Víkend se vším, co člověk potřebuje

27. srpna 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Toužíte navštívit během jednoho víkendu vinný sklípek, kosmetický salon, zajít si na vynikající večeři, strávit odpoledne u rybníku, večer ve spa a přitom se nepohnout z místa? Že byste na to potřebovali Arabelin prsten nebo přenášedlo? Ani náhodou. Stačí přijet do hotelu Galatea v Kosmonosech u Mladé Boleslavi. Najdete tu totiž všechno na co pomyslíte. A co jsme si na tomto místě nejvíce zamilovali my?

 

Výhled z pokoje, který je nejkrásnější, když slunce zajde za obzor a Mladá Boleslav se rozsvítí jako jantarové korálky. Koukáme se na rušné město z místa, kam ten shon sotva dolehne a nasáváme pohodu, která jako by se vpila do všeho kolem nás. Úplně nejraději tuhle atmosféru nasáváme na balkoně s lahví bílého vína ze sklípku. (Říkal tu někdo, že nasáváme?)

Spa, ve kterém dostanete tu nejlepší péči. Dámy, nemůžete se rozhodnout, zda preferujete masáž nebo peeling? To nevadí, v Galatee pro vás připraví balíček na míru. Odjíždět tak budete nejen odpočinutější, ale také krásnější. Kromě kosmetického a masážního studia najdete ve spa whirlpool, saunu a lehátka s výhledem do zahrady. 

Vinný sklípek s více jak šedesáti druhy moravského vína. Já myslím, že úplně stačí interpretovat slova sklepmistra: “Kdybyste chtěla navštívit všechna vinařství na Moravě zabere Vám to několik dnů, možná týdnů, ale tady to máte všechno pěkně pohromadě,” a já souhlasím. Velkou výhodou taky je, že ve sklípku neplatíte za to, kolik toho vypijete, ale za to, kolik času v něm strávíte. A to je, věřte mi, docela zrádné.

Růže v zahradě, které lemují okolí rybníka a zdobí terasu restaurace. Nemohla jsem se na ně vynadívat. Nejen, že krásně vypadají, ale také nádherně voní. Nedokážu si představit hezčí svatební dekoraci. A nejspíš nejsem sama. Galatea je oblíbené svatební místo a není to jen kvůli zahradě plné růží.

Snídaně, ke které dostanete, na co si vzpomenete. “Co si dáte slečno? Umíme všechno!” pověděl mi ten s modrýma očima a já na chvilku zatoužila po tom navymýšlet si vafle se šlehačkou. Ale protože mi už není pět, dala jsem si dospěláckou palačinku.

 

Do hotelu Galatea se zkrátka jezdí čistit mysl i tělo. Odpočívat. Neřešit. A relaxovat. Ale kdyby vás to náhodou přestalo bavit nebo se vám omrzela návštěva spa, večery ve sklípku nebo pikniky u rybníka, za plotem hotelu objevíte louky, lesy, pole, koupaliště, pěší stezky nebo nedalekou Mladou Boleslav se vším, co takové město může nabídnout od cukrárny po kino.

Podobné články