Místa, která milujeme - 1. část

22. srpna 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V první části vám svoje oblíbená místa prozradí zakladatel a šéf Amazing Places Petr Kotík, přidá se k němu Hana Krausová, která nová místa objíždí, má na starosti obchodní partnerství a zároveň se stará o spolupráce s médii, a doplní je Týnka Vrančičová, díky níž vše v Amazing Place běží hladce a naši partneři jsou spokojení.

 

Petr Kotík

Trojice míst, které jsou pro Petra srdcovky, asi nikoho nepřekvapí. Patří mezi nimi klasika v podobě Café Fara a Dobčických Rybníčků a i jeden z novějších projektů - Knížecí Cesta.

 

Café Fara

 

“Café Fara je jedním z míst, které, aniž by to možná i tušili, stojí za vznikem Amazing Places. Uchvátili mě už dávno a před pěti lety jsem se jimi nechal inspirovat. Chtěl jsem najít další krásná místa, která budou dělaná s takovou láskou a pečlivostí. Podle mého by na Café Fara mohlo platit staré dobré “Kdo si hraje, nezlobí”. Pořád tam vymýšlí spoustu věcí nejen pro sebe, ale především pro hosty. Jsou odvážní, inspirují se v zahraničí a mají neuvěřitelnou atmosféru.”

 

Dobčické rybníčky

 

“Dobčické Rybníčky byly druhé místo, které mě ujistilo v tom, že projekt Amazing Places bude dávat smysl. Příběh, který je s těmito chaloupkami spojený, vás vezme za srdce. Jiří Střítecký tu realizuje plány svého tatínka, ale zároveň si tím plní i své sny. Chatičky, které tu na rybníčcích postavil, mají neskutečné kouzlo, což dokazuje fakt, že jsou na měsíce dopředu vyprodané.” 

 

Knížecí cesta

 

“Knížecí Cesta je srdeční záležitost posledních dvou tří let. Najdete je na úžasném místě v klidné části lipenské přehrady. Za mě je to nejlépe provedená kompletní rekonstrukce historického objektu - původně to byla schwarzenberská hájenka a teď patří k těm nejkouzelnějším místům v Česku. I tady je skvělý majitel, renesanční člověk, který pořád vymýšlí další a další věci, kam se posunout.”

 

Hana Krausová

Místa, která jsou její oblíbená, patří také k tomu nejlepšímu, co v Česku najdete. I když by se to nemuselo na první pohled zdát, tak nejen zámek, ale i klášter a stodola, vás můžou vzít za srdce a zanechat ve vás krásné vzpomínky.

 

Chateau Mcely

 

“Mcely mají úžasnou atmosféru, která mě obklopí hned po vjezdu dovnitř jejich ikonickou bránou. Místní personál je naprosto skvělý, všichni tu jsou upřímně milí a pečují o vás s láskou. Já se tu zamilovala do Zdeněčka, toho nejúžasnějšího číšníka na světě. Navíc budu mít k Chateau Mcely do konce života velmi blízký vztah kvůli zásnubám, které tu byly i díky celému týmu nezapomenutelné.”

 

Broumovský klášter

 

“Opravený benediktinský klášter, který se ale nedívá do minulosti, naopak je naprosto aktuální, má neskutečný genius loci. Za celým projektem stojí úžasný mecenáš podporující celý region Broumovska - Jan Školník. Budete tu obklopeni krásnými a uklidňujícími prostory mnišských cel. Prvek Silencio se prolíná celým Domem hostů, vládne tu atmosféra, která láká k rozjímání a zastavení. Zajímavé jsou také Broumovské diskuze - festival debat o nekonvenčních tématech s velmi zajímavými lidmi, který se zde koná každý rok v listopadu.”

 

Lichtensteinská Stodola

 

“Tohle designově dokonalé místo s láskou vytvořila paní majitelka Daniela, ten nejmilejší člověk, kterého znám. Lichtensteinská Stodola je útulné, romantické místo, kde najdete vše, co potřebujete. Je ideální pro pár, který si tu pohádkově odpočine. Já nejraději vzpomínám na svou první návštěvu. Bylo to těsně před Vánocemi, které já se všemi těmi tradicemi miluji. A tady měli třímetrový strom, vkusně vyzdobenou stodolu, k tomu jsme si pouštěli koledy z desek, seděli u kamen a užívali si esenci pohody.”

 

Týnka Vrančičová

Týnka jezdí ráda do přírody anebo na místa, kde se dá relaxovat. Často se vrací do Jizerských hor na Prezidentskou chatu, případně ji potkáte na Šumavě, kde se má oblíbené ubytování U Heřmanů. “Obě místa jsou uprostřed krásné přírody. Mám na nich ráda jednoduchost, se kterou jsou zařízené, a osobní přístup personálu. Nepotřebuji luxus, spíš dám na kvalitu a ta je na těchto místech zaručená.”

 

Prezidentská Chata

 

Tomu, kdo jezdí do Jizerských hor, asi není třeba tuhle chatu dvakrát představovat. Nad Bedřichovem poskytuje útočiště turistům už desítky let a jejich kuchyně je vyhlášená široko daleko. Ať se sem vydáte během zimy na běžkách, v létě na kolech nebo po svých, vždy tu najdete usměvavý a ochotný personál. Útulné pokojíky v horském stylu vám budou krásným útočištěm po namáhavém dni na horách. Nově si tu budete moct odpočinout i v sauně.

 

U Heřmanů

 

Chalupa vonící novotou, v samém srdci Šumavy, to je chalupa U Heřmanů. Manželé Heřmanovi se snažili vytvořit dokonalé místo k odpočinku v přírodě, na konci Kvildy a my s jistotou můžeme říct, že se jim to povedlo. Krásné dřevěné stavení, obrovská zahrada s vyžitím pro děti a posezením pro dospělé, vůně dřeva a zeleně. V chalupě vám je k dispozici šest pokojů od dvoulůžkových až po pokoje, kam se vás vejde pět osob. 

 

Hotel Prezident

 

Třetím místem, které Týna doporučuje a kam se ráda vrací, je Hotel Prezident. Najdete ho sto metrů od lázeňské promenády v Karlových Varech a jejich wellness patří k těm nejlepším. Relaxovat tu budete v jedinečném wellness resortu s bazény, saunami, fitness centrem a unikátním floatingem - bazénem s vodou Mrtvého moře.

Podobné články