Velké překvapení na D1

10. února 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Zprvu se to jevilo jako nešťastná lokalita pro provozování hotelu, postupem času si ale Hotel Victory vydobyl svou klientelu hlavně díky osobnímu přístupu a především kvůli nyní už vyhlášené SIGNATURE restauraci, která, jak se sami přesvědčujeme během naší návštěvy, právem vyhrála cenu Fine Dining Gourmet Brno 2019. 

 

Hotel Victory stojí přímo u nejfrekventovanější silnice spojující Prahu a Brno, hned vedle D1. Už z dálky vás upoutá velký nápis Casino, které je součástí hotelu, lákající hráče ze všech koutů republiky. Ti tvoří značnou část hostů, nicméně všichni sem jezdí za skvělými službami. Pokoje jsou útulně zařízené, laděné do přírodních tónů. Ubytovat se můžete jak ve dvoulůžkových pokojích, tak v prostornějším dvoupokojovém apartmá. Zprvu jsme měli obavy, že D1 hned vedle nás nenechá vyspat. Pokoje jsou ale naopak skvěle odhlučněné, nebylo slyšet jediné projíždějící auto a navíc, postele jsou neuvěřitelně pohodlné. Ráno budete mít problém se vstáváním.

 

Za žádnou cenu byste neměli vynechat návštěvu již zmíněné restaurace. Doporučujeme raději provést rezervaci, zvláště na večeře je tu o víkendech stále plno. Restaurace evokuje botanickou zahradu plnou zeleně a kvalitního dřeva, což už je taková malá předzvěst toho, že se tu budete cítit nadmíru příjemně. Kuchyni má pod palcem Pavel Veltruský a všechnu skromnost stranou, nechybí mu zkušenosti s vařením v michelinské restauraci a dokonce měl tu čest, že připravoval jídlo pro hvězdu takového kalibru, jako je Julia Roberts. Třeba se vám i poštěstí stejně jako nám, že vás přijde společně se spolumajitelem restaurace Lumírem Sendreiem osobně pozdravit ke stolu a přesvědčit se, zda je vše v pořádku. Nabídku obměňují v návaznosti na roční období, ještě nějakou dobu si teď pochutnáte na zimním menu. A že se máte na co těšit. Při pohledu na menu budete chtít ochutnat takřka celý jídelní lístek. Alespoň tak jsme to měli my, ale bohužel (možná bohudík) se nám to nepovedlo. Co ale můžeme alespoň z naší návštěvy doporučit, je uzený losos na slané palačince z bramborové kaše s kaviárem a marinovanou zeleninou a tuňákové carpaccio s nicoise salátem a křepelčím vajíčkem jako předkrmy. Jako hlavní chody jsme zvolili francouzské kachní prso na sušence z listového těsta s křupavým červeným zelím, fíky a brandy omáčkou a jako lehčí variantu čerstvé papardelle s půlkou humra a jakubskou mušlí. Všechny chutě do sebe perfektně pasují, vše ladí jak má a my jsme překvapeni, jak neobvyklé kombinace spolu fungují.

 

Číšníci v Signature restauraci fungují bravurně, automaticky vám doporučí vhodně párované víno k jednotlivým chodům a troufáme si říct, že hosty a jejich chutě umí i dokonale odhadnout. Přesto, že jsme snědli půlku jídelního lístku, malé místo na dezert jsme si přeci jen udělali, a proto jsme si objednali pistáciové Mille-Feuille a čokoládovou ganache. Restaurace je přístupná i pro neubytované hosty, my si ale neumíme představit, že bychom po takové večeři měli ještě řídit, a tak jsme rádi za pokoj o patro výš.

 

Přijedete-li sem na delší čas a ne jen za gastro zážitkem, dopřejte si trochu rozmazlování. Třeba thajskou masáž jak jinak, než od rodilých thajek s více než patnáctiletou zkušeností v oboru. Do Brna je to z Hotelu Victory opravdu už jen pár minut autem, tak se tam nezapomeňte zastavit. Ať už jen na obhlídku města nebo za návštěvou dalších kaváren a bister.

 

Prohlédněte si webové stránky týdeníku EURO.

Podobné články