8 tipů pro víkendovou wellness romantiku

6. March 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Kdy jste si naposledy udělali čas jen pro sebe? Zapomeňte na rutinní víkendové plány a běžte naproti novým zážitkům. Na těchto 8 místech vás příjemně překvapí, co se dá stihnout za víkend. Připravte se na uklidňující wellness, rozkošné ubytování a chvíle plné lásky.

Wellness resort po.spolu

Odjeďte spolu na kouzelné místo, kde bude duše i tělo v rovnováze. Projekt po.spolu vytvořili majitelé díky zkušeností s učením Buddhistického mnicha. Můžete si tedy být jistí, že vás tu obklopí harmonická atmosféra, nabádající k meditacím a hlubokému odpočinku. Tento rajský prostor leží mezi brdskými lesy, kopci a ovocným sadem, pouhých 30 minut od hlavního města. Na všední starosti snadno zapomenete při saunových rituálech a během odpočinku ve vířivce. Zchladit se pak můžete v živém biotopovém jezírku. Kromě toho si tu pochutnáte i na kvalitních vínech, s jejichž výběrem vám poradí someliér. Pokud byste chtěli odpočívat i aktivně, v okolí je spousta pěkných výletních cílů. Vydejte se po romantické stezce Svatojánskými proudy, které vedou hlubokým skalnatým údolím řeky Vltavy okolo Štěchovické nádrže. Určitě nezapomeňte na romantickou vyhlídku Máj!


Prosecco Residence Marko

Víkendový get away na Moravě? To zní jako skvělý plán. Jelikož jaro už klepe na dveře, vřele doporučujeme vydat se do moravského Toskánska, které vás dostane svou pohostinností, skvělou gastronomií i velkým výběrem vín. Zabalte kufry a vydejte se do Valtic. Jakmile do prosekárny Marko vkročíte, nebudete se chtít hnout jinam. Nově otevřená wellness zóna je pro ubytované zdarma a lenošit tu můžete klidně celý víkend. Najdete zde vše, co uleví vašemu tělu a harmonizuje duši - bazén, dvě vířivky, čtyři sauny, Kneippův chodník a klidovou zónu. V restauraci vám šéfkuchař připraví speciality z těch nejlepších lokálních potravin. Až potěšíte své chuťové pohárky, nechte se ukolébat ke spánku v postelích se špičkovými matracemi. K pobytu máte zdarma štědrou snídani, tak nikam nespěchejte a užijte si každé její sousto.


Panství Dlouhá Lhota

Chcete na svou drahou polovičku udělat velký dojem? Vezměte ji/ho na Zámecký hotel Panství Dlouhá Lhota. Je to moderně zrekonstruované sídlo s dlouhou historií a jedinečnou atmosférou. Luxus na vás dýchne jak ze zámeckého ubytování, tak z vysoké kvality poskytovaných služeb. Je tu pouze 5 pokojů pro celkem 12 hostů, takže se nemusíte bát přeplněné restaurace, hluku nebo nedostatku místa ve wellness. Vypoťte se ve finské, bylinkové nebo turecké parní sauně se stoprocentní vlhkostí. Samozřejmostí je vířivka a lehátka pro klidné rozjímání. My dáváme 10 z 10 i místní zámecké restauraci Konírna, která nás vždy potěšila pravým gurmánským zážitkem. A na své si tu přijdou i milovníci vína. V podzemních prostorách zámku je krásná a dobře vybavená vinárna. 


Cattaleya

Vítejte ve světě, kde slovo "nemožné" neexistuje. V beskydské Čeladné jsme našli přepychovou vilu, kde si každý den budete připadat jako ve snu. Nechte všechny starosti i ratolesti doma a vyrazte sem za víkendovým wellness odpočinkem. Každý pokoj je originál a věřte, že nebude lehké si vybrat. Co třeba ten s velkou terasou a moderní privátní vířivkou či apartmá s vlastní houpačkou? Jestli toužíte dovolenou spojit se sportem, ke kopcům Beskyd to nebudete mít daleko. Nazujte pohorky a běžte je objevovat. Po celodenní túře se odměňte gurmánským zážitkem v místní restauraci. Jestli se rozhodnete strávit celý den ve vile, nudit se určitě nebudete. Tři druhy saun, vířivka, zahradní posezení s lehátky nebo kuželky, to vše je připraveno pro váš odpočinek. Rádi vám tu také přichystají piknikový koš plný dobrot.


