Mlhavý Plumlov

15. ledna 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

 

Až budete mít cestu někdy do Prostějova nebo Olomouce zastavte se v krásném městečku Plumlov se stejnojmenným zámkem, který se majestátně tyčí nad vodní hladinou Podhradského rybníka.

S přítelem jsme si udělali jednodenní zastávku cestou do Beskyd, kde jsme strávili poslední dny roku 2017. Už jednou jsme tudy v létě projížděli a já se musela u místního zámku alespoň zastavit. Připadal mi ve své jednoduchosti krásný. 

 

Díky cestě s Amazing Places jsme zůstali přes noc v hotelu, který je kousek od zámku a stejně jako on leží u vodní nádrže Plumlov. V létě je tu určitě dost vyžití přímo na vodě i na břehu. Zima láká k něčemu ještě lepšímu. Ale to až za chvíli...

 

Po několika hodinách na cestě nám hodně vyhládlo, tak jsme rovnou usedli za stůl v místní restauraci. Z lístku jsem si vybrala hovězí vývar s domácími nudličkami na zahřátí a pokračovala jsem kuřecím supremem s grilovanou zeleninou. Přesně na něco takového jsem měla chuť, protože po nemoci, která nás celé Vánoce sužovala, jsem si netroufla dát k jídlu cokoliv těžkého. A tohle mi sedlo perfektně. 

 

Partner si dal hovězí flank steak s celerovými chipsy a bramborovo-křenovým pyré. I když mu křen jindy nejede, v téhle kombinaci byl super. Stejně jako ty chipsy, které jsem mu z talíře natajno ujídala :D

 

Po naší skoro večeři jsme se konečně odebrali na pokoj. A ten byl jedním slovem kouzelný. Přesně tenhle romantický a nepřeplácaný styl mám ráda. Čistý bílý nábytek, postel s nebesy, toaletka na líčení a nakonec překvapení... vířivka na pokoji. Vážně. K tomuhle Deluxe pokoji máte celou vířivku jen pro sebe. Takže plán na večer byl jasný. Teda skoro. Nám se ještě předtím podařilo na hodinku usnout, jak nás znavila ta cesta a skvělá večeře.

 

Hned potom jsme si ale otevřeli bublinky, napustili vířivku a užívali si tenhle zimní večer do poslední chvíle. Asi mi budete věřit, že se mi z té horké vody a mýdlových bublin nechtělo vylézt. Ale byl čas ještě na jeden film a díky rychlé wifi jsme večer zakončili naprosto spokojení.

 

Ráno bylo doslova magické. Nad celou nádrží se totiž zvedla taková mlha, že nebylo skoro na krok vidět a z oken pokoje v prvním patře jsme viděli všude jen bílo. A to jsem si říkala, jak pěkný výhled by z té venkovní terasy byl. Tak někdy příště :D

 

Co musím rozhodně vypíchnout jsou místní snídaně, které jsou v ceně pokoje. Máte na výběr z anglické, kontinentální a francouzské. Tu bych si strašně ráda dala, protože v ní jsou sladké tousty s ovocem, ale svědomí mi to po vánočních sladkostech nedovolilo. Vybrala jsem si tedy tu kontinentální. Jsou v ní vajíčka na způsob, který si vyberete, káva, džus, pečivo a něco sladkého. 

 

Moje polovička šla samozřejmě do anglické, aneb snídaně šampiónů. A to doslova pro nás oba, protože jsme měli co dělat, abychom to množství spořádali. Asi nás ty bacily zmohly. Pokud tudy pojedete v ranních hodinách, na tu snídani si sem určitě zajděte. Tyhle hody vás překvapí velice milou cenou.

Posilněni jsme zabalili naše věci a pokračovali v cestě do zimního dobrodružství v Beskydech. V Plumlově se mi líbilo natolik, že si pobyt při další cestě moc ráda zopakuju. Klidně v létě, až se bude moct sedět na terase s výhledem na nádrž a pojíjet můj oblíbený Aperol...

Podobné články