Místo (nejen) s vášní pro kolo

26. July 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Místo je už podle názvu rájem cyklistiky, ale zdaleka není navštěvováno jen vášnivými cyklisty. Ubytování poskytuje ideální zázemí pro aktivní dovolenou v přírodě a díky své lokalitě nabízí skvělé podmínky i pro zimní radovánky.

 

Úkryt v dolině

 

Penzion Kolovna je trochu ukrytý v dolině mezi svahy Králického Sněžníku a úpatím protějších Jeseníků. Cesta tam vám bude připadat jako na konec světa, silnice v Hynčicích totiž končí a nikam dál se už autem nedostanete. Pokud se ale chystáte na sportování, odpočinek v přírodě a dlouhé procházky po okolních lesích, nic vám tady chybět nebude. Penzion se nachází v kompletně zrekonstruovaném domě s novými moderními prvky a poskytne vám veškerý komfort.

 

Sport prochází žaludkem

 

Přízemí dominuje prostorná jídelna, která je velkými francouzskými okny průchozí na terasu s krásným výhledem. Manželé Linhartovi, kteří se o penzion a hosty starají, vám v ní připraví vydatnou snídani, protože sami moc dobře vědí, že sportovci potřebují nabrat spoustu energie. V zimní sezoně je k dispozici také kuchař, který vám po domluvě připraví večeři po celodenním lyžování. Přes léto si ale musíte zajít někam na jídlo, nebo můžete využít dva grily a s partou přátel si ugrilovat vlastní dobroty.

 

Klidný spánek

 

Ubytování vás překvapí útulnou atmosférou, praktičností a citem pro detail. Navíc se kromě dvoulůžkových pokojů můžete ubytovat pohromadě v až osmilůžkovém pokoji. Samozřejmostí všech pokojů je vlastní koupelna s ručníky, wi-fi připojení i televize. Hosté zde naleznou kvalitní spánek, a to díky tvrdším matracím a žaluziím na oknech, které umožňují maximální zatemnění pokoje. Větší skupiny mohou společně posedět u dlouhého stolu v salonku, který se dá využít také pro školení a teambuildingové akce.

 

Půjčovna i servis

 

Oddělenou součástí penzionu je také Bikecentrum & Bistro Kolovna. Tam,kromě občerstvení a výživy pro sportovce, využijete především odborný cykloservisa půjčovnu horských kol, elektrokol i dalšího sportovního vybavení. Svá kola tedy klidně nechte doma a otestujte nejnovější modely značky Bergamont nebo si půjčte horské elektrokolo. V okolním kopcovitém terénu ho ocení i zarytí cyklisté. A kam vyrazit na výlet? Nechte si poradit, kluci jsou odborníci a rádi vám naplánují i celou trasu podle přání a obtížnosti. Pod pojmem Kolovna se totiž kromě penzionu skrývá také e-shop a prodejny s půjčovnami v Praze, Brně a brzy i v Ostravě. 

 

Z HISTORIE

 

Hynčice jsou v kronikách zmiňovány v r. 1557. Na počátku se nazývaly Hynczicze, pak třeba Heintzendorf, současné jméno mají od roku 1924. Hynčice v minulosti osídlovali především Němci, v r. 1900 tu bylo 314 obyvatel. Dnes zde trvale bydlí jen 9 lidí, nicméně horská vesnička je oblíbeným rekreačním místem. Od vleků Sedlo a Sušina jsou krásné výhledy na hřebeny Jeseníků.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Similar articles