20 míst, která vás okouzlí: Vyhrajte pobyt v jednom z nich!

28. December 2017
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Hotely, penziony, statky či apartmány tak, jak je neznáte. Na inspirativním cestovatelském portálu Amazing Places jsme vybírali nejzajímavější lokality u nás a byli jsme až překvapeni, kolik takových kouzelných míst je... Koneckonců, sami se o tom můžete přesvědčit na portále www.amazingplaces.cz, kde se schovává spousta dalších často neobjevených pokladů. A jestli se rádi vydáváte za hranice všedních dnů, klidem, odpočinkem, sportem, soutěžte s námi a vyhrajte pobyt pro dva v jednom z nich!

Se stavbou rodinného domu je spojena spousta starostí, nervů a usilovné práce. Proto není od věci, čas od času si odpočinout v místech, která jsou doslova balzámem na duši. Navíc vám mohou poskytnout i inspiraci pro stavbu a zařizování domu, případně napovědět, v jaké lokalitě hledat pozemek pro váš vysněný dům.

Dvacet takových míst vám na následujících stránkách představujeme. Nabízíme ale více než krásné fotografie: Máte také možnost vyhrát pobyt v jednom z uvedených hotelů či penzionů – stačí si koupit časopis Můj dům a hlasovat pro nejkrásnější z nich!

 

1. Mezi Plůtky můžete vypnout

Někteří hosté budou při příjezdu do nově otevřeného boutique hotýlku v Čeladné v Beskydech asi hodně překvapeni. Není tu klasická recepce, jenom čtyři pokoje, každý je jiný a jinak velký, snídaně nemají přesně určený čas, záleží na každém hostu, kdy rád snídá… Tady se od vás nečekají žádné velké sportovní výkony, naopak zde máte úžasnou příležitost na chvíli vypnout.

 

2. Zikmundov si zamilujete

Leží uprostřed lesů, skoro na samotě, obklopený loukami se stádem krav a ovcí na jedné straně a koňmi na druhé. Přijedete z rušného města na víkend a ocitnete se najednou úplně někde jinde. Všude klid a pohoda. Můžete odpočívat, relaxovat a užívat si místní kuchyni... Když ho jednou navštívíte, budete se chtít vrátit. Pokoje jsou útulné, zařízené v čistém severském stylu tak, aby vás nic nerušilo. Zikmundov je jedno z mála míst, které dostojí slibům, chvále a očekávání před cestou. Krásné prostředí a velmi milý personál vám opravdu dovolí odpočinout si a dočerpat energii.

 

3. Mlýn Dänemark nabízí svatý klid

Kdo přijíždí k mlýnu skrytou lesní cestou podél říčky Vrchlice, už tuší, že klidné místo k odpočinku se blíží. Není tu recepce, zato vždy milý, ochotný personál, který se vás ujme od prvních okamžiků vašeho příjezdu. 7 designových pokojů a různá zákoutí mlýna včetně vyhřívaného bazénu nabízí každému naprosté soukromí a ničím nerušený klid.

 

4. Dobčické rybníčky jsou malý vodní ráj

Pokud nějaké místo naplňuje význam slova amazing (kouzelný), jsou to Dobčické rybníčky. Bydlení tak trochu jako z jiného světa, které zaručuje naprosto unikátní atmosféru. Čekají tu na vás dřevěné chatičky na vodní hladině a stromový domeček Amálka ve výšce čtyři metry – napůl nad zemí a napůl nad vodou – dokonalý odpočinek od moderního světa. Můžete popíjet víno v houpací síti na mole za svitu svíček a ráno se vynadívat na vodní hladinu zahalenou v mlze…

 

5. Café Fara láká všechny gurmány

Původně tu byla kavárna, ale péče majitelů ji proměnila v turistický cíl, za kterým míří lidé z dalekého okolí. Chtějí si pochutnat na skvělé kávě a unikátní kuchyni. Na obojím si zde totiž dávají záležet. Káva je bio a v kuchyni se používají především lokální suroviny. Některé z nich si majitelé vypěstovali na vlastních políčkách.

