Horká novinka v centru

8. July 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

O Brně se už nějakou dobu ví, že svými restauracemi, bary, bistry a hotely dohání Prahu a možná už ji v lecčems předběhlo. Rozhodně vás ve městě nebudou trápit davy turistů a pravděpodobně vás překvapí vstřícnost místních lidí, kteří se s vámi hned dají do řeči, jako byste byli staří známí.

 

Nejinak tomu bude i U Tomana - místě přímo v centru města na Náměstí Svobody, které nese číslo popisné 22. Starousedlíci na něj vzpomínají jako na proslulé cukráčství založené kavárníkem a cukrářem Emanuelem Tomanem. Na jeho počest jméno domu zůstalo a “U Tomana” se v posledních letech proměnilo na místo, kde se výborně vaří, kde mají vlastní pivovar a kde se nově můžete také ubytovat v unikátních apartmánech.

 

Těch mají U Tomana celkem 11, jsou dvoulůžkové a každé patro je udělané ve specifickém stylu. Co vás určitě ohromí na první pohled, bude prostor - všechny apartmány jsou řešeni velmi velkoryse a pokud máte rádi vzdušnost, tak si to tu budete užívat na 100%. 

V nejvyšším patře najdete, jak už možná tušíte, apartmán největší a nejluxusnější. Patří k němu prostorná terasa s výhledem na náměstí, jako v jediném tu mají hosté kuchyňskou linku a soukromou saunu. V koupelně můžete relaxovat ve vaně, je tu k dispozici i sprcha. Á propos jestli tu často zmiňujeme velký prostor, tak sprchové kouty svou velikostí předčí vaše očekávání.

 

Pojďme ale dál - apartmány v nižších patrech jsou laděny do stylů, které jsou inspirovány životem v Brně. Vězeňské mají svou předlohu v kasematách na Špilberku, motocyklové zase v místním Grand Prix, umělecké v bohaté divadelní scéně a ty funkcionalistické jsou samozřejmě inspirovány Vilou Tugendhat. Opravdu je tu z čeho vybírat a díky tomu, že kromě ložnice má každý apartmán i velký obývací prostor, tak si tu budete připadat jako doma. Wi-fi a klimatizace patří k základnímu vybavení a pokud byste potřebovali zaparkovat, i to je možné v nedalekých garážích.

 

V neposlední řadě je U Tomana také místo, kde se dá dobře najíst a napít. V restauraci nabízejí poctivě připravená jídla, která neobsahují žádné glutamáty a jsou uvařena ze surovin z čistě domácích chovů či farem. Co se týče pití, tak tu ochutnáte piva z jejich vlastního minipivovaru. A jedna kuriozita na závěr - v 1. patře restaurace potkáte “selfie koutek”, kde si můžete půjčit retro doplňky a vyfotit se s takovými skvosty jako například Java z roku 1957 nebo čerpací stojan.

Pokud tedy budete chtít objevovat Brno, nemůžete mít lepší základnu.

 

Celý článek si můžete přečíst zde.

Více o týdeníku EURO zde.

Similar articles