Pravidelná zastávka v Olomouci

2. září 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Olomouc, perla Moravy, univerzitní město, centrum památek, kulturního i nočního života. Přes rok je plná studentů posedávajících v kavárnách, zahraničních turistů obdivujících místní architekturu a dnes už i gastro nadšenců sjíždějících se za kulinářskými zážitky z celé republiky. Pokud je pro vás stále neprobádaná, sbalte si kufry a vydejte se ji poznat. Pokud jedete z Prahy, zkuste to vlakem. Do Olomouce se dostanete za necelé dvě a půl hodiny. A jako základnu pro dokonalý výlet zkuste boutique hotel Miss Sophie’s. Hned z několika důvodů.

 

Tím prozaickým je lokalita. Miss Sophie’s najdete přímo v centru dění, v památkově chráněném domě ze 13. století. Odsud to budete mít blízko za všemi památkami, pár kroků na náměstí i ke katedrále sv. Václava. Ač před domem projíždějí tramvaje, klid a soukromí vám tu určitě scházet nebude, zvlášť pokud si vyberete jeden z pokojů směřujících do dvora.

 

Hotel oslní nadčasovým designem. Rekonstrukce, kterou dům musel projít, trvala deset let a ujalo se jí studio Tek Tek. Povedlo se zachovat historické prvky, útulná podloubí a třeba i původní dlažby v koupelnách. Útočištěm vám může být jeden z osmi pokojů, třeba rodinné apartmá, složené ze dvou ložnic vzájemně propojených venkovní pavlačí vyhlížející do dvora. Ideální místo pro ranní kávu nebo čaj, které si můžete připravit na pokoji, zatímco ostatní ještě spí. Menší ložnice potěší především děti, pro které bude malou schovávanou před rodiči. Dospělým zase bude sloužit velká ložnice s postelí s nebesy se světýlky, které večer navodí tu správnou atmosféru.

 

Ve dvoře pod pavlačí je ukryta zahrádka patřící ke kavárně Sophie’s Café v přízemí hotelu. Kromě stolků zaplněných milovníky voňavé kávy od La Bohéme tu najdete spoustu roztomilých květináčů s bylinkami, květinových záhonů a houpaček, kde můžete jen tak lelkovat s knížkou v ruce a uždibovat domácí dezerty. Zkuste ale i pivo Chomout nebo chleba se syrečky. Ráno se tu podávají snídaně až do 11 hodin, takže si můžete v klidu přispat. Přesto je lepší si nechat na snídani více času, abyste ochutnali i místní specialitu v podobě vaflí. Vláčné těsto bývá zdobeno sezonním ovocem, oříšky nebo čokoládou a jako zakončení snídaně, či spíše brunche, funguje perfektně.

 

Boutique hotel vám bude skvělým útočištěm jak pro rodinnou dovolenou, tak třeba pro teambuildingovou akci. Pro tyto případy vám může sloužit sklep s románskými prvky. Najdete tam totiž salonek vybavený pro mítink nebo pro větší setkání, kdy toužíte po soukromí.

Personál se o hosty stará s láskou a péčí, nic není problém. Rozhodně je lepší se sem vydat na celý víkend a ne pouze na jednu noc. Vyzkoušení všech kaváren a bister ve městě zabere čas (nebojte, nezapomínáme ani na historické památky), ale především z Miss Sophie’s se vám po jednom snovém přespání rozhodně nebude chtít odjíždět. Pro nás se toto místo stalo pravidelnou zastávkou v Olomouci.

 

Prohlédněte si webové stránky týdeníku EURO.

Podobné články