 

6. Penzion Štajnhaus vás překvapí

Pokud hledáte neobvyklé ubytování, můžete vyzkoušet penzion Štajnhaus v Mikulově. Tento starý renesanční dům majitelé ve spolupráci s mladým architektonickým ateliérem ORA uvnitř zrekonstruovali do moderní podoby a navenek zachovali unikátní historickou tvář. Pokud máte rádi minimalistický styl, prostor bez zbytečného nábytku a doplňků navíc, bude se vám tady líbit.

 

7. Augustiniánský dům má slavnou historii

Vynikající gastronomie, skvělé víno, excelentní snídaně, nádherné wellness a stále se smějící personál... Prostě ráj na zemi, který se skrývá v Augustiniánském domě v Pražské čtvrti lázeňského města Luhačovice. Tento hotel má desítky let dlouhou tradici. K jeho častým hostům patřil například skladatel Leoš Janáček, který se zde ubytoval celkem dvanáctkrát a složil zde světoznámou Glagolskou mši či skici k milované Lišce Bystroušce…

 

8. Na Stodolci budete v náručí přírody

V klidném zákoutí malebného městečka Chřibská objevíte útulný penzion, skvělou restauraci i stylovou kavárnu. Vše na dosah přírodních pokladů Českého Švýcarska. Toto místo láká na skvělou dovolenou v přírodě ve dvou i s dětmi. Čerstvý vzduch, nádherná krajina a skvělé jídlo vás přesvědčí, že se sem budete chtít vracet.

 

9. Chateau Mcely sen nejnáročnějších hostů

Unikátní zámecký hotelový komplex, který vybudovali manželé Inéz a Jamesi Cusumanovi, nabízí perfektní servis, špičkovou gastronomii a romantický genius loci. Toto místo vás nadchne na první pohled. Každičký detail je vyladěn k dokonalosti tak, aby pobyt zde byl prostě nezapomenutelný. Vybrat si můžete z 24 luxusních pokojů a apartmá. Každý z nich má vlastní styl i jméno.

 

10. Chateau Herálec je jako pro princezny

Mezi rozlehlými zámeckými komnatami nenajdete dva stejné pokoje, každý z nich je jiný a zcela jedinečný. Všechny však zdobí zvětšené repliky historických obrazů. Odpočinek doslova pohádkový zaručí neuvěřitelně pohodlné postele, hýčkat vás budou i moderní koupelny s měkoučkými župany a přezůvkami, které můžete využít i v místním wellness. Na pokojích najdete i vybavení na cvičení, mísu s ovocem či luxusní kosmetiku.

 

11. Nebespán pro dokonalý odpočinek

Na hlavním náměstí malebného městečka Kašperské hory najdete neméně malebný butikový hotel Nebespán, kde můžete strávit pohodovou dovolenou, ale třeba i jen odpočinkový víkend. Personál se totiž vynasnaží, abyste si místní pobyt užili. A protože zde mají málo pokojů, mají čas se vám věnovat.

 

12. Cattaleya vás okouzlí noblesou 

Při příjezdu do kompletně přestavěné prvorepublikové vily v Čeladné nemůže nikdo zůstat na pochybách, že tady to myslí se svými hosty vážně. Od precizního návrhu po velkoryse řešenou realizaci, od vily a zahrady až po nově vystavěné pavilony restaurace a wellness. A to se ještě v brzké době chystají dvě novinky, samostatný pavilon, který bude sloužit jako vinný bar, a zastřešení terasy. Přitom luxusní boutiquová vila disponuje pouhými 7 pokoji, a tak se tu o vás budou starat s maximální péčí…

 

13. Miss Sophie’s skrytá perla 

Do rodiny malých hotelů a hostelů Miss Sophie’s přibyla nová lokace, a to přímo v srdci krásné Olomouce. Historické centrum skrývá kousek od náměstí Republiky stylově zrekonstruovaný původní dům, který citlivě míchá moderní prvky s historickým duchem. Vše promyšleno do posledního detailu. Díky ochotnému personálu se zde, v jednom z 8 krásných pokojů, budete cítit jako doma a budete se sem chtít vracet.

