8 míst, kde můžete lenošit na peci

19. února 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Toužíte se někdy podívat do chaloupky jako z pohádky, kde si můžete i přes moderní komfortní vybavení pořád užít tradiční prvky a historické vybavení? Vytipovali jsme pro vás penziony, roubenky a chalupy, ve kterých si můžete lenošit nebo se i přímo vyspat na peci!

 

1. Penzion Roubenka

 

Roubený penzion u golfového hřiště nabízí svým hostům veškerý moderní komfort. Přesto z něj sálá pohostinnost jako ze starých obrázků. I díky krásným kachlovým kamnům v tradiční modro-bílé kombinaci si budete připadat jako u pohádkové babičky a vzpomenete si na dětství strávené na vsi a s dětskými knížkami za pecí.

 

2. Ledárna

 

Šikovně zrekonstruovaná chalupa, které se říká Ledárna, je vybavená restaurovaným krkonošským nábytkem ve starém stylu. V kuchyni má také kachlovou pec, za kterou najdete lůžko k odpočinku. Za chladných dní si tu budou hrát děti, po večerech pak relaxovat dospělí. Vyspat se tu totiž mohou i dvě osoby.

 

3. Chalupa Za Humny

 

Romantická chalupa v srdci Vysočiny nabízí svým hostům atmosféru bydlení jako u babičky. Je ideálním místem pro rodinná setkání a pobyty s dětmi. V prostorné sednici jsou kachlová kamna, na kterých si ale nic neuvaříte a slouží jen k vytápění a lenošení. Vyhřáté lůžko se schůdky milují i samotné děti, pro něž je místo doslova magnetem.

 

4. Růžová chalupa

 

Netradiční pec v této chalupě u Šimánků v Podkrkonoší si zamilujete. Bude to vyžadovat trochu trpělivosti a umu vyšplhat se po malých schůdcích nahoru, ale pak už se vám nebude chtít dolů. Ztraceni třeba s knížkou mezi polštáři a kožešinami o vás nikdo ani neuslyší a vy se tak ocitnete na vlastním ostrově.

 

5. Roubenka Melánka

 

V této relativně nově postavené roubence najdete tradiční prvky i přesné imitace historických chalupářských interiérů. Unikátní kachlová pec uprostřed světnice není tedy žádným překvapením. Je plně funkční, a tak si na jedné straně postaru uvaříte třeba čaj a pak si s ním za tu pec zalezete.

 

6. U Ceďora

 

Poloroubená rodinná chalupa na Broumovsku nabízí veškerý komfort a moderní zázemí. Nově tu vystavěli krbová kamna obložená tradičními zelenými kachlemi, ke kterým přiléhá i útulný kout na lenošení. Majitelka to celé doladila do detailu přidáním pravých huňavých kožešin, polštářů a doplňků.

 

7. Roubenka Polubný

 

I této roubence na svahu Jizerských hor vévodí dobový interiér a tradiční kachlová kamna v krásné lahvově zelené barvě. Chalupa se pronajímá celá, a tak je měkké lůžko schované hned za pecí ideální pro všechny samotáře, co si občas potřebují dopřát čas pro sebe a lenošit bokem od bujaré společnosti.

 

8. Chalupa na horách

 

Tato malebná červená chaloupka v srdci Krkonoš je ideální pro rodiny s dětmi. V přízemí najdete prostornou sednici s oranžovými kachlovými kamny, které jsou stále funkční a nabízí i velkorysý prostor pro válení. V zimě se tu krásně ohřejete nebo si na kamnech můžete uvařit kakao jako se to dělávalo za starých časů.

Podobné články