MÍSTA, KDE MAJÍ VOLNO NA VÁNOCE

23. October 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

STATKY & CHALUPY

 

Statek Salajna na západě Čech je vybudován s neuvěřitelným citem a precizností. Z každého kusu nábytku i zařízení bude každému úplně jasné, s jakou pečlivostí byl vybírán a že má svou historii. Poskytuje komfortní ubytování, možnost pořádání oslav, relaxaci v prostorách rozlehlé zahrady s rybníkem a potokem a hlavně citlivou krásu vloženou i do nejmenšího zákoutí. Celková kapacita penzionu je 18 lůžek. Dětské postýlky a jídelní židličky jsou tu samozřejmostí.

 

Daleko od civilizace uprostřed jihočeských lesů leží statek Polžov. Na tomhle romantickém vejměnku si hosté dopřejí absolutního klidu - obklopeni přírodou, zvířaty a bez zbytečných moderních vymožeností. Statek nabízí ubytování ve třech malebných pokojíčcích, kde každý z nich je v jiném stylu. Užijete si tu Vánoce v opravdovém klidu, rozptylovat vás tu totiž nebude ani televize či rádio a signál mobilních operátorů je tu také nevalný. 

 

Toužíte po Vánocích ve velkém rodinném kruhu? Tak to pro vás máme to pravé - na chatu Brejlovku v Jizerských horách se vás vejde až patnáct. K dispozici je tu šest pokojů, další dva se poté můžou vyspat na rozkládacím gauči v obýváku. Každý pokoj má samostatnou koupelnu s neuvěřitelně prostorným sprchovým koutem a toaletou. V přízemí chaty je umístěn prostorný obývací pokoj, kam se na sedačky pohodlně vejde celá parta. Z obýváku přejdete do plně vybavené kuchyně, kde najdete naprosto vše. Pokud milujete dlouhé snídaně pohromadě, posedět můžete u velkého jídelního stolu.

 

Chata Jestřáb 

 

Dvoupatrová moderní chalupa v Hlinsku na rozhraní Vysočiny a Žďárských vrchů je skvělým útočištěm i pro ty náročnější. Luxusní prosklená dřevostavba je vhodná jak pro celou rodinu (ubytuje se tu až 6 hostů), ale klidně i jako romantické místo pro dva. Pokud rádi lyžujete, tak je to místo právě pro vás - nachází se jen pár metrů od sjezdovky. V přízemí je k dispozici velký společný prostor, který zahrnuje obývací část s krbem pro chladnější dny a jídelní část s plně vybaveným kuchyňským koutem. 

 

Dříve se tu skladovalo vymlácené obilí, ale majitelé z tradičního vesnického stavení vybudovali dva apartmány, které svým hostům poskytují dokonalé ubytování. Povedlo se jim zachovat původní masivní prvky stavby a doplnili je kvalitním vybavením tak, aby vytvořili stylové prostředí vesnických chalup. Mají tu dva apartmány, do kterých se vejde až 14 lidí. Každý apartmán má dvě ložnice, v přízemí pak obývací pokoj, jídelní kout a kompletně vybavenou kuchyní. Na Špejcharu najdete v malé vesničce Stříbřec na Třeboňsku.

 

Necelou hodinku od Prahy nedaleko Vrchotových Janovic najdete - jak už název napovídá - úplně na samotě krásnou usedlost, kde se pohodlně ubytuje 14 hostů. K dispozici vám tu budou dva objekty - Stodola & Chalupa, jak jim majitelé říkají. Stodola je moderní otevřený prostor, ve kterém najdete jak prostornou kuchyň, tak velký jídelní stůl, dvě obývací části a tajnou media room. Chalupa je pak spojena krásnou zimní zahradou a jsou v ní 4 dvoulůžkové a jeden šestilůžkový pokoj.

 

Je jedno, jak poctivě si budete prohlížet na našem webu fotky chalupy U Vyšaty, na skutečnost vás to stejně nepřipraví. Protože spoustu těch milých detailů, které vytváří naprosto jedinečnou atmosféru, na fotkách nenajdete. V této kouzelné chaloupce najdete dva útulné pokojíky. V jednom je manželská postel, v druhém dvě jednolůžka. V obývacím pokoji je ještě gauč, který se dá rozložit. Vejde se sem tedy až 6 hostů, ideální je tu ale pobyt pro čtyřčlennou rodinu, která chce zažít Vánoce na jihočeském venkově.

 

APARTMÁNY

 

Jak už název napovídá, tyto luxusní apartmány najdete v moravské vesničce Ladná. Každý apartmán má svůj vlastní vchod a ubytuje se v něm až pět lidí. Většina apartmánů má jednu ložnici a jeden obývací pokoj s rozkládací pohovkou a rafinovaně ukrytým jednolůžkem. Samozřejmou součástí je i kuchyň, takže si můžete něco dobrého uvařit a o nic dalšího se nestarat, a také prostorná koupelna. 

 

Další místo na Moravě je malý útulný domeček ve Valticích - Vila Mia. Z jedné strany je dům obklopen zámeckou zdí, z druhé strany se budete dívat na panorama přilehlé vinice. V přízemí domku se nachází plně vybavená kuchyň s jídelnou, obývací pokoj a koupelna se sprchovým koutem a WC. V horním patře najdete ložnice s manželskou postelí, obývací pokoj s TV a soukromou knihovnou.