 

14. Quisisana Palace na vás udělá dojem

Ve středu Karlových Varů, na proslulé Mariánskolázeňské ulici stojí už 130 let dům, který postavil Anton Pupp pro svoji manželku Marii. Pocházel z jedné z nejznámějších a nejzámožnějších rodin své doby, přesto musel na svou ženu udělat dojem. Ona byla totiž Mattoni. Palác, který už tehdy poutal pozornost, ji po citlivé rekonstrukci na přepychové ubytování poutá dodnes.

 

15. Homutův statek oáza pohody kousek od Prahy

V malebné krajině Kokořínska najdete oázu klidu a pohody. Statek rodiny Homutových z 19. století prošel velice citlivou rekonstrukcí vedenou panem majitelem, architektem Petrem Lorencem. Při přestavbě se podařilo spojit historický ráz stavení s moderními prvky a výsledek je více než vkusný. Ohromí vás nejen jednotný design a čisté linie, ale také přívětivost personálu a poctivá jednoduchost.

 

16. Miura hotel vítejte v budoucnosti 

Na počátku byla jen louka uprostřed malebných hor. Dnes tu přistála vesmírná loď ze souhvězdí MIURA, která sem přivezla na dovolenou pětičlennou rodinku geometrických tvarů. Bojíme se, že už nikdy nebudou chtít odletět zpátky! Architektura celé budovy je drsná jako okolní hory, ale zároveň útulná tam, kde má být. Hlavním materiálem je beton, který doplňují plechy, dřevo a sklo. Autorem celého konceptu je architektonické studio LABOR13.

 

17. Krakovice únik od civilizace

V tomto penzionu se obejdete bez obvyklých vymožeností moderního ubytování, jako jsou wellness, bazén či televize. Nevede sem ani asfaltová cesta. Nefalšované venkovské stavení na samotě uprostřed překrásné přírody připomíná středověký hrad s typickou dřevěnou pavlačí. Ráno si tu posedíte zachumlaní do deky a budete pozorovat východ slunce. Stojí tu i dvě mohutné lípy s historickým křížkem, pod nimi lavička, na níž můžete se šálkem kávy tiše rozjímat…

 

18. Grandhotel Tatra wellness a hory

Zelené Beskydy, nádherná příroda, zcela nový luxusní wellness hotel se sluneční terasou a kouzelnými výhledy na protilehlé valašské kopce – komu by se tu nelíbilo! Výjimečný je i přístup lidí, kteří se o vás budou starat. Udělají maximum pro to, abyste si v hotelu užili každičký moment, a na cestu vám ještě přibalí příjemné zážitky, emoce – a možná přidají i frgál. 

 

19. Pastuška je kouzelná chaloupka

Malý kousek ráje pro všechny, kdo milují krásy moravského venkova, se skrývá v blízkosti vodní nádrže Nové mlýny ve vesničce Brod nad Dyjí. Rodina Lípových tu vybudovala penzion z tradičního zemědělského stavení, které velmi citlivě zrekonstruovala, aby zachovala autentický ráz. Patří k němu došková střecha, dřevěné podlahy, tradiční nábytek a světlé vzdušné barvy. Najdete tu komfortní ubytování s jedinečnou atmosférou v osmi útulných pokojích. 

 

20. Statek Polžov jihočeská romantika 

Daleko od civilizace uprostřed jihočeských lesů leží statek Polžov. Na tomto romantickém výměnku najdou hosté, obklopeni přírodou, zvířaty a bez zbytečných moderních vymožeností, absolutní klid. Celý interiér je krásně zařízen a majitelé si dali záležet i na každém venkovním zákoutí, včetně polootevřené stodoly s letní kuchyní a grilem. Jako by se tu návštěvníci vraceli ke svým kořenům. Statek nabízí ubytování ve třech malebných pokojíčcích.

Text: Markéta Klocová, Foto: Amazing Places

Similar articles