Theresian očima Olgy Plojhar

19. června 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Možná by bylo na začátek dobré říct, že pokud plánujete cestu do Olomouce vlakem, stejně jako my, doporučujeme koupit si lístky s dostatečným předstihem. Když jsme se po pátečním obědě rozhodli, že bychom rádi jeli kolem páté odpoledne, bylo už vyprodáno až do osmi hodin do večera. Na některé vlaky vás ale naštěstí pustí i bez místenky, na stání. No a když jste dost šikovní, ukořistíte si místo v jídelním voze, kde pak nezbývá, než objednat řízky s bramborem a buchtičky se šodó. A jede se!

 

LOKACE LOKACE LOKACE!

Většinou s Jakubem vyrážíme většinou spíš do přírody, čas od času je třeba poznat nějaké další město. Prochodit troje střevíce, prozkoumat maximum podniků a prolézat kostely a památky. Z naší zkušenosti je na výletě do města velmi důležitá lokace, není nad dopravní prostředek: pěšky. Z nádraží je Theresian pět minut tramvají a na hlavní náměstí pět minut chůze, nádhera. Navíc hned vedle hotelu stojí jedna ze zásadních památek Olomouce, Terezská brána. Monumentální barokní vstup do města, jako pozůstatek původního opevnění.

 

POKOJE

Ačkoliv jsme měli nižší variantu pokoje – standard – byla to neskutečně prostorná místnost s velkými okny na náměstí před Terezskou bránou a obří postelí, kde se i Jakub, který má 193cm, mohl krásně rozvalovat. Pro informaci, Theresian má ještě v nabídce Junior suites, které mají vedle sprchy i relaxační vanu a některé dokonce i balkon s krásným výhledem! 

 

RELAX NA STŘEŠE

Hotelovou restauraci jsme bohužel nenavštívili, hýčkání jsme si dopřáli v podobě skvělých snídaní a místního spa na střeše. O víkendu bylo sice 30C, a tak sauny a pára nebyly nutností, přesto jsme je vyzkoušeli. Vířivka s výhledem na džungli, zabudouvanou do věžičky historického domu, pak byla příjemným zakončením uťapkaného dne. Hotelové spa je opravdu moderní a krásné, moc doporučujeme. 

No a co se týče města samotného, to by bylo na dlouhé povídání. Olomouc nám učarovala, všude v ulicích probíhaly festivaly a trhy, ve večerních hodinách zas podniky přetékaly veselými lidmi. Moc jsme si jí užili a snad budeme mít možnost se tam brzy vrátit. Tak zase někdy na cestách!

Podobné články