Z pražského hausbótu do srdce Českého Švýcarska

30. prosince 2018
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V posledním dvojčísle týdeníku Euro jsme se rozepsali o dvou místech, která jsme sami navštívili. Každé je jinde a každé úplně jiné. Je jedno, jestli jste milovník umění, kavárenský povaleč, sportovec nebo samotář prchající do klidu přírody, každý si tu nalezne to své.

 

PORT X

Tady si budou připadat jako v nebi všichni umělci, znalci a milovníci moderní architektury a designu. Port X je totiž novodobý designový hausbót k pronájmu, který kotví v holešovické marině. Už z dálky vypadá netradičně a budí zájem okolí, co teprve když vstoupíte červenými dveřmi s kulatým okýnkem dovnitř.

 

Čeká vás tam světlý interiér s vymazlenými detaily jako je dřevěné obložení, obrazy, nábytek od světoznámých designérů a technologické vychytávky. Pohodlně se tu vyspí dvě až čtyři osoby, v kuchyňce si uvaříte a pak je na vás, jestli v tomhle inspirativním prostředí budete tvořit a pracovat nebo jen trávit volný čas. Všechny oblíbené aktivity jsou tu totiž k mání, je libo knihu, film nebo stažené rolety, hudbu a koktejl?

 

Nezapomíná se tu ani na děti, pro které tu jsou připravené tradiční české dřevěné hračky. Port X si ale lze pronajmout i pro firemní účely jako jsou workshopy a teambuildingy nebo třeba dočasný coworkingový prostor.

 

BOHEMIAN COTTAGE

Jako nebe a dudy pak vedle hausbótu působí Bohemian cottage, relaxační ráj s útulným interiérem v Českém Švýcarsku. Majitelé se odstěhovali z rušné Prahy, aby zde vybudovali místo, kde budou lidé čerpat energii z okolní přírody, ale i sportovat a relaxovat, a sami se tomu věnují. Nejen pro své hosty vedou lekce jógy a provádí turisty po národním parku.

 

Penzion byl postaven opravdu poctivě a dbalo se na kvalitní materiály a šetrný přístup k přírodě. Vedle interiéru plného dřeva, lněných doplňků a hliněných omítek tady nechybí koše pro poctivé třídění odpadu nebo přírodní kosmetika, domácí bylinky a většina doplňků výhradně od českých firem.

 

Bohemian cottage si můžete pronajmout jako celý objekt s pěti ložnicemi a kapacitou až 17 lidí nebo přijet třeba jen ve dvou. V přízemí je také společenská místnost, pro rodiny jsou tu zase celé apartmány. Na co budete dlouho vzpomínat jsou snídaně jako od babičky, a to doslova! Připravuje je totiž maminka paní majitelky a o jejích kynutých buchtách a domácích pomazánkách se nám ještě teď zdá.

 

Celý článek z obou míst si můžete přečíst zde.

Podobné články