Praha, jak ji neznáte

24. července 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Pořád jste ještě nesbalili kufry a nevyrazili na noc do Prahy? Na nic nečekejte. Prahu takhle vylidněnou možná už nikdy jindy neuvidíme. Už minule jsme vám představili projekt V Praze jako doma. Nečetli jste ho ještě? Mrkněte na něj. Ve zkratce: Už při rezervaci jedné noci se vám otevře nekonečno možností. Vyrazte do galerií, muzeí, na pražský Orloj, do zoo nebo do planetária. Navíc tohle všechno zadarmo.

 

Sice primárně cestujeme po hotelech, chaloupkách a nejrůznějších tradičních i naprosto crazy ubytováních, jsme ale i velcí jedlíci. A tak většina našich výletů směřuje právě i za dobrým jídlem a pitím, protože je důležité mít cíl. A těšit se na půl litr piva a dobrý guláš po deseti kilometrech v nohách je přeci jen lákavější, než "jen" nějaká vyhlídka. 

Mnohdy, když za námi jedou známí, protáhneme je našimi nejoblíbenějšími podniky. Pokud nevíte kam vyrazit, doporučujeme vám manželé z Taste of Prague. Primárně pro cizince, teď se orientují hlavně na domácí klientelu, provádí po Praze po těch nejvíc foodies místech. A nebo se nechte inspirovat našimi oblíbenými místy v Amazing Places.

 

NA JÍDLO

Skvělá kuchyně s jedním z nejlepších výhledů na celou Prahu je hned pod Pražským hradem. A jmenuje se naprosto tématicky, Kuchyň. Restaurace spadá pod síť Ambiente. Vaří tu poctivou českou kuchyni a točí plzeň. Co víc chtít.

Ostatně za takřka totožnou kuchyní můžete zajít do sítě Lokálů po celé Praze, jen bez toho výhledu. Tady zjistíte, že i taková česká klasika jako smažák může mít úroveň a vážně si na něm můžete pochutnat. 

Na nejlepší pizzu na Smíchov. Wine Food Market je koncept propojující italskou kuchyni s prodejnou kvalitních surovin. Místo má neuvěřitelnou atmosféru, na menu najdete kromě pizzy velkou nabídku těstovin, masa a vinný lístek taky není úplně nejkratší.

 

NA SKLENIČKU

Na prosecco nikam jinam než do Prosekárny. Pobočky má po Praze hned tři. Musíme říct, že do té  doby, než jsme sem zavítali, netušili jsme ani, že tolik druhů tohoto šumivého vína existuje.

 

Na víno zase zajděte do Na břehu Rhôny. Unikátní koncept, kdy sami přijdete k lednici plné vín, vyberete si, na co máte zrovna chuť, natočíte si a na kartičku si zapíšete, co jste si dali. Na konci večera jen zaplatíte útratu. Nikoho by tu snad ani nenapadlo podvádět.

 

NA DRINK

Možná to je tím, že máme kanceláře v Karlíně, a proto se nám nechce po práci chodit daleko. Možná to je ale i tím, že ty podniky jsou zkrátka skvělý. Manifesto kromě toho, že je na Florenci, je ještě na Smíchově. Místo je plné food trucků a kontejnerů s dobrým jídlem a pitím. Často se tu pořádají koncerty nebo tematické večery. Podobný koncept je o pár kroků dál - Kasárny Karlín. Dlouho nevyužívaný prostor přeměnili na místo, kde si přes den můžete zahrát beach, večer dát gin tonik nebo sem zajít do letního kina.

 

Tu hromadu jídla a pití je potřeba rozchodit. Bez hromady turistů má najednou Praha úplné jiné kouzlo. Nikde nemusíte stát zdlouhavé fronty, čekat půl hodiny na místo, nebe v parku sedět hlava na hlavě. Buďme upřímní, má to něco do sebe. Na všech turistických místech jste už byli a Pražský hrad už popadesáté vidět nepotřebujete. Co se podívat na Prahu z jiné perspektivy? Prozkoumejte „nehezká“ místa pod mostem, undergroundový Žižkov nebo se vydejte na pro mnohé místo zamilovaných, pro jiné bezdomovecké „sídliště“. 

Projekt Pragulic boří trochu mýty a zároveň se snaží pomáhat lidem bez domova. Dává jim proto šanci znovu začít, najít jim práci a slušné bydlení. Mnozí z nich našli pracovní flek, jako průvodci Prahou. A právě tak ukazují veřejnosti, jak funguje pražské drogové podsvětí, že Karlák je už pár let po setmění nová Perlovka nebo vám „poradí“, jak se uživit, když nic nemáte a jestli si raději koupit rohlík s vlašákem nebo pet lahev vína.

 

AMAZING PLACES

No a samozřejmě nezapomínejme na všechna ta kouzelná místa, která v Amazing Places máme. Pojďte s námi nakouknout do pokojíčků, ve kterých můžete strávit noc. Nebo noci? 

Kouzelná místa na Starém Městě: Apartmány U Modré Kachničky s takřka domácí atmosférou, luxus na 180 metrech čtverečních v Apartmá Staré Město Praha by Chateau Mcely, Apartmán Karlův most s kusem nejslavnějšího českého mostu v kuchyni, obsluhoval jsem anglického krále v Hotel Paříž Praha, prvotřídní Lucy & Martin Apartments Prague z výhledem na Pražský hrad, město jako na dlani z vířivky na terase v Aquarius, Hotel Casa Marcello s rodinnou atmosférou na Haštalském náměstí, na brunch do Maximilian Hotel jen pár kroků opodál, více než jen designové ubytování v The Emerald.

Nové Město plné unikátů: Moderní Pytloun Boutique Hotel uprostřed Václaváku, pětihvězda Alcron hotel Prague ve stylu art deco, MeetMe23 jako totální úlet hned u hlavního nádraží, zenová oáza uprostřed města Mosaic House Design Hotel

Historie na Malé Straně: Jeden z nejvíce fascinující luxury značky Augustine, a Luxury Collection Hotel, adult only apartmán s malebnými stropy Dům U Tří  havranů, prvotřídní služby ve spojení luxusu v Aria Hotel Prague, romantický Design Hotel Neruda se spoustou designových doplňků, boutique Alchymist Grand Hotel & Spa s historií na každém kroku, renesanční budova Old Royal Post s pokoji navržených ve stylu osobností české historie, jako u císaře pána v Hotel U Zlaté studně.

Přímo na hladině: VIPLiving Houseboat jako romantické místo pro dva nebo raději Port X pro skupinu přátel v Holešovicích?

Božské výhledy: typická až kontroverzní stavba Dancing House na nábřeží, One Room Hotel aneb nejvýše položená postel v Praze, Apartmány Salabka s výhledem z peřin rovnou na vinice.

Klidně s celou rodinou: Elegantní design na Smíchově ve Vienna House Andel’s Prague, oáza klidu Miss Sophie’s New Town na Vinohradech, kouzelný zámek v novogotickém windsorském stylu Chateau St. Havel, Art Hotel na Letné pro fanoušky Sparty.

Podobné články