Luxus v srdci Krkonoš

4. května 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Z Pece pod Sněžkou se během posledním pár let stalo jedno z nejvyhledávanějších sportovních středisek a v zimě oblíbeným lyžařským rájem. Nikoho proto nepřekvapí, že vzrostla poptávka po kvalitních službách. Díky tomu vznikla nová ubytování včetně hotelového komplexu PECR, který tvoří dva architektonicky velmi zdařilé horské hotely, vzdálené jen kousek od sebe. Hotel PECR Deep a Well nabízí nadstandardní služby v centru Pece pod Sněžkou, špičkovou gastronomii a úchvatné wellness.

 

Minimalismus v interiéru byl dříve považován za neútulný a studený. V posledních letech se však stal jedním z nejoblíbenějších stylů, ve kterých se řada z nás cítí nejlépe. Kdy jste si naposledy řekli, že by vám doma prospělo vyházet staré věci a udělat generální úklid? Možná tuhle větu si položili i při budování hotelů, protože úsloví „v jednoduchosti je krása“ tu je více než trefné. Díky kombinaci minimalismu s industriálními prvky mohly vzniknout vzdušné a čisté pokoje, ve kterých velká francouzská okna dodávají prostoru spoustu světla. Spojení dřeva, kamene a detailů z kůže a kožešiny podtrhávají ráz krkonošského horského hotelu.

Co by to bylo za horský hotel bez pořádného wellness. Trochu netradičně je umístěn v pátém patře hotelové části Well a mohou ho využívat i hosté z vedlejšího hotelu. Na střeše je umístěna venkovní vířivka s ohromujícím výhledem na okolní hory a celou Pec Pod Sněžkou. V létě se klidně  natáhněte venku na lehátko a zkuste načerpat trochu sluneční energie. Při chladnějších dnech naopak využijte finské sauny, parních lázní nebo pobytu v solné sauně. 

 

K horám neodmyslitelně patří i výtečná kuchyně a i v tomto případě máte na výběr rovnou ze dvou naprosto odlišných restaurací. V hotelové restauraci Deep kuchaři vaří moderní kuchyni založenou na sezónních surovinách. Pochutnat si můžete na klasické svíčkové na smetaně s žemlovým knedlíkem, čerstvých rybách, ale i kvalitně připraveném masu. Na pořádný steak si však ale zajděte do druhé restaurace, umístěné v hotelu Well. Tam se vedle steaků specializují i na šťavnaté burgery s domácími bulkami. Po takové extra náloži jídla je jistě nejjednodušší se jen odkutálet o pár pater výš do apartmánu a spokojeně oddechovat. Zkuste to protentokrát ale raději vychodit, možností nabízí Pec nepřeberně.

Po burgeru s extra porcí slaniny a křupavými hranolky vás nenutíme vyšlápnout si hned na Sněžku, i když i na ní byste neměli zapomenout. Terén není nikterak náročný, abyste ho nezvládli třeba i s malým dítětem. Přeci jen, kdo nebyl na Sněžce, jako by nebyl v Krkonoších. V záloze však můžete mít stále i lanovku, která vás během pár minut vyveze až na vrchol. Letos se vám asi jen tak nestane, že při ranním výstupu na východ slunce byste byli jediní, s turisty se všude roztrhne pytel. Nenechte si ale zkazit dovolenou a vyrazte klidně na méně oblíbená turistická místa. Přímo na recepci hotelu vám rádi poskytnou řadu tipů včetně turistických map.

 

Letošní dovolená bude takřka pro všechny v Čechách a hotelový komplex PECR díky jeho poloze bude skvělým startovacím bodem pro řadu výletů v kombinaci s nutnou dávkou odpočinku.

Podobné články