Za krásami Valašska na elektrokole

5. srpna 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Tam, kde se údolím vine Vsetínská Bečva, ve valašské obci Velké Karlovice, tam najdete Chalupu Sihelné. I když by se to v této lokalitě nabízelo, nejde o žádnou tradiční roubenku, které se tu často vyskytují, ale spíše o rodinný dům, který byl rekonstrukcí přeměněn v moderní chalupu.

 

Nejprve budete mít pocit, že jedete ke svým dobrým známým na návštěvu. Až vstoupíte, najednou se ocitnete jak v alpském penzionu, kde dominují dřevěné materiály, přírodní barvy a doplňky v horském stylu. Čtyři pokoje v přízemí a tři apartmány v patře ubytují až 20 osob, mají vlastní koupelny a jsou vybaveny vysokými postelemi s kvalitní matrací.

 

Ve všech horních apartmánech je k dispozici také kuchyňský kout s ledničkou a základním vybavením. Další kuchyně, samozřejmě plně vybavená pro jakékoliv vaření, je společná v přízemí. Pronajmout si můžete celou chalupu nebo jen pokoj. A když tu zastihnete milé majitele, posedíte s nimi na terase, připijete si slivovicí nebo ochutnáte frgály a najednou si zase budete připadat jako na návštěvě u svých přátel.

 

Dva bonusy, které nesmíme opomenout ohledně Chalupy Sihelné. A to jsou ve zkratce kola a sauna. Majitelé jsou totiž vášniví sportovci a moc dobře vědí, že po výkonu je potřeba také kvalitní relaxace. A na sauně i odpočívárně je to opravdu vidět. Doladěno do posledních detailů, tlumená světla, relaxační hudba jako v nějakém luxusním saunovém světě, jen s větším soukromím. Pro milovníky saunování je tu i možnost vyběhnout před chalupu a zchladit se přímo v Bečvě.

Novinkou je potom možnost půjčení nových horských elektrokol. U chalupy je k dispozici úschovna pro případ, že dorazíte už se svými koly a také cyklo držák pro přípravu a servis kola před jízdou. My jsme elektrokolo vyzkoušeli a nemohli si ho vynachválit. S turbo výpomocí jsme si to bez většího zadýchání vyšlápli na slovenské Kasárny a odtud jsme po hřebeni Javorníků ujeli 40 kilometrový okruh.

 

Turistických cílů je v okolí nepočítaně, na jedné straně Javorníky a výhledy na Slovensko, na straně druhé krásné Beskydy. Hned nad chalupou je rozhledna Miloňová, v okolí můžete obdivovat již zmiňované valašské chaloupky nebo si povyjet dál, třeba k oblíbeným Pustevnám. Zavítat až sem opravdu stojí za to, to si řeknete jak v měkkých peřinách Chalupy Sihelné, tak na jakémkoliv vrcholu s dechberoucím výhledem.

Podobné články