Stylové putování Českem

7. ledna 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

S příchodem zimy začaly české designové hotely a penziony nabízet kratochvíle, které zabaví, i když venku mrzne, až praští. Díky spolupráci s projektem Amazing places jich vám teď chceme představit hned sedm. 

 

V blízkosti přehrady Lipno v jižních Čechách se můžete ubytovat v Aparthotelu & Wellnessu Knížecí cesta, objektu z poloviny 18. století, který rodu Schwarzenberků tehdy sloužil jako lesní správa. Ten se ovšem roku 2014 dočkal rekonstrukce a první hotelové hosty přivítal dva roky poté. Nyní zde najdete hned čtyři budovy o třinácti apartmánech a dvou dvoulůžkových pokojích, pojmenovaných po členech schwarzenberské rodiny. Hotel disponuje saunou a v zimě se lze vydat na přilehlé sjezdovky i bruslař-skou dráhu vedenou po zamrzlém Lipně. 

 

Na Ostravsku každého, kdo si potřebuje odpočinout od elektroniky a okolního světa, nadchne koncept butikového hotelu Mezi plůtky, zařízeného v severském stylu, o pouhých čtyřech pokojích bez televize. Volný čas tu lze trávit v otevřené odpočinkové stodole či soukromé knihovně, a dokonale tak „vypnout“. Pokud se ale přeci jen budete chtít trochu rozptýlit, nic vám nebrání v tom, abyste se vydali do nedalekého vyhlášeného spa a užili si nejen saunu, ale také léčebné procedury.

 

Štajnhaus, dům z 16. století zasazený do chráněné krajinné oblasti Pálava, své návštěvníky ubytuje v blízkosti hranic s Rakouskem. V interiéru Štajnhausu se nenachází rovná zeď ani pravoúhlé dveře, a tak veškeré vybavení muselo být vyrobeno na zakázku. K ubytování tu jsou tři moderně zařízené pokoje: žlutý, modrý a bílý, ale také dva apartmány, zelený a šedý. Zimní večery zde strávené si určitě žádají návštěvu místního vinného sklípku, který ukrývá vína vypěstovaná právě na Pálavě. 

 

Přímo ve středu města Lanškroun na severu Čech stojí nenápadný Hotel & Depandance Kopacka, který si oblíbí především fanoušci nadčasového retro stylu. Vedlejší stavba, tedy depandance, je s původní budovou hotelu citlivě propojena atriem a skýtá ideální místo k dokonalému odpočinku. Pokoje jsou situovány v obou budovách a kromě voňavé přírodní kosmetiky v koupelnách najdete i odličovací ubrousky. Komu mráz nebrání v romantické procházce, ten se může vydat naučnou stezkou směrem k nedalekým rybníkům. 

 

Jen asi hodinku autem od lanškrounského Hotel & Depandance Kopacka můžete vyzkoušet ubytování v olomouckém Theatre Hotelu. V něm kromě prostorné recepce s lounge barem hosté najdou i casino, kde se lze několikrát do roka zúčastnit pokerového turnaje. Pokojů je zde celkem šestnáct a apartmány o rozloze 70 m2 tu najdete hned čtyři. O váš relax se postarají v hotelovém wellness centru Scene, kde k rozptýlení mysli a obrodě těla lákají nejen finská a bylinná sauna, ale také vířivka s barem a parní lázeň. Samozřejmostí wellnessu je i nabídka masáží včetně medové či spa rituálů a zkrášlujících ošetření pleti s využitím produktů značky Comfort Zone. 

 

Atypická krkonošská roubenka Brusírna v samotné blízkosti ski areálu Černý Důl na první pohled vypadá zcela tradičně, ale uvnitř kromě dřeva návštěvníci najdou moderní minimalistický design kombinující železo, sklo a žulu. Moderní interiér chalupy Brusírna pak ozvláštňují prvky odkazující na vesnický život, včetně mlýnského kamene. Kromě lyžování si zde během pobytu ve dvoulůžkovém pokoji anebo čtyřlůžkovém apartmá užijete jak teplo sálající z kachlových kamen, tak i saunu a vína z bohatě zásobeného sklípku.

 

Vyjížďky na koni do sněhem zaváté krajiny lze zažít při pobytu ve vile Cattaleya v Čeladné, kde k ubytování nabízejí pouze sedm luxusních pokojů vybavených postelemi značky Hästens a dalšími exkluzivními prvky, třeba houpačkou umístěnou přímo na pokoji nebo rozlehlou soukromou terasou. Původní vila ze 30. let minulého století byla v rámci nedávné rekonstrukce rozšířena o tři pavilony: vinný bar, restauraci a wellness.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Podobné články