10 tipů, kam na poslední chvíli na dovolenou v Čechách

28. června 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Léto už je v plném proudu. Vybrali jsme pro vás ta nejzajímavější místa v Čechách, kde ještě seženete na poslední chvíli volné termíny. Nechte se inspirovat Amazing Places a prožijte svou letní dovolenou naplno. Pro ty z vás, kteří se chtějí vydat raději na Moravou, máme dobrou zprávu. Článek s tipy na Moravě připravujeme a vy si ho budete moci přečíst během pár dnů.

 

BB Prachatice

Nadstandardně zařízené apartmány jsou umístěny přímo uprostřed historického centra renesančního města Prachatice. Přivítá vás rodinná atmosféra, překvapí klid a nadmíru kvalitní postele. Představte si denně čerstvé pečivo, skvělou kávu, čaj a zdravé potraviny od lokálních výrobců, které si můžete vychutnat v kompletně vybavené kuchyni. A překvapení na závěr – BB Prachatice není obvyklé bed & breakfast, ale spíše bed & bike (i když snídaně jsou skvělé). V ceně pobytu si totiž můžete půjčit nejkvalitnější elektrokola! 

 

AP 19

V Krušných horách jsme dlouho nemohli najít kouzelné místo, které by nás chytlo za srdce. Jsme nadšení, že se to podařilo a vy se tak můžete zajet kochat nádhernou krajinou západních Čech a přitom si užít skvělé ubytování a servis v AP19. Majitelé milují víno, budete překvapeni jejich sofistikovaným výběrem. Skvělá je i místní káva a další dobroty, které si dáte ve zdejším bistru. Moc rádi vám tu poradí s výlety jak za přírodou, památkami nebo gastroturistikou. Objevte Krušné hory ☺.

 

Green Stone

Na Lipno se během léta chystá kde kdo, ale my pro vás máme absolutní novinku, která zahajuje provoz 1. 7. Green stone, to jsou tři apartmány pro 4, 6, nebo 8 osob. Dva menší mají k dispozici vlastní bazén se zahradou, apartmán pro 8 lidí zase terasa s vířivkou. Ve všech najdete saunu, parking a velmi nadstandardní interiéry. Rezervujte si týdenní pobyty, mají volno ještě během celého léta. 

 

Zámek Ratměřice 

Chcete si během léta dopřát trochu luxusu a odpočinout si v naprostém klidu? Ratměřice mají vše, co budete potřebovat - skvělou restauraci, wellness, venkovní bazén a nádherné pokoje. Přijeďte sem ale už jen kvůli 9hektarovému parku, kde můžete relaxovat ve stínu nejvyšších sekvojů v ČR, připraví vám k tomu piknikový koš.

 

Homutův statek 

Designový statek? Přesně tak bychom mohli popsat usedlost v Máchově kraji na Kokořínsku. Ráj pro děti, ale i pro milovníky čistých linií a venkovského klidu. V Homutově statku si užijte krásnou zahradu, odpočívejte na lehátkách a vychutnejte si skvělé domácí jídlo během snídaně a servírovaných večeří. Když se vám nebude chtít jen lenošit, vezměte s sebou kola a vyrazte do okolních lesů. 

 

Aparthotel Krásná Lípa

Inovativní model ubytování, který v České republice poptává stále více klientů, je v Evropě relativně běžný. Rekreační resorty disponují vedle klasického hotelového ubytování i aparthotely a depandancemi, které zajišťují, stejně jako Aparthotel Lípa, vhodné privátní ubytování s možností výběru doprovodných služeb. Dovolená v Krásné Lípě je jedinečná, tato lokalita patří k jedněm z top destinací v České republice a v regionu Českosaského Švýcarska. A my můžeme jenom doporučit.

 

Chornitzerův dům

V Telči nenajdete kouzelnější ubytování než v Chornitzerově domě. Apartmány patřící do projektu Domy s duší jsou ukázkou velkorysého prostoru s citem pro design. K domu přiléhá klidná zahrada, kde můžete posedět se skleničkou vína, které v penzionu nabízí. Nebo využijte gotický sklep, ze kterého můžete nahlédnout do telčského podzemí. 

 

Dvůr Perlová voda 

Chystáte se na dovolenou s dětmi nebo s partou kamarádů? Pak je Dvůr Perlová voda značka ideál. Velkorysý komplex pro vás má nepřeberné možnosti, jak strávit volný čas. Zaplavte si v jezírku, zahrajte si fotbal, volejbal, projděte se po bylinkové zahrádce, ochutnejte skvělou kuchyni v místní restauraci nebo si dohodněte prohlídku zdejšího pivovaru. Tady se nudit nebudete. 

 

Konopindova chalupa 

Další kouzelná novinka přímo ve svahu v Peci pod Sněžkou. Většina chalup, které můžete mít sami pro sebe, je už dávno rezervovaná. V Konopindově chalupě před nedávnem otevřeli a mají ještě pár volných termínů přes léto. Vejde se vás sem 12, tak sbalte kamarády, děti a vyrazte do Krkonoš, je tu krásně v každém období. 

 

Jizerská vyhlídka

Hned vedle, v Jizerkách, najdete další chalupu, kde se dá zažít i dost adrenalinu. Jizerská vyhlídka je totiž umístěna na startu singltreku a ten opravdu stojí za vyzkoušení. Chalupa je plně zařízená, můžete se v prostorné kuchyni pustit do pečení koláčů z nasbíraných borůvek nebo si jen připravit něco malého a zub a posadit se se skleničkou vína na zahradu. Jsou tu vybaveni i pro malé děti, tak se je nebojte vzít s sebou. 

Podobné články