Kouzelné místo v Beskydech

21. června 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Cestování mě hrozně naplňuje a proto se zkouším vytratit z Prahy vždy, když je to jen trošičku možné. Nedávno jsme se s přítelem nevydali na letiště, ale na vlakové nádraží, abychom prozkoumali jedno kouzelné místo, kterým byl penzion Jurášek v Beskydech. 

 

Co si budeme povídat, po D1 to prostě nejde, tak jsme na poslední chvilku zkusili České dráhy a 1.třídu v Pendolinu a mohu jen doporučit. Cesta trvala jen tři hoďky do Ostravy a pak hodinku do Kunčic, ale po cestě jsme si oba vyřídili všechnu práci a pak už si vychutnávali jen klid a pohodu.

 

Hned po příjezdu zjistíte, že tohle je přesně to místo, kde chcete trávit víkend. Penzion se nachází v malé vesničce Kunčice pod Ondřejíčkem na samotě u lesa. Dýcháte čerstvý vzduch a vychutnávate si tam nejen vynikající jídlo (k tomu až za chvilku), ale i báječnou atmošku. Personál vám se vším pomůže a naplánuje výlety. Mě třeba slečna na recepci naplánovala i běžecké trasy různých délek. 

 

Kde budete spát? Pokojíčky jsou útulné. Dřevo, kožešinky, božské postele a to povlečení. Přísahám, bude se vám z toho ráje těžko vstávat.:)))

 

Když tedy vylezete, vyražte po okolí, je tam toho spousta k vidění. My si úplně poprvé půjčili elektrokola a zdolávali tamější vrcholky.;) Určitě se někde zastavte na bramboráky, jsou tam vyhlášené. Pro milovníky golfu doporučuji zajet do Čaledné a pro ty, kteří milují spáčka, tak to je v Juráškovi na jedničku....

A nakonec. Jídlo! Tak to můžu s čistým svědomím vychválit za sebe i přítele až do nebes. Hned po příjezdu jsme si dali degustační večeři o šesti chodech a co sousto, to ráj. Všechny jídla byly krásně sladěné a chutě bomba. Hrozně u nás zabodovala třeba polévka z medvědího česneku s křepelčím vajíčkem, vyladěné předkrmy, zvěřina i ryby. Vybere si tam opravdu každý. Jooo a mají tam vyhlášené sýry od místního farmáře.

 

Celý článek najdete ZDE.

Podobné články