10 glampingových míst pro dva, kde stylově oslavit lásku

6. října 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Asi se všichni shodneme, že láska by se měla oslavovat. I my si myslíme, že každý den s někým, koho máte rádi, je sám o sobě svátkem. A tak vám přinášíme inspiraci, kde strávit víkend ve dvou na místech, kde vás nebude nikdo a nic rušit. Máte raději ruch města, dramatické výhledy z hor, temný český les nebo malebné Tyrolsko? Romantika, která rozněžní i ty největší mrzouty, je na těchto místech zaručena za každého počasí.

Spolu ztraceni v neobyčejném treehousu

Stromovny jsou hodně jiné a jako stvořené pro společné večery plné vína a dlouhých hovorů. Ztraťte se v lese, užijte si chvilku u horkých kamen nebo střešního grilu, napojte se sami na sebe a nechte čas jen tak plynout. Jak moc se těšíte na probuzení s výhledem do korun stromů?

 

Jedinečná rozhledna uprostřed lesa

Uprostřed lesa, v korunách stromů a s výhledem na jednu z nejznámějších staveb severního Česka. Jedinečný treehouse v podobě rozhledny na Ještěd byl vybudován nedaleko vesničky Křižany a nepochybně patří mezi nejkrásnější glampingové projekty. V noci nasajete tu pravou atmosféru, protože si posvítíte svíčkami nebo zapálíte v krbu, treehouse je totiž bez elektřiny. 

 

Na severu vás schová hausbót

Vydejte se do podhůří Jizerských hor a nechte se oslnit výhledem na nestárnoucí Ještěď. Bydlení na vodní hladině je zážitek, který by vám neměl chybět. Pokud neradi lenošíte a kochání se výhledem na rybník vám nestačí, pořiďte si balíček ubytování s přístupem na golfové hřiště.

 

Útěk ke břehu rybníka

Místo obklopené stromy, všudypřítomným tichem a pár plachými srnkami je přesně to, co vám pomůže najít cestu jeden k druhému. Chata v lese nabízí vše potřebné pro pobyt v přírodě. Počítače nechte doma, vypněte telefony a vyjeďte za dobrodružstvím, nebudete litovat. 

 

Romantika v korunách stromů

V korunách tří borovic na Stvořidlech najdete místo, kde si zaručeně odpočinete od každodenních starostí, zároveň zažijete netradiční dobrodružství a nemálo komu se zde splní dětský den. Při lenošení v posteli se můžete kochat krásným výhledem do krajiny a na řeku Sázavu. Ranní káva na terase zalité sluncem je neopakovatelným zážitkem, stejně jako večer u sklenky dobrého vína při západu slunce s výhledem na řeku a pasoucí se koně. 

 

Matka měst intimně

Procházeli jste se někdy kolem Vltavy a přemýšleli, jaké by to bylo přespat na řece? Teď můžete, a dokonce v tom největším pohodlí. Poblíž Vyšehradu kotví 12 metrů dlouhý houseboat, který majitelé zrekonstruovali tak, aby vyhovoval i těm nejnáročnějším hostům. 

Poděkujte své milované osobě za lásku a péči a kupte jí zážitek v podobě Dárkového voucheru. Ty můžete uplatnit u více jak 170 našich partnerů v Česku. Prozatím je nelze využít u kouzelných míst v Rakousku, ale i tak věříme, že by ani tato "Amazing Places" neměla ujít vaší pozornosti. Vybíráme pro vás ty nejkrásnější z nich.

 

Není zahrádka jako zahrádka

Útulný domeček se zahrádkou je pro dva tak akorát. Nedaleko od Kolína, v malé vesničce Křečhoř naleznete romantickou oázu plnou nádherných zákoutí. V přízemí si můžete uvařit něco dobrého a vychutnat si to na terásce či zahradě. V podkroví na vás čeká postel s výhledem do zelené zahrady nebo naopak pod teráskou můžete lenošit na zavěšené houpačce. A pokud se budete chtít zchladit, čeká na vás v zahradě také malý bazén. 

 

Kontejner bez připojení

Absolutně soběstačný a kouzelný je kontejner Kebin. Nachází se na břehu Hejlovského rybníka ve středních Čechách. Bez připojení na inženýrské sítě vám luxusní kontejner nabízí vysoký komfort, který vám splní vše, co potřebujete. Je vybaven malou kuchyňkou, teráskami a také krbem, který si otáčíte podle toho, kde se v daný moment nacházíte. Venku si můžete také ogrilovat večeři nebo se ponořit do vyhřátého dřevěného sudu. 

 

Spánek v náručí korun stromů

Uprostřed panenské přírody nedaleko českých hranic v malém městečku Schrems stojí pět nevšedních apartmánových domů, připomínající spíše nějakou expozici, než komfortní ubytování. Nenechte se ale zmást. I v korunách stromů můžete zažít luxusní pobyt odpovídající vysokým standardům klasických hotelů.

 

Nedaleko hranic vás čeká nevšední zážitek

Dřevěná stezka mezi korunami stromů není zdaleka jedinou atrakcí tohoto zážitkového parku. Přímo v jeho srdci, ve výšce pět a deset metrů nad zemí, stojí 12 stromových domů. Hledáte luxus nebo naopak něco nenáročného na přespání? Vyberete si v obou případech. Ubytovat se můžete v lesním loftu, prostorném wellness apartmánu nebo v domkách pro větší skupinky.

 

Pokud jste nenašli to správné místo, na našich stránkách objevíte tipy na další, kde můžete stylově oslavit lásku. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

Podobné články