7 míst, kde vládne klid a nekonečná pohoda

28. May 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Taky máte dost shonu a chtěli byste na pár dní utéct do přírody, kde nebudete muset řešit nic jiného, než co si dát k snídani a kam vyrazit na výlet? Máme pro vás pár tipů na chalupy, kde vám bude dobře jako v pohádce.

 

Krkonoše: Ledárna

Už jste někdy spali za pecí? Ne? Tak v krkonošské chalupě v Černém Dole si to můžete vyzkoušet. Stavení až pro 14 lidí na vás dýchne atmosférou starých časů a přitom nabízí pohodlí, na něž jste zvyklí. Každý z apartmánů je originálně zařízený kombinací starožitného nábytku a moderních prvků.

 

Jeseníky: Roubenky pod oborou

Nadchnou všechny, kteří milují stylové chalupy, kde hostům nabízejí klid a maximální komfort. Nově postavené roubenky v malebném údolí pod Červenohorským sedlem jsou skvělým místem, kde si můžete odpočinout, a pak vyrazit na některý z bezpočtu výletů, které okolí nabízí.

 

Jižní Čechy: Chalupa u Vyšaty

Poznat, jak se žije ne venkově, lze v malebném stavení ve vesničce u Vlachova Březí. Stanete se dočasnými členy rodiny majitelů. Můžete podojit kozu, posbírat vajíčka a ráno si k snídani dát čerstvé mléko. Z téhle oázy klidu se vám ani nebude chtít, maximálně tak brouzdat po okolních lesích a vrátit se s košíkem plných hub.

 

Jižní Morava: Vila Mia Valtice

Z jedné strany zámecká zeď, z druhé vyhlídka na vinice – to vás čeká v útulném domku kousek od centra jihomoravských Valtic. Server Amazing Places ubytování doporučuje jak těm, kteří hledají spíš aktivní odpočinek, tak těm, kteří se s knížkou v ruce rádi kochají pohledem do kraje.

 

Jizerské hory: Chalupa v Jizerkách

Sem by se měli vydat všichni, kdo potřebují utéct od shonu, ruchu a stresu. Tak trochu bohem zapomenutý kout, kde vás ráno bude budit cvrlikání ptáků a na procházce v lese potkáte nanejvýš zajíce nebo srnku, je hotovým balzámem na nervy. V tradiční roubence v Albrechticích kousek od Tanvaldského Špičáku jako by se zastavil čas.

 

Mikulovsko: Vinařství pod Hradem

Spát v sudu jako ten Diogenes – tenhle zážitek si můžete dopřát jen na Jižní Moravě v srdci Pálavy. Ze zvláštního obydlí budete mít výhled do okolních vinic. A co jiného tady lze dělat, než degustovat víno. Kdyby jste si od jiskřivého moku chtěli dát pauzu, v okolí je toho spousta k vidění.

 

Beskydy: Villa 603

O tom, že i více než sto let staré stavení si díky citlivé modernizaci může
zachovat původní atmosféru, se můžete přesvědčit v kouzelné vilce na okraji moravského Příbora. Kombinace dřeva a kamene je prostě jedinečná.
Kam vyrazit? Město Příbor se chlubí slavným rodákem – Sigmundem Freudem. 

 

Celý článek v časopisu SVĚT ŽENY naleznete zde

Similar articles