Zchlaďte se! U bazénu

12. June 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Léto už je v plném proudu. I když v takovém horku sedíme v kanceláři, sníme o jediném. Obléct plavky, lehnout si k bazénu, číst knížku a každou chvíli se svlažit ve studené vodě. Máte to taky tak? Podívejte se na úžasná místa, kde se můžete jen tak povalovat u bazénu a nedělat vůbec nic. 

Mimochodem, na většinu těchto míst můžete vyrazit i s naším dárkových voucherem. Dopřejte svým blízkým letní dovolenou na kouzelných místech.

 

Apartmány Ladná 

Když jsme loni poprvé vstoupili do nádherných apartmánů na Jižní Moravě, měli jsem pocit, jakoby vypadly rovnou z Pinterestu. A taky že ano, minimálně bazén si tam pan majitel vyhlédl. To ale ještě netušil, že fotka, která se mu tak líbila, nepocházela z reálné předlohy, ale byla to pouhá vizualizace. To ho ovšem neodradilo od stavby úchvatného bazénu se zabudovaným barem, který mohou využívat hosté jeho několika okolních apartmánů. Celý objekt tvoří uzavřený komplex, a tak vás tu nebude nikdo a nic rušit. 

 

Villa Hrušky

Nedaleko Ladné se nachází obec Hrušky, kde v loňském roce vznikla jedna z nejkrásnějších novinek Amazing Places. Vila ze 30. let je neuvěřitelně vkusně zrekonstruovaná, náleží k ní i moderní přístavba z bývalých chlévů, v niž najdete další pokoje a společenskou místnost s kuchyní. Okolní zahrada pak s celým areálem ztělesňuje naprostou dokonalost. Zastřižený trávník, bylinky, zrající hrušky na stromech, letní kuchyně a nádherný bazén vás zanesou do letní pohody. Jen se kochejte krásou okolo vás a nedělejte vůbec nic. 

 

Zámek Ratměřice 

Sídlo obklopené vysokými sekvojemi je rájem pro milovníky přírody a dobrého jídla. Místní restaurace patří v regionu mezi nejzajímavější, a tak se při vašem pobytu těšte krom odpočinku i na gurmánské zážitky. V létě do Ratměřic nezapomeňte přibalit plavky. Uprostřed parku tu najdete bazén, který s okolní přírodou tvoří oázu klidu. Lehátka, slunečníky a průzračná voda vás tu zabaví na nejedno odpoledne. Můžete plavat v bio bazénu v délce 25 m, jen tak se koupat v druhé části a vaše ratolesti se budou cachtat v brouzdališti. Jednoduše dokonalá letní pohoda.

 

Dvůr Perlová voda

Kousek od Roudnice nad Labem najdete místo, kde mají úplně vše. Skvělou restauraci, bistro, pivovar a obrovský prostor pro aktivní odpočinek. Když přijedete s partou, využijte velké víceúčelové hřiště na fotbalové turnaje, ale třeba i na volejbal a nohejbal. V tomto horku se určitě budete těšit především na přírodní biotopové jezírko s písečnou pláží a venkovní bazén se slanou vodou. Můžete se tu osvěžit po túře nebo cyklo výletu, ale nemusíte se ani stydět zůstat tu klidně celý den, postarají se o vás báječně.

 

Chateau Mcely

Léto na Chateau Mcely je jedním slovem dokonalost. Krom skvělého servisu, vkusného designu a báječného personálu si tu nyní nejvíce užijete místní park a koupání. Oblečte plavky, na pokoji najdete župany, trepky a do krásné slaměné tašky k vodě si sbalte opalovací krém, sluneční brýle a něco na čtení. Nic víc tu teď potřebovat nebudete. Vydejte se procházkou zahradou k biotopickému jezírku pod zámkem. Natáhněte se na lehátko, jen tak listujte módním časopisem a sluňte se. Možná vás ke spánků ukolébá zvuk vody a vůně levandule. Odpočívejte a užívejte si sladké nic nedělání, ve Mcelích to jde samo.

 

Statek Luníkov

Kouzelné místo, kde kousek od Prahy najdete dokonalý klid. Přijeďte sem především kvůli skvělému jídlu a nádherné zahradě. Ráno se projděte bosí po trávě nebo mezi záhony, na kterých roste spousta zeleniny a bylinek. Ty můžete samozřejmě ochutnat v místní restauraci. Snídani si vychutnejte ve stínu pod stromy. V letním vedru polehávejte pod ovocnými stromy nebo si skočte do přírodního bazénu. Krásné zapadá do celé zahrady a skvěle vás ochladí.

 

Mlýn Danemark

Kousek od Kutné hory najdete místo, kde se skloubil krásný design a dokonalý klid. Tyto letní dny tam budete určitě chtít trávit u bazénu, který je obklopený ultra pohodlnými lehátky. Pokud nebudete chtít opustit areál, nic vás k tomu nebude nutit. Jen se tak líně procházejte zahradou, posedávejte na patiu, čtěte u vody nebo se věnujte jeden druhému. Mlýn Danemark je totiž otevřený jen pro dospělé, tak nechte děti doma a přijeďte si jen ve dvou odpočinout do absolutního ráje. 

 

Chalupa nad Popelkou

V Českém ráji jsme pro vás našli ještě jeden menší ráj. Kdo by nechtěl v létě vyrazit na chalupu, chodit po lese, sbírat ovoce a péct z nich koláče? V Chalupě nad Popelkou si navíc užijete i koupání v krásném bazénu. Když už budete mít z celodenního cachtání varhánky na prstech, vyrazte se zchladit do skal. My vždycky navštívíme Malou skálu nebo Hruboskalsko, ať už pěšky nebo na kole.

 

Zámek Mitrowicz 

Kouzelný zámek v Jižních Čechách byl před několika lety kompletně zrekonstruován. Krom barokní stavby tu ale najdete také nádherný park designovaný architektem Ferdinandem LeFleurem. Ten tu navrhl spoustu krásných zákoutí, bylinkovou zahrádku, nebo venkovní prostor, kde se griluje a hoduje. Na konci zahrady se navíc můžete svlažit v přírodním jezírku. Rezervujte si celý areál jen pro sebe a užijte si tu zahradní party, svatbu nebo krásnou oslavu. 

 

Boží oko

V jižních Čechách, kraji statků a rybníků, najdete boží hotel. Stylové pokojíky, skvělé jídlo a nádherná zahrada dělají z Božího oka báječný tip na letní dovolenou. Za branami hotelu, jako vystřiženého z katalogu o selském baroku, se můžete odebrat do soukromé zahrady, natáhnout se na lehátko a kochat se pohledem na biotopické jezírko. V horkých dnech, jaké máme teď, si neumíme představit nic lepšího, než skočit do vody. 

 

Penzion Jurášek

Kousek od Beskydské Čeladné, v penzionu Jurášek, najdete oázu klidu a odpočinku. Během zimy využívají hosté nádherné wellness a koupou se ve vnitřním bazénu s výhledem do zasněžené zahrady. Během léta můžete ovšem využít celou zahradu okolo Juráška. Krom tenisových kurtů si tu užijete i rybník ideální k rybaření. Nejkrásnější je ale pláž a venkovní koupací jezírko, u něhož strávíte klidně pár dní a budete se cítit odpočatí jako po dovolené u moře. 

Similar articles