PROVENCE PÁR MINUT OD PRAHY

6. července 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Je krásný slunečný den a my projíždíme zelenou krajinou. Z pod stromů na nás vykukuje hrad Okoř a o zatáčku dál nás vítají červené dveře hotelu. Jsme na místě.

Auto parkujeme na parkoviště přímo naproti dveřím a černý nápis “FAMILY HOTEL OKOŘ” nám dává najevo, že jsme tu správně. 

 

UŽIJTE SI KLID JAKO U BABIČKY

Místo recepce nás vítá paní majitelka, která nám začne vyprávět o hotelu, výletech po okolí a taky o tom, kdo ze známých osobností už tady byl ubytován. Dozvídáme se, že na požádání lze zajistit masáže, výuku jízdy na koni a také grilování. Říká nám všechny instrukce a dává nám klíč od pokoje, který vypadá jako z nějaké pohádky.

Náš pokoj je ve druhém patře. Francouzský nábytek dominuje celému prostoru a dělá pokoj ještě více útulným. Velkým plusem pro nás byl obří větrák, díky němuž byla stále příjemná teplota.

Rychle se ubytováváme a míříme na prohlídku hotelu a okolí. Zaujme nás obrovská společenská místnost, ve které je i klavír, takže spoustu času trávíme hraním. Po kulturní vsuvce se přesouváme na zahradu.

 

ZAHRADA SNŮ

 

První co vidíme, jsou bílé dveře a schody. Vystoupáme po schodech nahoru a ani nedutáme. Přijde mi, jako když jsem se probudila do francouzského snu. Vzduch je provoněný levandulí, která dominuje celé zahradě. Všude je zeleno a do svěžího koberečku je vkusně umístěn bílý zahradní nábytek.

Co si zamilujeme naprosto nejvíc je domeček přímo v zahradě, ve kterém můžete přespat taky.

Nedivím se, že tohle místo je často využíváno na pořádání svateb. Je to takovej kousek francouzskýho ráje uprostřed české přírody.

 

PŘÍRODA VŠUDE KOLEM

Na výlet se jdeme projít kolem potoka k hradu. Kupujeme nanuky a vzpomínáme na dětský léta. Cestu lemuje pár baráčků, ale postupně ubývají, až vymizí úplně. Ocitáme se mezi loukami. Po cestě potkáváme jen pár cyklistů. Dorazíme k části potoka, kde se musíte přebrodit, protože jiná cesta tudy nevede. Zouváme si boty, voda je průzračná jako křišťál. Chladíme se v potoce a kolem nás poletují vážky. Takový zahájení léta jsem nezažila už dlouho.

TIP: V okolí hotelu se nachází cyklistické a turistické stezky a na požádání si můžete zdarma zapůjčit kola.

 

TRADIČNÍ ČESKÁ KUCHYNĚ

Po výletu už na nás čeká večeře. Můžeme si vybrat, zda budeme jíst v restauraci, na terase, nebo dokonce na zahradě. Volíme třetí variantu, zahrada se stala naší srdcovou záležitostí.

K večeři máme výbornej řízek s kaší, zapíjíme ho malinovou limonádou, taková klasika. Sem by se žádná pětihvězdičková restaurace ani nehodila, kazila by celej smysl a koncept hotelu. Díky tomu si tu totiž připadáte jako doma. A to je mnohem víc.

Hotel Okoř provozuje restauraci s terasou, kde se podávají jídla mezinárodní kuchyně i typické české pokrmy.

Na zahradě zůstáváme až do té doby, než zapadne sluníčko.

 

RÁNO DĚLÁ DEN

Sluneční paprsky nás tahají z postele a tak vyrážíme na snídani. Už je pro nás všechno nachystáné. Personál je tu vždy velmi ochotný a perfektně připravený. Ze snídaně nám nejvíc chutná borůvkový domácí koláč a křupavé bagetky.

TIP: Pokud chcete snídat v soukromí a nehnout se z postele, objednejte si snídani na pokoj.

 

RELAXOVAT MŮŽETE KAŽDÝ DEN V TÝDNU

My jsme tady byli od pondělí do úterý a nemohli jsme vybrat lepší dny. Měli jsme skoro celý hotel pro sebe, což nám naprosto vyhovovalo. A co Vy? Kdy si zajedete odpočinout do francouzského ráje?

 

Autor: Andrea Beňová/AnniesSecrets - http://anniessecrets.cz
Foto: Robert Novak

Podobné články