Chata Ostříž

Tohle kouzelné místo v Hlinsku jsme přidali do nabídky teprve nedávno. Přepychová chata s vlastním wellness stojí na krásném břehu řeky Chrudimky, přesto v samém centru dění. Svou velikostí je ideální pro větší počet osob (max 10), tak vezměte celou rodinu nebo partu přátel a udělejte si společně nezapomenutelný víkend. Počasí už teď docela přeje i delšímu pobytu venku, takže zaručeně využijete gril i terasu s vířivkou. Pokud by bylo sychravo, den můžete strávit i u vnitřního vyhřívaného bazénu nebo si dát několik saunových koleček. Máte tady naprosté soukromí i když jste přímo v centru městečka. Na zahradě si užijete pohodu na terase v sedačkách, využít můžete i osvětlené ohniště Ofyr a povečeřet u velkého jídelního stolu. Pokud byste chtěli vzít třeba kolo, určitě neprohloupíte. Na Vysočině je je spousta krásně značených cyklostezek. 


Lemon Resort Spa

Jestli pro vás Polsko na víkend není příliš z ruky, naplánujte si výlet za romantikou a krásnou přírodou do resortu Lemon Spa u Rožnovského jezera. Spojení jezera a hor je jedno z nejlepších, které si pro vydařenou víkend umíme představit. Večer budete pozorovat slunce zapadající za horský obzor a po ránu vás probudí jeho měkké světlo odrážející se od vodní hladiny. A mezitím jen relax v krásném prostředí. Tady můžete spojit pobyt venku, sportovní aktivity i relax ve wellness, a to vše ve vlastním rytmu. Využijte dobře vybavené posilovny, squashového kurtu nebo si zaplavejte v bazénu. Okolo jezera je také pěkný výlet na kolech. V hotelové restauraci LEMON ​​ochutnáte moderní kuchyni inspirovanou světovými trendy, která vzniká vždy při použití těch nejlepších regionálních ingrediencí. 


Hotel Bergo Resort&Spa

Další polská perla mezi wellness pobyty je co by kamenem dohodil od Sněžky. Tomuhle kouzelnému místu dělá společnost krásná krkonošská příroda. Tady můžete bez výčitek vypnout a věnovat se jen sobě navzájem. Hotel Bergo Resort&Spa se může pochlubit pěti hvězdami a vše, co v názvu slibuje, tu najdete v té nejlepší podobě. Novoučké a vysoce stylové interiéry, luxusní wellness s výhledem do opravdové horské zeleně i tradiční (polskou) krkonošskou kuchyni v moderním podání. Svěřte se do rukou zkušených maséru a terapeutů a vyzkoušejte oblíbené masáže i autorské rituály nebo relaxujte v bublinách s uklidňujícím výhledem do bukového lesa. Zní to až příliš idylicky? Smiřte se s tím, že tohle je v Hotelu Bergo realita. 


Golden Hill Country Chalets

Jestli jste z jižních Čech, nebudete to mít k tomuhle skvost daleko. Golden Hill leží mezi malebnými kopci v St. Nikolai v Sausal v jižním Štýrsku. Je to útočiště ve třídě Upper Class, pro tu nejnáročnější klientu. Předností místa je idylická zahrada s přírodním jezírkem o rozloze 600 m², salónek se šampaňským, navržený jako obývací pokoj a samozřejmě vynikající kuchyně. Cílem majitelů je, aby jste se zde cítili jako doma a rádi se sem vraceli. Tento malý ráj se skládá ze 6 chat a jedinečného prémiového podkroví. Loft neboli moderní luxusní podkroví si oblíbí ti, kteří hledají privatissimum de luxe. Podkroví nabízí otevřený prostor, panoramatický výhled do všech stran, design a eleganci. Je určený pro dvě osoby a ideální na romantický víkend. V okruhu 60 km se nachází 7 golfových hřišť. Určitě jedno z nich vyberte a procvičte handicap. 

Similar articles