V Beskydech jako doma

9. srpna 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Moravskoslezské Beskydy, malebný kout České republiky, kde rozsáhlé pastviny spásají ovce a kde tu a tam potkáte kapličku, u které může každý najít svůj vnitřní klid.

Uprostřed beskydských kopců, nad přehradou v obci Horní Bečva, leží nově otevřený Endemit Boutique Hotel & Spa, odkud máte celé malebné údolí jako na dlani. Na první pohled hotel zaujme moderní architekturou s tradičními prvky. Při vstupu do hotelu je cítit vůně bylin, které si tu pěstují na vlastní bylinkové zahrádce. V zimě se můžete hned v recepci zahřát u krbu a dát si k tomu horký rakytníkový nápoj, v létě vám naservírují osvěžující domácí drink.

 

Hotel Endemit nabízí třiatřicet pokojů, přičemž si můžete vybrat i z plně vybavených apartmánů s kuchyní. Každý z prostorných pokojů je vybaven moderním nábytkem a exkluzivní postelí značky King Koil, v níž čeká dopis na přivítanou a domácí pralinky od cukrářky Daniely.

Po ubytování zajděte nahlédnout pod pokličku kuchařům. V čím dál populárnějším konceptu otevřené kuchyně připravují jedinečné pokrmy inspirované tradiční valašskou kuchyní. Menu šéfkuchař vytváří dle ročního období – ryby z místních sádek, maso z farmy Rudimov či Maso Klouda, domácí pečený chléb, vlastní bylinkové máslo či ovoce a zelenina od farmářů z okolních vesnic.

 

Po dobrém jídle je čas na odpočinek. Wellness centrum hotelu Endemit se dělí na bazénovou a saunovou část. V té první najdete bazén s protiproudovou stěnou a vířivou lavicí, součástí je i prostorná vířivka. Pozornost jistě upoutá jedinečná projekce podmořského světa. V saunové části si vyberete terapii na míru. Na výběr máte saunu bylinnou,  finskou, parní, infra či solnou, přičemž vám tu zajistí i speciální saunový rituál, během něhož můžete vyzkoušet od každého trochu. Rovnou z potírny pak můžete vyběhnout na terasu, kde se v zimě zchladíte v čerstvě napadaném sněhu. V létě si užijete nekonečný relax, třeba z houpačky s výhledem do údolí. Za vyzkoušení rozhodně stojí také některá z tibetských či thajských masáží.

 

Hotel myslí i na aktivní hosty. Objednejte si skupinovou či individuální lekci tibetské jógy, taiji stylu yang, thajský box nebo core fit. Venkovní sportoviště nabízí kurty na tenis či nohejbal, hřiště na basketbal, plážový volejbal, fotbal, a dokonce i na lední bruslení.

 

Hotel skvěle vyhovuje i teambuildingo­vým akcím, nabízí vybavené konferenční místnosti s kapacitou 35 a 15 osob. Pokud plánujete rodinnou oslavu, můžete si pronajmout soukromou vinárnu s krbem, jejíž součástí je také letní kuchyně s několika typy grilů.

 

Celý článek v časopisu EURO naleznete zde.

Podobné články