Jak se hledají kouzelná místa?

28. května 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Webový portál Amazing Places vznikl před čtyřmi lety. O jaký projekt se jedná a v čem je unikátní? Povídali jsme si o tom s jeho autorem Petrem Kotíkem.

 

Proč jste spustil portál Amazing Places ? 

Volný překlad – Kouzelná místa v České republice už dost napoví. Nápad jsem nosil v hlavě dlouho. Když jsem chtěl jet někam na dovolenou u nás, hledal jsem místa, která by byla něčím zajímavá a nevšední. Všechny možné ubytovací servery sice nabízejí různá ubytovací zařízení, ale ta nabídka osciluje od hezkých přes průměrné až k pod-průměrným. Chyběl mi nějaký přehledný zdroj informací, „výcuc“, který by mi po-mohl zorientovat se v záplavě nabídky a zároveň by mě inspiroval. Máme u nás velký počet hotelů, penzionů, chalup,farem, které se od sebe liší kvalitou a čas-to se oficiální hodnocení pomocí hvězdiček nepotkává se skutečností. I já jsem párkrát „naletěl“ a byl jsem zklamaný. Lákalo mě tedy zmapovat ta opravdu výjimečná místa a také zjistit, kolik jich vlast-ně vůbec je. Projekt jsem nejprve „rozjel“na sociálních sítích, zpočátku na Facebooku, později na Instagramu a nedávno i na YouTube. Zjistil jsem, což bylo asi největší překvapení, že moji potřebu či přání na-jít „kouzelná místa“ sdílejí tisíce dalších lidí. A tak z původně možná trochu bláznivého nápadu vznikl ohromný závazek......

Celý rozhovor v Gastro & Hotel si přečtěte zde

 

Představujeme kouzelná místa

Dobčické rybníčky

Jestli nějaké místo naplňuje význam slova amazing, jsou to Dobčické rybníčky. Bydlení tak trochu jako z jiného světa, které zaručuje naprosto unikátní atmosféru. Proč? Protože budete bydlet v jedné ze dvou dřevěných chatičkách(Verunka a Madlenka) situovaných na vodní hladině, nebo ve stromové chatičce Amálka, jež je vynesena do výšky čtyř metrů napůl nad zemí a na půl nad vodou.

Zde si odpočinete od moderního světa. Můžete popíjet víno v houpací síti namole za svitu svíček a ráno se probudit v posteli s výhledem přímo na hladi-nu rybníka. Snídani vám dovezou v piknikovém koši až do chatičky. Autoremnápadu je známý český architekt Jiří Střítecký.

Chatičky jsou bez elektřiny, k vytápění a ohřevu vody slouží kamna, voda se čerpá ruční pumpou přímo z rybníků a pitná voda je zajištěna v kanystrech.Chatičky jsou vybaveny solárními lampami a ručními lucerničkami. Hosté mají k dispozici stylovou loď, vor, dřevěnou saunu a na malém ostrůvku koupací sud (vodní sauna) se zázemím.

 

Celý článek v Gastro & Hotel si přečtěte zde

Podobné články