výhled na Belianske Tatry, Pieniny i maleb­né Zamaguří.

 

Ubytování v okolí:

Mountain Resort Ždiar - rozlehlý komplex  v tichém prostředí obce Ždiar, obklopený přírodou a daleko od hlučné komunikace. Je tvořen rodinnými chatami v alpském stylu Chalets, apartmánovým komplexem a stylovým penzionem.

Podobné články