Žhavé novinky roku

15. června 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Blížíme se do poloviny roku 2020 a musíme říct, že to byla zatím tedy pořádná jízda. Fíha! Ani jsme to nezaznamenali a už se blíží červenec. No, asi si dokážeme všichni představit lepší měsíce za sebou bez méně stresu a vrásek na čele, ale spousta lidí nelenila a i v období krize rozjela nový byznys. Mohlo se to zdát zprvu riskantní, budovat nové ubytovací zařízení, teď to ale vypadá jako nejlepší nápad. Nikdo z nás přeci nechce zůstat celé léto doma před televizí, v které stejně nic nedávají. Pojďte se společně s námi mrknout na horké novinky tohoto roku a rychle rezervujte.

 

Aroma Aldov

Nedávno vznikla útulná horská chalupa ve svahu Krkonoš s názvem Aroma Aldrov - Spaní v peří a krajkách. Jak příznačný název. Přeneste se do dob, kdy se spalo v naducaných peřinách a probouzeli jste se vůní čerstvých buchet, právě vytažených z pece. Nadechněte se čerstvého vzduchu a vydejte se na tůru. Večer se usaďte v malé hospůdce a dejte si půl litr Rychtrova Chřástaláku.

 

Lomeček 

Naprostou horkou novinkou je tahle tajuplná chalupa. Proč tajuplná? Adresa není dopředu nikomu známá. Do Lomečku se dostanete jen na základě souřadnic přímo od majitelů a nás tohle secret place vážně baví. Prozradíme vám však jenom, že se nachází na Plzeňsku. Vyrazte sem s rodinou nebo přáteli a nechte se dokonale odzbrojit okolní přírodou a biotopem, který vás vtáhne do příjemného snění. 

 

Treehouse Ralsko

Nevšední zážitek, na který jen tak nezapomenete, prožijete v Treehouse Ralsko. Kdy, jestli vůbec, jste spali na stromě? Před dvaceti/třiceti lety? Vraťte se zpět do dětských let a dopřejte si pořádný zážitek v přírodě. Zkuste si pár dní bez elektřiny, televize, klidně nechte doma i telefon. Nic vám neuteče a alespoň si pobyt v domku na stromě užijete na maximum. 

 

Aranka Hideandseek

Člověk toho k životu potřebuje celkem pomálu, to se nám jen zdá, že musíme mít všechno. Velké domy, auta, zahradu s bazénem… To, že ke štěstí stačí málo, ví v podhůří Šumavy. V zapadlém lomu zaparkovali mobilní a technologicky vyspělou jednotku, perfektně uzpůsobenou k životu. Na místě, odkud jsou hvězdy na dosah a chladivé jezero po rozpálené sauně jen pár kroků.

 

Vodní domky Čejkovice

My zkrátka tu přírodu zbožňujeme. Jakýkoliv únik z ruchu velkoměsta nám dělá dobře a evidentně nejen nám. Proto vznikly Vodní domky Čejkovice v jižních Čechách. Jedná se o tři domky plující na hladině. Dny tu můžete trávit pohupováním se v houpací síti, čtením a vyčkáváním, zda vás navštíví stádo srnek. Nahoďte prut a zkuste chytit rybu. Nebudete muset aspoň složitě vymýšlet co k večeři, o vše se postará okolní příroda. 

 

U Květů

Malý rodinný penzion U Květů najdete kousek od Orlické přehrady. Samotný dům prošel před časem dlouhou cestou úprav a majitelé do něj vtiskli svou lásku k venkovu. Vytvořili tak útulné místo plné rustikálního nábytků a květin na každém kroku. Místo, kde nebudete chtít zůstat jen jednu noc, kde si užijete čas strávený společně, ať už jedete ve dvou nebo s celou rodinou. Navíc zde chystají celou řadu workshopů. My se třeba v létě chystáme na kurz šití.

 

Stodola 9

Na našich kouzelných místech je vždy poznat, když je tvoří lidé, kteří k nim mají citový vztah a znamenají pro ně citovou vazbu. Majitelé na místo současné stodoly dlouho jezdívali na prázdniny, až si jednoho dne řekli, že to je přesně to místo, ta atmosféra, kterou chtějí šířit dál. A tak na vás při příjezdu počkají, srdečně vás uvítají, donesou čerstvě napečený chléb a natrhají květiny, pro lepší náladu.

 

Roubenka Štěpánka

Staronová roubenka je obklopena idylickou zahradou se 100 let starými, vzrostlými stromy. Chalupa je ideální pro celou vaši rodinu, rovnou i s dětmi. Nepřehlédnutelnou dominantou jsou bílá kachlová kamna, která přímo vybízí k tomu, abyste si na ni lehli, zachumlali se s čajem v ruce do deky a jen tak odpočívali. Roubenka Štěpánka vás vrátí do doby, kdy domy ještě voněly dřevem a rodinnou atmosférou.

 

Rezidence Malá Louka

Často se stane, že někdo má velký a tím pádem nevyužívaný pozemek, tak proč nevymyslet něco, jak ho zužitkovat. To je přesně případ Rezidence Malá Louka nedaleko Berouna. Vila až pro 12 osob se pronajímá výhradně v týdnu a je tak ideálním místem pro konference nebo teambuildingové akce. Využít můžete i cateringu, takže se nemusíte ani o nic starat a můžete si do sytosti užívat krásného ubytování obklopeného anglickým parkem.

 

Sýpka Arnoštov

Na tuhle pecku jsme se třepali už od té doby, co jsme zjistili, že se něco takového chystá. Bývalá sýpka ze 17.století s ev průběhu roku přeměnila v naprosto luxusní záležitost. Ač to možná na první pohled zvenčí vypadá, že budova chátrá, nenechte se zmást. Jakmile se jen trochu přiblížíte, dojde vám, že celý projekt je do detailu promyšlen a majitelé vybudovali naprostou designovku.

 

Ultra Premium Apartments

Český Krumlov bez asijských turistů? Ještě před pár měsíci nereálná představa, dnes ale příjemná změna. Toulejte se historickými uličkami a zákoutími a večer se uložte ke spánku v jednom z luxusních Ultra Premium Apartmánů. Až vás přepadne mlsná, sejděte jen do přízemí budovy a usaďte se v bistru Topinka. Na krumlovské poměry se  jedná o unikát kombinující moderní kuchyni, prvotřídní koktejly a výběrovou kávu.

 

Hotel Maximilian 

Budova hotelu stojí sice na Haštalském náměstí v Praze již pěknou řádku let, málokdo ale tuší, že před nedávnem proběhla rozsáhlá rekonstrukce a takřka jediná cihla nezůstala na svém místě. Milovníci jídla rozhodně zajděte do místní brasserie na skvělý oběd od šéfkuchaře Scotta van Wagenena (jistě budete znát ze sítě BlackDog Cantina) a večer na drink. Na konci dne sjeďte o pár pater níž do Planet Zen na jednu z nejlepších masáží, které jsme kdy zažili.

 

Hotel Passage

Znovuzrozená legenda Brna ožila. Hotel Passage svou kompletní rekonstrukcí a modernizací láká na designové pokoje, prvotřídní restauraci a značné prostory pro pořádání velkých kongresů. Pro mnohé je hotel zklamáním a nesouhlasí s jeho přestavbou, my ho však zbožňujeme. Baví nás, že mají stále spoustou plánů a nápadů, jak oživit brněnský esprit, a to včetně unikátních uměleckých instalací předních tvůrců zvenku i zevnitř. Při každé návštěvě máme stále co objevovat, a to přeci chce každý.

Podobné články