10 tipů, kam vyrazit na dámskou jízdu

6. srpna 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Začneme ve městech, kde je co vidět a zažít, doporučíme i místa, kde se budete cítit jako princezny na zámku, pro ty aktivnější vybereme něco na horách a rozhodně se podíváme i na Moravu za dobrým vínem.

 

Zámek Liblice

 

Náš první tip - Zámek Liblice, perla českého vrcholného baroka - je pro ty z vás, které touží zakusit život na zámku. V krásném areálu, který obklopuje rozlehlý park, se můžete ubytovat jak v historických pokojích, tak v modernějších na zámecké depandanci. Přímo v zámku pak budete mít možnost využití wellness & spa s finskou saunou, vířivkou, horkou lavicí, soláriem a relaxačními prostory. Můžete si tu také dopřát masáž celého těla, bylinný zábal nebo zámeckou specialitu, čokoládovou masáž. 

 

Panství Dlouhá Lhota

 

Tento zámecký hotel s dlouhou historií, jedinečnou atmosférou a skvělou restaurací najdete v malebné brdské krajině nedaleko Prahy. I zde si budete moct odpočinout u bazénu nebo ve wellness. Pro aktivní jedince je připravena posilovna a dva venkovní kurty. Pro klidnější formu sportu můžete využít hřiště na pétanque v zámecké zahradě, která také nabízí oázu klidu v podobě nejrůznějších zákoutí, cestiček a záhonů, laviček i vzácných stromů.

 

Theresian Hotel & Spa

 

Olomouc rozhodně stojí za návštěvu, ať už budete chtít za dobrým jídlem, památkami nebo jen tak relaxovat. Jako základnu si potom vyberte čtyřhvězdičkový designový hotel Theresian, který leží přímo v centru. V ceně budete mít také vstup do fitness, po kterém si pak můžete zajít odpočinout do místního spa. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet jejich restauraci, kde skvěle vaří.

 

City.city

 

Hotel City.city se nachází na okraji Ostravy, které se dříve přezdívalo „ocelové srdce republiky“ a mnoho lidí si ji stále spojuje s průmyslem a továrnami. Před třemi lety zde ale majitelka hotelu vytvořila architektonicky čisté místo pro designový hotel s netradiční restaurací. Hotel City.city je postaven ve skandinávském stylu, který je plný čistých a otevřených prostorů, skleněných prvků a masivního dřevěného nábytku.

 

Aparthotel Svatý Vavřinec

 

Pojďme se teď vydat do hor, konkrétně do těch nejvyšších v Česku. Přímo v centru Pece pod Sněžkou vyrostl nový aparthotel, který bude ideální pro ty z vás, které mají v plánu chodit po horách a užívat si přírody. I zde na vás pak bude čekat příjemné wellness anebo můžete posedět se sklenkou vína z místní vinotéky. Apartmány jsou skvěle vybavené a promyšlené do posledního detailu. Majitelé se nechali se inspirovat trochou Itálie, Švýcarska a kouskem Rakouska. Sami pak uvidíte, že z každého si vzali to nejlepší. 

 

Chalupa Mlýn

 

Ještě chvíli zůstaneme v Krkonoších, jen se přesuneme do Černého Dolu, kde stojí chalupa, co působí na první pohled jako klasická roubenka. O to víc vás překvapí design interiéru, který má čisté linie, v nichž se navzájem prolíná sklo, žula a dřevo. Chalupa je pro 8 až 12 hostů, patří k ní sauna, vinný sklípek a na venkovní terase můžete také grilovat. Přidanou hodnotou je vyhřívaný bazén, který je umístěn na terase nad Stříbrným potokem s krásným výhledem do okolní přírody.

 

U Heřmanů

 

Chalupa vonící novotou, v samém srdci Šumavy. Manželé Heřmanovi se snažili vytvořit dokonalé místo k odpočinku v přírodě, na konci Kvildy a my s jistotou můžeme říct, že se jim to povedlo. Krásné dřevěné stavení, obrovská zahrada s vyžitím pro děti a posezením pro dospělé, vůně dřeva a zeleně. To je chalupa U Heřmanů. K dispozici je 6 pokojů - od dvoulůžkových až po pětilůžkové. V létě je to ideální výchozí bod na výlety pěšky nebo na kole, v zimě zase můžete vyrazit na běžky.

 

Vinařství Peřina

 

Pokud chcete na vlastní kůži zažít a ochutnat, jak vznikají úžasná vína, navštivte vinařství Peřina v obci Klentnice. Ocitnete se v malém autentickém vinařství, kde s neuvěřitelnou péčí a láskou vznikají tak dobrá vína, že postupně pronikají do známých restaurací po celé republice. Spát zde budete jako v bavlnce na vysoce kvalitních matracích a lůžkovinách v luxusně vybavených pokojích s celkovou kapacitou 12 hostů.

 

Renesanční dům Mikulov

 

Dům, ve kterém se nachází tento apartmán, je národní kulturní památkou, jeho historie spadá až do 16. století a najdete ho pod zámkem v jedné z nejatraktivnějších a zároveň nejtajemnějších části Mikulova v bývalé židovské čtvrti. Ubytuje se v něm až 7 osob, z obou ložnic je vstup na rozlehlou terasu a posezením a kouzelným výhledem na Mikulovský zámek. Za vínem ani tady nemusíte chodit daleko. Renesanční dům se pyšní vinným sklepem, tak se neváhejte zeptat majitelů, zda vám nachystají ochutnávku.

 

Hotel Royal Palace Turčianské Teplice

 

Na závěr tu máme jedno exkluzivní místo na Slovensku - pětihvězdičkové ubytování Royal Palace zařízené ve stylu art deco je jeden z nejluxusnějších hotelů, které na Slovensku máme. Máte zdravotní problémy nebo si zkrátka chcete jen odpočinout a načerpat nové síly? Ať už je to jakkoliv, v Turčianských Teplicích vám dopřejí nejen veškerou zdravotní péči od „a do z“, užijete si luxusní ubytování, špičkovou gastronomii a můžeme vám zaručit, že po pár dnech budete z hotelu Royal Palace odjíždět úplně vyměnění. Samozřejmě jen v tom nejlepším slova smyslu.

Podobné články