Spouštíme nový projekt Hero Hotel. "Hotely pomáhají lidem, lidé hotelům!"

24. dubna 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Budete si o nás nejspíš myslet, že jsme se postavili na hlavu, ale co jiného dělat, když je celý svět naruby. Rozhodli jsme se totiž, že v této době otevřeme nový hotel. Hotel, ve kterém najde útočiště každý hrdina z řad zdravotníků a lékařů, který ho právě teď potřebuje. Právě těm otevíráme dveře kouzelného místa s všeříkajícím názvem HERO HOTEL. Každý nemůže bojovat v první linii, ale hrdinové můžeme být všichni!

 

Na mysl nám však nepřestávala přicházet jedna myšlenka – mluvíme o zachraňování hotelů, respektive všech ubytovacích zařízení. Ve skutečnosti jsou to ale právě hotely, kteří v tuto chvíli pomáhají. Nabídly své pokoje po celé České republice, které dnes zejí prázdnotou, lidem v první linii. Všem záchranářům, sestřičkám, doktorům, zdravotníkům, hasičům nebo těm, kteří se vrátili z rizikových míst a potřebují přechodný domov, aby neohrozili svou rodinu.

Naštěstí celá situace ustupuje a poptávka lůžek, jako azyl pro zdravotníky, nebude snad ani v nadcházejících týdnech velká. Proto spouštíme dlouhodobou kampaň na podporu cestování po Česku a Slovensku a míříme i za hranice! Současná krize zasáhla cestovní ruch takřka nejvíce a bohužel se o tom doposud zatím nemluví. Nejhůře je na tom Praha, která je závislá čistě na zahraničních turistech a naopak provozovatelé chatek na samotě rázem zjišťují, že mají doma zlatý důl. Podpořte svůj oblíbený hotel tím, že si u nich rezervujete svou letošní dovolenou. Je škoda sedět doma na zadku a nikam necestovat jen proto, že za hranice to j komplikované.

Hero Hotel není projekt, který pomine v okamžiku, kdy se nám podaří zbavit se každodenního nošení roušek a budeme moct zase volně chodit po kavárnách a jezdit na výlety. Ne, projektem Hero Hotel chceme podporovat cestovní ruch u nás i na Slovensku dlouhodobě. Jedním pilířem je proto i VÍKEND ZDARMA. Hoteliéři tak budou moct v první řadě poděkovat právě zdravotníkům, kteří teď celé dny stojí na nohou a pomáhají kde se dá. Protože si toho moc vážíme, chceme jim pozvánkou na odpočinkový víkend se svými nejbližšími prokázat vděk. Jste-li zdravotník nebo máte ve svém okolí někoho, kdo by si zasloužil alespoň na tři dny vypadnout z pracovního vytížení a doslova vypnout, dejte jim o našich stránkách herohotel.cz vědět. Stačí se jen přihlásit místu, kam byste rádi vyrazili, a pomalu balit kufry. 

 

Provozujete naopak vy sami ubytovací zařízení, kde by se nějaký ten volný víkend našel (nemáme na mysli v létě), rádi byste poděkovali zdravotníkům a zapojili se do neziskového projektu, zaregistrujte se ZDE. Běhá vám hlavou otázka, proč byste měli někomu dávat něco zdarma a odpověď „hřejivý pocit u srdce“ na vás úplně neplatí? Odpověď je prostá. Projekt Hero Hotel vytváří pozitivní obraz jednotlivých ubytovacích zařízení - nespornou visibilitu. Díky tomu, že sami pomůžete a budete v souvislosti s Hero Hotelem vidět na sociálních sítích a při utváření mediálního obrazu, okamžitě získáváte výhodu nad ostatními. Od nás  získáte veškerou podporu! Materiály, logo Hero Hotelu pro sebereprezentaci a spoustu rad, jak využít zapojení pro svůj nejlepší prospěch. Věříme, že lidé při výběru dovolené v tuzemsku ocení to, jak se ubytování postavili k současné krizi.

Už jsme vás dostatečně přesvědčili? Pokud ne, tak to, že projekt je 100% NonProfit a vše je pro vás zdarma! Podmínkou účasti je registrace skrze stránky www.herohotel.cz a také poskytnutí pomoci lidem, kteří dnes “bojují” v první linii koronavirové epidemie. Vybrat si můžete buď 6 nebo 12 těchto Víkendů - za to získáte min. 1 rok aktivní podporu a účast v projektu Hero Hotel. Rozhodli jsme se, že chceme být i v těchto zašedlých dnech sluníčkáři a pomoct, jak jen to jde.

 

Jsme moc rádi, že si nás všimla i širší veřejnost, včetně ministryně pro místní rozvoj, Klára Dostálová. "Projekt považuji za příklad dobré praxe, kterým lze ukázat, že i v době krize je možné vymýšlet funkční plány na podporu odvětví, podniků a jedinců. Prostřednictvím naší agentury CzechTourism se ho budeme snažit co nejvíce propagovat," vyjádřila se k Hero Hotelu v jednom z rozhovorů.

A kdo za celým projektem stojí? Kromě toho, že samozřejmě my, Amazing Places, tak spoustu dalších lidí. Třeba společnost Mevris - parta lidí, kteří stojí za hotelovým softwarem Better Hotel, v čele s Martinem Blažkem. „Navzdory krizi je v hospitality mnoho lidi, kteří se starají o své komunity a pomáhají těm, kteří to potřebují. Každý z nás může "něco" dělat a my jsme si dali za cíl říct o občanském hrdinství lidí v cestovním ruchu veřejnosti. Pod maskou hrdiny může být každý. Hero Hotel je otevřená platforma, kde se můžete stát hrdinou, pomocí dobré věci a podpořit český cestovní ruch.“ - Martin Blažek. Společně s celým jeho týmem se do toho s námi vrhla marketingová agentura Outbreak, PR agentura Konektor a spousta dobrovolníků, kteří nechtějí jen tak nečině doma sedět a rozhodli se pomáhat. Děkujeme!!

A jak se na současnou situaci dívá Petr Kotík, zakladatel projektu Amazing Places: „Díky koranavirové krizi je letos všechno jinak. Hlavně v Praze, Karlových Varech a lázeňských místech. Kdybych měl být trochu cynik, tak řeknu, že se letos bude odehrávat reality show “Kdo získá hosta, přežije”, ale protože se jedná o největší krizi v cestovním ruchu za posledních 50 let, tak poprosím všechny, kteří mohou, podpořte svou cestou, dovolenou místa, která tu za rok taky nemusí být. Na podporu cestovního ruchu a zároveň na pomoc lidem, kteří sami pomáhali a pomáhají jsme založili neziskový projekt Hero Hotel. Stojí za ním skvělá parta lidí od nás z Amazing Places a Mevrisu a také desítky dobrovolníků z celé země."

 

Sledujte náš na sociálních sítích - instagram, facebook, web. V případě jakýchkoliv dotazů nám kdykoliv napište na e-mail be@herohotel.cz.

POJĎTE DO TOHO S NÁMI. POMOZTE, NĚKDO JINÝ POMŮŽE VÁM. A ještě ke všemu zdarma.

 

Autor: Bety Krausová, Petr Kotík

Podobné články