10 míst, kde se skvěle lenoší na peci

12. února 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Kolik z vás by se chtělo v tomhle počasí jen tak válet a lenošit? My v kanceláři zvedáme ruce všichni! A už jste někdy spali na peci? Že ne? Máme pár tipů na chaloupky, kde mají ty nejhezčí pece ze všech!

 

Stará Izba

Kouzelná chaloupka na Slovensku kousek od polských hranic vypadá jakoby právě vypadla z nějaké pohádky. Každý detail a každý doplněk tu má své místo a v kombinaci s tím, že vše zařizovali přímo majitelé, kteří k chalupě mají velmi osobní vztahy, tu vytváří nezaměnitelnou atmosféru. Úplně se vidíme v sychravém počasí před plápolajícím ohněm v netypické peci, za kterou si pak zalezte v teplých ponožkách a nasávejte příjemné chvilky s vaší rodinou.

 

U Ceďora

Poloroubená chalupa v Broumovském výběžku U Ceďora, má neuvěřitelně rodinnou atmosféru. Už při příjezdu vás budou vítat přímo majitelé, kteří vás celou chalupou provedou a předají vám klíče. My tento způsob check-inu zbožňujeme. V hlavní sednici můžete lenošit na dominantních zelených kamnech se spoustou kožešin, za příznivého počasí se nezdráhejte vyrazit na výlet. Adršpašské skály stojí za vidění.

 

Šípková

Naprosto tradiční roubenka s výraznými červenými okny stojí v Krkonoších, v Černém Dole. Chalupa je plná přesných replik starodávného dobového nábytku, což trochu evokuje historické muzeum, avšak v tom nejlepším možném smyslu. To nejlepší ovšem najdete v přízemí ve  společenské místnosti, a to zelená kachlová kamna, na kterých se můžete celý den válet.

 

Ledárna

Kdyby bylo náhodou v Chalupě Šípková plno, můžete přeběhnout jen o pár kroků vedle do Chalupy Ledárna, kterou má shodou okolností i stejný majitel, pan Roubal. Jak to vypadá,  jeho jméno mu bylo asi předurčeno. Chata je velmi tradiční. Malované postele jak za dob našich prababiček, odkryté stěny, dřevěné trámy a naprosto nádherná kuchyň s pecí, v které když si zatopíte, už vás z ní nikdo nedostane.

 

Roubenka Flora

Jen tak lenošit za pecí můžete i v Roubence Flora na úpatí Vysočiny. Hnědá kamna nejsou v chalupě jen na ozdobu, ale jsou stále i funkční. Stačí si v nich zatopit, šoupnout připravený vývar na plotnu a zatím, co se vám bude polévka jak se říká "táhnout", udělejte si kakao a zalezte si za kamna. Jsou pokryté kožešinou, aby ležení na nic bylo pohodlné a vy mohly jen a jen odpočívat.

 

Roubenka Polubný

Ačkoliv je Roubenka Polubný nově vystavena (před třemi roky), budete si myslet, že chaloupka stála ve svahu Jizerských hor odjakživa. Chalupa se pronajímá pouze celá a vejde se do ní až deset lidí. Po večerech se můžete všichni scházet ve společné sednici, které dominují zelená kamna, za která se můžete natáhnout a chvilku relaxovat v soukromí.

 

Chalupa Památka

Přesto, že  je památkově chráněná chalupa v údolí Žďárských vrchů plná výdobytků moderní technologie, majitelé skvěle zachovali dobový ráz, což dělá právě tu neuvěřitelnou atmosféru v Chalupě Památka. Celkově se v chalupě vyspí až patnáct lidí a můžeme vám zaručit, že děti si nejvíce zamilují otevřené patro na spaní i na hraní. Vy si zase naopak můžete vlézt na pec nebo v ní klidně upéct buchty.

 

Chalet Eisner - Chata Elisabeth

Pec Pod Sněžkou je takovým centrem pro všechny lyžaře, turisty a nadšené cestovatele. A takovými  byli i manželé Eisnerovi, kteří tu vybudovali tři stylové roubenky z kanadského cedru a jedním z nich je právě Chata Elisabeth. Interiér je plný dřeva, kůže a kamene. V luxusní chatě si mimo dominantních kachlových kamen můžete užívat wellness, hernu se stolním fotbálkem nebo fakt, že na svah to je pár kroků.

 

Penzion Roubenka

I v Beskydech se rádi vrací k tradicím. Původně vznikl Penzion Roubenka jako místo pro golfisty, kteří se do Hukvald sjíždějí z celé republiky. Kouzelný není penzion jen z vnějšku, ale i zevnitř. Je zařízen masivním dřevěným nábytkem, zelenou kuchyní, barevnými ubrusy... vše spolu dokonale pasuje. To nejlepší v roubence jsou přesto modro-bílá kachlová kamna, která vás přenesou zpět do dětských let k babičce na vesnici.

 

Roubenka Melánka

Manželé Štenglovi si před pár lety postavili na své zahradě věrnou kopii tamních historických stavení. V roubence se můžete vyspat ve dvou pokojích celkem až v osmi lidech. Potkávat se všichni můžete v  přízemí ve společné kuchyni s jídelní částí a především, s kachlovými kamny. Na těch můžete jak vařit, tak i lenošit.

 

Roubenka Štěpánka

Domácí pohodu můžete zažít i v Roubence Štěpánka na Vysočině. Roubenka je obklopena krásnou, dalo by se říct až idylickou zahradou se 100 let vzrostlými stromy. Vejde se sem celá vaše rodina včetně dětí. Interiér chalupy je moderní, ale přesto v souladu s historickým rázem. Dominantou chalupy je bílá kachlová pec, která přímo vybízí k tomu, abyste si na ni lehli, zachumlali se s čajem v ruce do deky a jen tak odpočívali.

 

Tak co, už jste se vidíte, jak popíjíte kakao za pecí a dočítáte rozečtenou knížku od léta? Ve spoustě z nich můžete uplatnit i naše dárkové poukazy.

Podobné články