Dopřát si čas jen ve dvou

29. ledna 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Ve spolupráci s časopisem Žena a Život jsme pro vás vybrali místa, kde si můžete skvěle odpočinout ve dvou a oslavit třeba za pár dní Svatý Valentýn. Jaká místa vás rozhodně nezklamou?

 

Chateau Mcely, aneb nechte o sebe pečovat v královském prostředí

Pětihvězdičkové zámecké ubytování v obci Mcely, která leží třináct kilometrů severně od Nymburka, je stálicí mezi nejkouzelnějšími místy Česka. Návštěvníci se sem vracejí nejen díky ojedinělému interiéru, prvotřídnímu servisu a skvělé kuchyni, ale také kvůli bezkonkurenční atmosféře. Vize majitelů byla vytvořit místo, kde se budou lidé cítit dobře. A to v kterémkoli ročním období. Hotel disponuje čtyřiadvaceti pokoji a jeho pýchou jsou jednoznačně Lázně Mcely Bouquet Spa. Každá místně inspirovaná bylinná aromaterapie je detailně propracovaný rituál, který byste si při návštěvě Chateau rozhodně neměli nechat ujít. Chcete zažít romantický víkend jako vystřižený z pohádky? Vyrazte do Mcel!

 

Šumavská Maringotka, skvělé místo, když k životu potřebujete málo

Navenek obyčejná maringotka ve skutečnosti skrývá přenádherný, dřevem obložený interiér. I když si zpočátku možná budete muset zvy­ kat na poněkud malý prostor, za­ bydlíte se zde velmi rychle. Určitě si ale kromě příjemného povalování dopřejte i zdravotní vycházku. Šu­ mavská maringotka je totiž zapar­ kována u lesa v podhůří Boubína, nedaleko chalupy majitelů. Okolní příroda, kde zřejmě nepotkáte ani nohu, vás naprosto ohromí.

 

Knížecí cesta, to je nekonečný relax s nádechem historie

Na prahu šumavského národního parku leží vesnice Bližší Lhota, které dominuje rozlehlý areál s krásnou zahradou a rybníkem. Malebné apartmány, připomínající spíše samostatné byty, se rozkládají ve třech historických budovách někdejší hájovny z poloviny 18. století. K dispozici jsou alei dva hotelové pokoje. Dopřejte si masáž, dlouhou procházku nebo relaxaci v sauně s výhledem na Lipno.

 

Vydejte se do oázy klidu, bez dětí! Do Mlýnu Danemark

Toužíte po nerušeném odpočinku v čarokrásné přírodě, kde se jen stěží připojíte k wifi a kvůli nedostatečné­ mu signálu se zřejmě ani nikam ne­ dovoláte? Pak je zrenovovaný mlýn v Kutné Hoře trefa do černého. K dispozici je sedm stylových pokojů a restaurace, kde vás čeká opravdový gastronomický zážitek. Hotel nabízí ubytování pouze pro dospělé (hostům je přístup umožněn až od 15 let).

 

Poznejte první dámu Vysokých Tater. Hotel Lomnica!

Prvorepublikový skvost v Tat­ ranské Lomnici se v roce 2016 vrátil na hotelovou mapu, kde chyběl celé čtvrtstoletí. Postaven byl už v roce 1893 jako první svého druhu ve Vysokých Tatrách a na dlouhé roky nastavil standardy luxus­ ního ubytování v regionu. Zamilujete si nejen restauraci, kde se inspirovali dávnou rakousko­uherskou kuchyní, či dokonalé wellness, ale i moderní pokoje v secesním stylu s jedinečnou vyhlídkou.

 

Penzion Jurášek. Místo, které nebudete chtít opouštět

Penzion v obci Kunčice pod Ondřejní­ kem je výjimečný díky své široké nabídce wellness aktivit. Zamilujete si třeba ba­ zén s prosklenou stěnou, která umožňu­ je výhled do zahrady, můžete si vybrat hned z několika typů saun a společný čas určitě rádi prožijete i v privátní vířiv­ ce na terase. Nezklame vás ani vyhlášená restaurace nabízející lokální pokrmy.

 

Miss Sophie`s, romantika v srdci Olomouce

Rozhodnete­li se vydat do metropole Hané, ubytujte se v butikovém hotelu v samotném centru dění, v památkově chráněném domě ze 13. století. Nejenže budete mít blízko ke všem významným památkám, ale velmi příjemně vás překvapí i nadčasový design samotného hotelu. Oslní vás historické prvky, útulná podloubí i původní dlažba v koupelně. Pro romantické duše je Miss Sophie skvělou volbou!

 

Glamping Brdy, tak trochu jiné kempování

Spojením slov glamour a camping vznikl název pro celosvětový trend v ubytování, který se v posledních letech rozšířil i do České republiky. Glampingové stany jsou velmi komfortní a rozhodně nepřipomínají ty klasické turistické. Jeden takový unikátní najdete uprostřed chráněné oblasti Brdy ve Středočeském kraji. Je vytápěn kamny na dřevo pro maximální pohodlí i v zimním období a nabízí vše potřebné k poklidné relaxaci ve dvou, včetně venkovní sauny a dřevěného koupacího sudu. Roman­ tickou atmosféru podtrhne průhledná stěna, díky které se vám po ránu naskytne nevšední pohled na nedotčenou přírodu.

 

Buďte pánem svého času v Penzionu Zikmundov

Máte rádi dlouhá rána strávená společným povalováním se v posteli? Pak pro vás bude penzion ve Zlínském kraji zřejmě to pravé. Nemusíte totiž řešit, dokdy se servírují snídaně. Na všem se tady můžete dohodnout. Každý pokoj je úplně jiný, ale všechny jsou menší a útulné. Pokud vám po celodenním nicnedělání vyhládne, zapomeňte na jídelní lístek a jednoduše řekněte, na co zrovna máte chuť!

Podobné články