Kvalita kam se podíváš

15. června 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V malebné vesničce Nechory bydlí snad jen poslední hrstka původních obyvatel, zato je plná roztomilých, stejně vypadajících vinných sklepů. Ty si ve volné chvíli projděte se sklenkou nebo rovnou i džbánkem v ruce. Moravská pohostinnost se tu projevuje na každém rohu. Všude vás přivítají s úsměvem od ucha k uchu a dají vám okoštovat víno z domácí produkce. Často tu pořádají akce plné vína, tak zkuste dorazit na příští termín. Ač to na první pohled vypadá až pohádkově, po pár sklenkách se vám může stát, že ten svůj sklep bude o něco těžší dohledat. Vinný sklep Tosca však neminete.

 

Už při příchodu ke sklepu vám bude zřejmé, že tohle ubytování nebude jen tak ledajaké. Prozradí ho atypicky řezané vstupní dveře a masivní lavička vyrobená z jednoho kusu dřeva. Styl interiéru je velmi moderní, doplněný několika rustikálními prvky. Dominuje mu kvalitně vyrobený dřevěný nábytek, designová křesla, betonová stěrka na stěnách nebo třeba kamenná umyvadla v koupelnách. Pohodlně se tu vyspí až šest lidí ve dvou ložnicích. Místo je tak vhodné pro páry nebo třeba partu kamarádek. Ostatně pokud ještě stále nemáte prostor pro rozlučku se svobodou, Vinný sklep Tosca je ideálním místem.

 

Majitel Toscy se spokojí jen s tím nejlepším, proto v koupelnách najdete luxusní kosmetiku značky L’Occitane, v kuchyni doplňky značky SMEG, z polštářového menu si vyberete na čem se vám bude nejlépe snít a po dobu pobytu budete popíjet vodu značky Vita. Tedy samozřejmě společně s vínem.

Pokud se vám nebude chtít vydat na obhlídku vinařství v obci, dostatek vína pro vás bude nachystáno i v rámci ubytování. Název samozřejmě napovídá tomu, že součástí je soukromý vinný sklípek. Jak jinak, než plný. Majitel spolupracuje s místními vinaři, dopřát si tak můžete hibernal z rodinného vinařství U Jeňoura nebo třeba rulandské bílé z Vinařství Hruška. Samozřejmě nechybí ani speciální edice vín s názvem Tosca. Ty tu obměňují dle ročního období. V létě vaše chuťové buňky oblaží lehčí vína s nádechem perlivosti, v zimě naopak těžká červená vína, která vás zahřejí.

 

Nenapadá nás lepší místo, kde si vychutnat skleničku, než při pohledu na vinice. Součástí ubytování je malá, ač příjemná zahrádka. A na ní, když to počasí dovolí, trávíme dny ze všeho nejraději. Pohupujte se v altánu, který jak kdyby vypadl z katalogu dovolené v Řecku, ogrilujte si na terase a večer se ponořte do vířivky a užívejte si západ slunce. 

 

Vinný sklep Tosca dostal své jméno podle koně, kterého si majitel pořídil pro parkurové skákání z nedaleké stáje, kousek od Nechor. Prostředí ho ohromilo natolik, že zde před dvěma lety koupil sklep a pojmenoval ho Tosca. Pokud se vám již několikrát stalo, že byl sklep obsazený, špitá se, že možná vznikne druhý, neméně kouzelný sklípek s ubytováním.

Podobné články