10+1 kouzelných novinek roku 2019

10. January 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Loni se nám podařilo objevit opravdu velké množství krásných míst. Část z nich také teprve loni otevřela své brány prvním návštěvníkům. Stále vznikají nová místa, která si zaslouží být označena AMAZING! Ve většině z nich lze uplatnit naše dárkové poukazy. Která nejzásadnější místa vznikla v uplynulém roce? 

 

Tiny House Done

Pro většinu lidí je málo prostoru překážkou, parta mladých nadšenců se jím naopak nechala inspirovat a vytvořila dům o výměře 12 metrů čtverečních, kam se vejde naprosto vše. Výrobci se snažili být čistě ekologičtí a pracovat s udržitelnými zdroji. Kromě toho, že se v takovém domku můžete ubytovat, vyrábí je mimo jiné i na zakázky. Proto se snaží každý pokácený strom, který byl použit na výrobu  domu, znovu zasadit. Nový dům pro vás = nový strom v lese. 

 

Boutique hotel Corso

Na místě, kde dnes stojí Boutique hotel Corso dlouhé roky stál nevyužívaný dům, který postupně chátral. Stálo to hodně úsilí a námahy, ale loni se dům přímo na náměstí v Řevnicích znovu probudil k životu a rovnou ve formě designového hotelu. K němu dnes patří patrně nejlepší restaurace v obci a dokonce i pivovar, kde si k poctivému guláši se šesti můžete dopřát Řevnickou 10° a 12°.

 

Samota Hojšín

Samota Hojšín na polosamotě, mezi lesy, loukami a rybníky, obklopena jen krásnou přírodou. Novostavba s detaily původního statku nabízí čisté a moderní pojetí ubytování, kam se vejde až 50 lidí - doporučujeme tedy pro velké firemní akce nebo popadněte všechny své kamarády včetně dětí a vyrazte na dovolenou. Pro ně je tu připravena herna přes dvě patra včetně knižního koutku, který ocení zase dospělí.

 

Kouzelná Samota

Dalším místem na samotě, úplně mimo civilizaci je Kouzelná Samota. Původní zemědělská usedlost dostala díky citlivé rekonstrukci v loňském roce nový háv, který okouzlí snad každého hosta. Domek připomíná usedlost inspirovanou Toskánskou architekturou. Moderní design, odkryté trámy, přiznané cihlové zdi, venkovní terasa uprostřed malého vinohradu a bazén, kde chce léto trávit snad každý. Mimochodem, zrovna v Kouzelné samotě akceptují také dárkové vouchery. Stačí jen kliknout a koupit.

 

Vinný sklep Tosca

Na začátku léta vzniklo úplně nové ubytování v malebné vesničce Nechory, která je tvořena výhradně vinnými sklepy. Stačí tedy vzít jen skleničky do ruky a zaťukat na jakékoliv dveře, všude vám rádi dají ochutnat víno z vlastní produkce. Strádat ale nebudete ani na ubytování. Jak název napovídá, jeden sklípek máte i přímo v domě. Zapněte si vířivku na zahradě, otevřete lahev vína a parádní večer je na světe.

 

Pension Grantl

Poloroubený dům na okraji Kašperských Hor s prvky venkovské renesance skvěle kombinuje zázemí historického města. Dům původem z počátku 20. století současní majitelé loni  zrekonstruovali a kromě vlastního bytu zde vybudovali tři prostorné apartmány. Až si prohlédnete okolí Kašperek, nezapomeňte se tu zrelaxovat ve venkovním parním sudu, finské sauně nebo jen tak při nicnedělání na skvěle udržované zahradě. 

 

Tiny Vacation

Majitelé Tiny Vacation měli moc velký pozemek, který byl zbytečně nevyužívaný. Proto se rozhodli na opačné straně než mají dům postavit stavbu, na první pohled připomínající zahradní domek na nářadí. Tak to ale vevnitř rozhodně nevypadá. Dům na hrázi rybníka ve skandinávském stylu „hygge“ je určena pro chvíle strávené ve dvou. Ostatně víc lidí se sem ani nevejde. Prostor je tvořen jako loft, takže dole máte pro sebe obývák společně s kuchyní a nahoře je prostor pro spánek.

 

Šelmberský mlýn

Posledních 200-300 let tu žilo a pracovalo několik mlynářských rodů, dnes se tu stojí krásné ubytování v naprostém soukromí. Možná sem po cestě i zabloudíte. Povede-li vás navigace po zapadlé polňačce, buďte si jisti, že jedete správně. Filozofie mlýna je založena na zážitku. Zážitku v podobě pobytu na místě, kde můžete posedět na starém kmeni s lahví vína a s výhledem na rybníček tak, jak to má sama paní majitelka nejradši.

 

Penzion u Kubesa

V centru Kroměříže majitelé před nedávnem otevřeli penzion, v kterém se jim skvěle podařilo skloubit historický ráz domu s jeho novými, moderními prvky. Udržitelnost je v poslední době velmi komentované téma, a proto je penzion vybaven inteligentním systémem vytápění, chlazení, ohřevu vody i regulace. Penzion U Kubesa je primárně určen pouze pro dospělé. Dejte tedy děti na hlídání k prarodičům a vyrazte si odpočinout do Kroměříže jen ve dvou.

 

Chata Solisko

Chata Solisko, ráj pro všechny dobrodruhy. Kufry, fancy oblečení a boty na podpatku nechte dámy doma. Naopak nazujte pohorky a na záda si hoďte krosnu. Horská chata Solisko se nachází přímo na sjezdovce nad Štrbským plesem. Večer si pochutnáte na poctivém guláši nebo tradiční klobáse s chlebem a zapijete to půllitrem piva. Jakmile se restaurace sklidí, na stoly se hodí matrace a hned je kde spát.

A jeden bonusový přídavek?

 

Aviatik Apartment

Naprostou novinkou loňské zimy je Aviatik apartmán od majitelů Chateau Mcely. Manželé Cusumano tu ještě donedávna na 180 metrů čtverečních velkém bytě sami bydleli a když se rozhodli odstěhovat do domku za Prahou, vytvoření apartmánu pro následné hosty byl už jen logický krok. Kromě toho, že je apartmán umístěn na jedné z neprestižnějších adres v Praze si můžete být jisti, že takový luxus dlouho jen tak nezažijete.

 

Sami jsme zvědaví, jaká kouzelná místa přinese rok 2020. Doufáme, že nám je budete stále pomáhat objevovat.

 

Similar articles