5 tipů na stylové lyžování v Česku

5. února 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Letos je i v Česku spousta sněhu, a tak by byl hřích nevyrazit do místních hor. Podívejte se na tipy stylového ubytování, kam se budete rádi vracet v dalších sezónách i v jiném ročním období.

 

V poslední době se čím dál častěji mluví o dříve opomíjených Krušných horách. Svůj podíl na tom jistě mají i Apartmány AP19 ve zrekonstruovaném domě z 19. století, jejichž majitelé si místo opravdu "vymazlili" díky tomu, že si původně chtěli pořídit jen chalupu pro sebe a svou rodinu. Při renovaci nezapomínali i na ty nejmenší detaily a výsledkem je moderní a mimořádně prostorný interiér. Součástí je také wellness, kde se po sauně osvěžíte v kádích z masivního dřeva. To vše pouhý kilometr od lyžařského střediska Plešivec.

 

Znovu otevřená chata v Jizerských horách se začíná stávat novým hitem. O znovuotevření a citlivou rekonstrukci se postaral podnikatel a místní rodák Dalibor Dědek, který zároveň skoupil i okolní louky. Bylo zachováno původní trámoví i vrzající schody. Chata ale získala i nové prvky. Nádhernou verandu v restaurační části lemují dřevěná špaletová okna. Komfort vytváří nová sauna nebo chytře koncipované zázemí pro sportovce a v zimě samozřejmě lyžaře.

 

Pokud se chystáte do Špindlerova Mlýna, ale chcete si užít trochu klidu a ubytovat se maličko stranou, zkuste Erlebachovu boudu. Nabízí útulný interiér, prvotřídní spa a hlavně nádherný výhled na celé údolí. Leží totiž v samém srdci Krkonošského národního parku. V těsné blízkosti je lyžařský vlek Malý Šišák, kde si užijete i večerní lyžování, anebo si zajeďte kousek dál, třeba na Medvědín. Za zmínku stojí také místní designová restaurace s panoramatickým výhledem nejen pro hotelové hosty, ale všechny horské poutníky a cestovatele.

 

Protože je ve Špindlerově Mlýně zřejmě nejlepší lyžování u nás, přidáváme ještě jeden místní tip - nově zrekonstruovaný superior hotel Olympie, který leží v malebném údolí Svatého Petra. Modernímu interiéru (a vlastně i exteriéru) vévodí dřevo, přesto je příjemně vzdušný. Během přestavby přibyl také nový wellness s krásným výhledem na okolní kopce. Můžete si tu zaplavat v bazénu s proti proudem, užívat si ve vířivce nebo finské či bio sauně ovoněné bylinnými oleji. I tady najdete skvělou restauraci s panoramatickou terasou.

 

Jako na prázdninách u (velmi stylové) babičky si budete připadat v chalupě zvané Krásná Samota. Najdete ji na půli cesty mezi Lužickými horami a národním parkem České Švýcarsko. Jsou tu jen čtyři apartmány, takže když pojedete s partou přátel, budete to tu mít celé jen pro sebe. Počítejte však s maximálním servisem. V okolí jsou skiareály Chřibská nebo Jedlová. Kdyby vás náhodou nebavilo lyžování, můžete se objednat na masáž nebo si zajít na ranní lekci jógy. K dispozici je i sauna, která po celodenním lyžování určitě přijde vhod.

 

Celý článek si můžete přečíst také na stránkách HARPER'S BAZAARU ZDE.

Podobné články