Château Amade

6. January 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Zámek postavený v roce 1904 na tros­kách někdejšího sídla šlechtického rodu Amadeových, prošel před pár lety vel­mi citlivou rekonstrukcí, při které byly za­ chovány původní prvky a celková podo­ ba budovy. Dnes, asi padesát kilometrů od Bratislavy, stojí luxusní butikový ho­tel, který splňuje i ty nejvyšší nároky živo­ta na zámku a pro jeho eleganci a důraz na ženskost ho ocení především dámská část hostů.

 

Ubytovat se můžete v jednom z 30 lu­xusních pokojů, z nichž deset předsta­vují prostorné apartmány. Všechny po­koje jsou originální. Každý pokoj je jiný, všechny jsou zdobené ručně malovaný­ mi tapetami a ručně tkanými přikrývka­mi. V hlavní budově Mon Château tak najdete pokoje ve stylu francouzských venkovských sídel, v samostatné budo­vě Rendez­Vous jsou pak dvoupatrové apartmány poskytující dostatek soukromí ideálně pro páry. Zaujmou vás ale i dal­ší prostory zámku s názvy Le Baron, Ma Campagne nebo Daleko od Afriky.

Dobré, čisté a poctivé Château Amade je unikátní i díky své po­loze. Nachází se totiž na Žitném ostrově, největším říčním ostrově v Evropě, kte­rý je ohraničen korytem Dunaje a jeho ramenem. Kromě velkého množství hor­ kých pramenů je v okolí velmi úrodná černá půda. Díky tomu může hotelová restaurace ctít pravidlo slow food, kte­ré se zaměřuje na tři základní principy jídla: dobré, čisté a poctivé. Můžete si tedy být jisti, že na talíři vám přistanou jen ty nejčerstvější suroviny převážně z domácí produkce nebo od lokálních dodavatelů.

 

Ty nejlepší kusy masa pocházejí ze soukromých jatek, ryby pro hotel chyta­jí rybáři v okolí, dokonale křupavé pečivo si pečou přímo v kuchyni a bylinky každé ráno trhají v zadní části anglického par­ku. Ty nejenže můžete okusit v jídle, ale hojně je používají i při masážích. Taktéž se tu snaží navrátit zpět k tradicím, pro­to se každý den podávají čaje o páté, ke kterým samozřejmě nesmí chybět něco sladkého. Buď v podobě domácích makronek, koláčků Agathy Christie nebo Amade dortu pro všechny milovníky čo­kolády. Nepospícháte­-li na konci víkendu domů, zůstaňte tu i na nedělní brunch. Pozdní check­out je v tomto případě sa­mozřejmostí, takže můžete hodovat, jak dlouho se vám zlíbí, a po cestě domů jis­tě nebudete mít hlad.

Naučí vás odpočívat Zámek je obklopen nádherným par­kem, kde se celé léto pořádají pikni­ky s košem plným pochutin a nechy­bí ani šampaňské. Za teplých večerů tu zase chystají pravidelné letní kino. Pokud nepatříte mezi ty, kteří umějí od­ počívat, tady vás to naučí. A ani jim to nedá práci. V létě se nejlépe dny tráví u venkovního bazénu. Mimo něj může­ te relaxovat i v přepychovém wellness s vnitřním bazénem nebo několika sau­nách. Předností Château Amade jsou turecké lázně, které postavili samotní turečtí specialisté. Dopřejte si koupel „probuzení těla“ nebo „oživení duše“. Po skvělém odpočinku ochutnejte pra­vý turecký čaj, a pokud jste přízniv­ci vodních dýmek, pohodlně se usaďte na zem (nebojte se, na zemi jsou všude rozesety polštáře) a dopřejte si „šíšu“. Vyzkoušejte i nějakou z nabíze­ných masáží, dámy jistě ocení i širo­kou nabídku pleťových a kosmetických ošetření.

 

Přesto, že veškerý personál o své hos­ty pečuje jako v rukavičkách (a to často i doslova), panuje tu velice přátelská at­mosféra. Může se vám snadno stát, že lehce nabudete dojmu, že vy jste se pro život na zámku zkrátka narodili a i doma budete vyžadovat veškeré služby, které tu dostanete.

Prohlédněte si webové stránky týdeníku EURO.

Similar articles