10 kouzelných míst, kam si zajet na sklenku něčeho dobrého

5. February 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Poslední rok toho bylo na nás všechny nějak moc. Užijte si pobyt v jednom z našich tipů, kam vyrazit za skleničkou a vychutnejte si zasloužené uvolnění. Kdy je lepší doba na plánování dospěláckého výletu, než v době, kdy jsou konečně všechny podobné radovánky povolené a podniky otevřené? Nastudujte si všechny potřebné informace o výrobě i způsobu konzumování piva, vína či něčeho ostřejšího a nalaďte své chuťové pohárky na výjimečný zážitek.

 

Nové kouzelné místo s pípou na pokoji

První český pivní hotel je opravdový unikát. Jmenuje se Zlatá kráva a najdete ho v Nepomuku v Západních Čechách. Hotel se nachází kousek od pivovaru, hosté mohou navštívit vyhlášené pivní lázně, ale největší pecka je určitě vlastní pípa na každém z moderně vybavených pokojů. Zkrátka a dobře, pokud máte rádi dobré pivo, industriální design, luxusní wellness a vůni sladu, budete se tu cítit jako v ráji.

 

Lužickým horám vládne Pivovar Cvikov

Nově zrekonstruovaný Hotel Kleis sousedící s pivovarem Cvikov je vybaven v severském stylu s důrazem na bílou barvu. Prostor je vzdušný a díky velkým oknům působí klidně minimalisticky. Do hotelu můžete přijet jen ve dvou nebo vzít kolegy a projít prostory pivovaru s jejich legendární dvanáctkou v ruce. Nezapomeňte si nechat místo na večeři v místní restauraci, nebudete litovat.

 

Wellness se zlatým mokem v ruce

Nedaleko Brna najdete Hotel Sladovnakterý sousedí s nejstarším pivovarem v celé zemi - Pivovarem Černá Hora. Pivo ostatně prostupuje celým objektem a pokud jste fanoušky tohoto chmelového zázraku, doporučujeme vyzkoušet pivní lázně s rituálem, který uvolní vaše svaly, prohřeje klouby a komplexně podpoří imunitní systém.

 

Pivo z minipivovaru na samotě u rybníka

U dobříšského rybníka stojí na samotě penzion, který hostům nabízí vše, co by mohli při své dovolené potřebovat. Sportovci mohou vyjet na kola po okolní přírodě, děti se vydovádí na trampolíně a ti, co potřebují zrelaxovat, si odpočinou v sauně nebo kádi. V pivovaru si můžete objednat i prohlídku a ochutnávku. Nový Rybník je skvělou volbou pro pár, tým i váš den D.

 

Pro milovníky prosecca

Atmosféra italského Toskánska v kombinaci s tradiční moravskou pohostinností je pořádně lákavá kombinace. Krásné prostory Prosecco Residence Marko v oblíbené lokalitě jižní Moravy vás okouzlí skvělou gastronomií a top nabídkou vín, rumů a 30 druhů prosecca. Zabublejte si ve vířivce s bublinkama v ruce a užijte si tento dokonalý moment na maximum.

 

Na jižní Moravu nejen za vínem

Co mají společného víno a cognac? Oba lahodné nápoje se vyrábějí z vinné révy. Umístění prvního cognacového penzionu v Česku právě na jižní Moravě tedy dává perfektní smysl. V pensionu Hardy kromě vybraných vín můžete navštívit též exkluzivní cognacovou galerii. Milá paní majitelka vám ráda vysvětlí celý proces tvorby tohoto moku a také jak je možné, že pension nese jméno jednoho z nejlepších cognaků na světě. Ráda vám též doporučí ty nejlepší kousky na degustaci, po které se přesunete do luxusně vybavených pokojů s těmi nejpohodlnějšími postelemi.

 

Stát se konečně pánem svého času

Zapomeňte na nevyřízené maily. Přijeďte si odpočinout do Zikmundova. Propojte čtení, hudbu a nicnedělání. Kdy naposledy jste strávili víkend přesně podle vašich představ? Rozmazlovat se budete tím nejlepším jídlem z lokálních surovin, koupelí v horkém sudu či sklenkou silného vína z vinného sklípku. Po ní vás ráno probere snídaně, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat.

 

Degustace v hotleu

Moderně zrekonstruovaný Hotel Galatea nedaleko Mladé Boleslavi uspokojí všechny návštěvníky - ty, kteří jedou za sportovním vyžití, ale také ty, kteří hledají místo pro relax ve wellness centru. Večer si dospělí hosté užijí v Galerii vín Po Skleničce, kde mohou ochutnávat až 72 druhů moravských vín. K dispozici jim je sommelier, který doporučí vína ke každému pokrmu z hotelové restaurace.

 

Spánek mezi pražskými vinicemi

Pokud máte rádi vysoký standart ubytování i kulinářských zážitků, budou Apartmány Salabka pro vás to pravé. Přilehlá restaurace je zařazená do průvodce Michelin. Kreativní vaření pod taktovkou šéfkuchaře Petra Kunce dává důraz na lokální ingredience a producenty. Víno se zde pěstuje a zpracovává od 13. století. Výběr, ze kterého si budete moci vybrat, potěší i ty nejnáročnější degustující.

 

Komfort ve stoleté chalupě v Podještědí

Krásná příroda kolem Chalupy s přívlastkem láká na hory i procházky po lese. Je nedaleko Prahy, jen pár minut od Liberce, během chvilky se tak ocitnete na místě odpočinku a můžete si začít užívat zasloužený odpočinek. Děti nechte v herně, vy se schovejte se sklenkou toho nejlepšího italského vína na terase nebo ve společenské místnosti a vnímejte, jak se váš rytmus postupně zpomaluje.

Similar articles