 

Tento na první pohled klasický řadový domek na jižní Moravě vás v mnohém překvapí, jeho interiér je vyladěn do posledních detailů a místní sklípek je naprosto úžasný. V prvním patře domku se pohodlně vyspí dva lidé v soukromé ložnici s manželskou postelí. V podkroví se poté vyspí další čtyři lidi na dvou taktéž manželských postelí. V přízemí vám je k dispozici menší společenská místnost s prostorným stolem a plně zařízeným kuchyňským koutem, kde se provádí i degustace.

 

Pro ty, co by rádi vyrazili na Vánoce i s ratolestmi, není lepší místo než Babyhouse. Nachází se v obci Dolní Lomná, která je součástí Chráněné krajinné oblasti Beskydy. Rodinný dům nabízí ubytování ve třech bytech, všechny o rozloze 100 m2. Každý byt nabízí ložnici s manželskou postelí (ve dvou apartmánech jsou dokonce dvě ložnice), samostatný obývací pokoj s plně vybaveným kuchyňským koutem, dětskou hernu a koupelnu s WC.

 

Apartmány s překrásným výhledem uprostřed přírody - na tomhle místě se Vánoce také budou slavit jedna radost. Apartmány se nachází ve dvou budovách, v Biokolně je jeden až pro pět osob a v druhé budově jsou další dva, jeden pro pět a jeden pro tři hosty. V každém apartmánu máte k dispozici obývací část s plně vybaveným kuchyňským koutem včetně kávovaru. Vařit si můžete sami, ale na přání vám vždy usměvavá majitelka připraví snídani, ve které nechybí domácí chléb, ručně vyráběná marmeláda, vajíčka, šunka sýr, zkrátka to, na co budete mít zrovna chuť.

 

Chtěli byste strávit Vánoce na horách? Rezidenci Grand najdete přímo v centru Špindlerova Mlýna. Máte tu na výběr ze šesti apartmánů pro dvě až šest osob. Většinou se jedná o dvoupokojové ubytování s ložnicí, kde najdete pohodlnou manželskou postel a obývák s rozkládací sedačkou nebo ještě navíc výklopnou postelí. Všechny apartmány mají vybavený kuchyňský kout a samostatnou koupelnu se sprchou Jako bonus jsou krásná francouzská okna se vstupem na vlastní terasu.

 

Strávit Vánoce v Praze na Vltavě není nic nesplnitelného. Poblíž Vyšehradu kotví 12 metrů dlouhý houseboat, který majitelé zrekonstruovali tak, aby vyhovoval i těm nejnáročnějším hostům. Je zde samostatná ložnice s pohodlnou manželskou postelí. Pokoj je malý, ale útulný a ze dvou balkonových dveří je dokonalý výhled na palubu a řeku za ní. V obývacím pokoji je malá kuchyňka s vařičem, ledničkou a minibarem. Z proskleného obývacího pokoje je úžasný výhled na řeku ze všech stran, který si můžete vychutnat ideálně z rozkládací pohovky.

 

PENZIONY & HOTELY

 

Čtyři pokoje, každý jiný a jinak velký, snídaně tu nemají přesně určený čas, záleží na každém hostu, kdy rád snídá - tak to je butikový hotel Mezi Plůtky. Místní pokoje jsou lehce inspirované severskou architekturou, ve velikostech 36 - 75 m2. Jejich součástí je prosklený sprchový kout, samostatně stojící umyvadlo jako solitér. Televizi tady nehledejte - klid je slovo, které asi nejvíce charakterizuje Mezi Plůtky. 

 

Tenhle skrytý poklad najdete v obci Obříství jen kousek za Prahou a zároveň kousek od soutoku Labe s Vltavou. Na Kmíně mají 7 pokojů s celkovou kapacitou až 25 osob. Každý z nich je zařízen v určitém stylu a plný vkusných detailů. Nejprostornější je Nebeský “svatební” Apartmán, kde budete nadšeni především velkorysou koupelnou nejen se sprchovým koutem, ale také krásnou vanou. V rámci ubytování dostanete výtečné snídaně s domácím chlebem nebo třeba čerstvou pomazánkou. 

 

Na kraji lesa. Na konci cesty. Na hranici valašské divočiny. Mezi duby a buky najdete místo, které manželé Barošovi nazvali Na kraji lesa. Poznejte klid rodinného penzionu spojeného s moderní restaurací, kde vaří a pečou z lokálních surovin. Vybírat můžete z dvoulůžkových pokojů nebo čtyřlůžkových apartmánů s vlastním kuchyňkou. Všechny pokoje mají samostatnou koupelnu se sprchovým koutem. Na kraji lesa se nachází uprostřed valašských kopců, kde v zimě můžete vyrazit běžky nebo na sjezdovku, která je vzdálena pouze 1,5 kilometru.

 

Malý hotýlek v historickém centru Prachatic nabízí dva dvoulůžkové pokoje a jeden mezonetový apartmán pro čtyři osoby s plně vybaveným kuchyňským koutem. Mimo snídaně není v hotelu možné stravování, ale pokud budete chtít, personál vám obstará rezervaci v jedné z jejich spřátelené restauraci.

Similar articles