10 tipů na vánoční dárky, které nás baví

1. December 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Také v letošním chaosu nezvládáte vymýšlet dárky pro své blízké? Tento rok byl plný výzev pro nás všechny. Většina tráví adventní dny roku 2020 velmi rozdílně než ty v letech předchozích. Práce z domova, střídavá výuka dětí, karanténa, péče o nemocné a spousta dalších starostí plní téměř veškerý volný čas.

I nám v Amazing places prokluzují dny neuvěřitelnou rychlostí a nevěřícně sledujeme blížící se datum Vánoc. Spojili jsme proto v týmu síly a společně sepsali seznam těch nejzajímavějších dárků, kterými uděláte radost mamince, bratrovi, partnerce nebo třeba sami sobě.

 

1. Gastromapa Lukáše Hejlíka

Kniha Gastromapy by neměla chybět žádnému milovníku kvalitní kuchyně a výletů spojených s výběrovou kávou, domácí zmrzlinou nebo obědem z čerstvých surovin. Lukáš cestuje po celé zemi a objevuje pro nás ty nejlepší podniky. Využít můžete jeho aplikaci nebo knihu, do které si s pomocí razítek zaznamenáte, kde a jak vám chutnalo. 

 

2. Loono

Vtipné a smysluplné dárky naleznete v charitativním e-shopu Loono. Tým mladých lékařů a mediků vede českou společnost k prevenci nejrůznějších onemocnění. Pořádají workshopy, diskuze, natáčejí podcasty a vytvářejí materiály s poutavou infografikou. Podpořit jejich činnost můžete buď napřímo nebo nákupem jednoho z mnoha krásných a užitečných dárků, jako jsou třeba ponožky, plecháček nebo trenky na spaní.

 

3. Book Therapy

Čím více času tráví lidé doma, tím častěji sahají po skvělé knížce, která je odstřihne od reality běžných dní a nabídne kouzelný svět plný představ a fantazie. Jedno z nejhezčích knihkupectví světa nabízí opravdu jedinečný výběr knih a časopisů. Najdete ho v Praze a nově i v Brně. Jestli vás baví architektura, design a osobní rozvoj, neměla by vám kniha z tohoto pečlivého kurátorského výběru chybět.

 

4. My Cooking Diary - Kuchařka

Kuchařka jedné z našich ambasadorek nás prostě baví. Recepty jsou hravé, zdravé a napsané takovou formou, že podle nich zvládne uvařit opravdu každý. Pro milovníky jídla, kteří raději vaří podle návodu, než aby zkoušeli metodu pokus-omyl, je jako dělaná. Oči potěší krásné barevné fotografie a vás i vaše hosty pak voňavý výsledek. Tak co, bude se podávat italské rizoto nebo tabouleh?

 

5. 3v1

Chtěli bychom vám doporučit kousky z e-shopu z 3v1, ale většina jejich produktů je tak rychle pryč, že těžko říct, zda na vás ještě nějaký zbyde. Na rozlučku se svobodou by vám neměly chybět jejich trička a dětem padnou body s nápisy, které budou mluvit za vás oba. Originální dárek od holek kolem naší milé ambasadorky Veroniky pobaví celé osazenstvo vánočního veselí.

 

6. Tour de Bar

Také už se nemůžete dočkat, až otevřou restaurace, kavárny a bary? Že už si ani nevzpomínáte na večery strávené jinde, než v kuchyni a ložnici u vás doma? Ani my ne. O to více se těšíme na nevšední zážitky a podniky, které budeme moci opět objevovat. S těmi dospěláckými vám pomůže barmanský profík George Němec, který míchá koktejly už přes 20 let.

 

7. Braasi Industry

Pro české značky máme slabost. Ruční práce, nevšední design, kvalitní materiály - to je něco, za co nás baví utrácet. Braasi batohy můžete vídat po celé republice. Jsou jednoduché, ale zaujmou. Prostorné, ale vhodné i pro menší procházky po kavárnách.  Budou vám skvělým parťákem na kole i po všech vašich cestách.

 

8. Dramox

Divadlo online rozjel v tomto roce Martin Hájek se svými kolegy z Livesportu a my tleskáme! Rozhodli se podpořit českou kulturu streamováním, což se jim podařilo na jedničku. Většina peněz ze vstupného jde zpět tvůrcům a umělcům a ti tak mohou pokračovat ve své práci. Kultura je potravou pro duši a jako taková si zaslouží naši pozornost a podporu.

 

9. Sauna v Národním divadle

Nejutajenější sauna v Praze na střeše Nové scény zažila po svém otevření pro veřejnost doslova boom. Funguje už 36 let, ale celé roky do ní měli přístup jen herci a baletky Národního divadla. Jakmile pomine lockdown, využijte její znovuotevření a dopřejte si hřejivou chvilku na jednom z nejoriginálnějších míst, které si pro saunu dokážete představit. Poukaz, který platí do 31.12.2021 si můžete zakoupit na recepci Národní sauny.

 

10. Amazing Places - Dárkové vouchery

Za tím, že nejlepší dárek je zážitek si stojíme a za našimi dárkovými vouchery obzvlášť. Bez výletů v přírodě i v ruchu města na těch nejzajímavějších místech si nedokážeme představit ani jedno z ročních období. S našimi vouchery můžete vyrazit sami nebo vzít někoho s sebou. Ať už se rozhodnete pro hory nebo lesní samotu, rozhodně nešlápnete vedle.

Similar articles