Pohádka moderní doby

8. June 2018
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

V klidnější části Lipna, na prahu Šumavského národního parku vyrostlo zhruba před rokem unikátní místo s názvem Knížecí cesta. V budově z poloviny 18. století najdete luxusně a vkusně zařízené apartmány, z nichž už nebudete chtít odjet.

Apartmány, které najdete v obci s pohádkovým jménem Bližší Lhota, mají úplně všechno, co jen můžete potřebovat. Nabízí absolutní pohodlí, kompletně zařízenou kuchyni a estetické žně. Spojit moderní styl s prvky, jaké pamatujete z dětství od babičky, není jednoduché, ale tady se to povedlo na jedničku.

 

A pak je tu ta všudypřítomná pohoda. Lodička na rybníku čeká, kdy ji přijdete vyzkoušet, občas vyskočí jeden ze 120 pstruhů a připomene, že můžete zkusit štěstí a jednoho si ulovit a poté ugrilovat. O kousek dál stojí sauna s luxusním výhledem na celé Lipno. Obrovská zahrada i nádvoří, které apartmány spojuje, nabízí spoustu míst, kde si můžete ráno vychutnat snídani, odpoledne kávu, nebo si prostě jen tak posedět a třeba si číst.

 

Jedinečné kouzlo tomuhle místu ale dodává až profesionální, a zároveň velmi milý přístup místního personálu. Udělají, co vám na očích vidí, je znát, že mají hodně práce a je jich tu málo (tímto se přimlouvám za posilu), přesto se ale usmívají, neustále se ptají, jestli máte všechno. Když pak na ráno ještě napečou domácí bábovku, začnete se vážně cítit jako doma. Možná lépe.

 

Nechtělo se mi odtud. Chtěla jsem se ještě další den toulat kolem Lipna, udělat si další výlet Šumavou, kterou miluju. Představovala jsem si, jaké by to bylo tady žít. Nakonec jsem na Knížecí cestě zůstala alespoň o den déle, a už plánuju, kdy se vrátím. Vsadím se, že to budete mít podobně.

 

Co byste ještě měli vědět

  • WiFi je k dispozici a opravdu funguje
  • půjčit si můžete elektrokolo, paddle surf i nafukovací motorový člun
  • snídani si nezapomeňte objednat předem 
  • během dne se nevaří, v nabídce je jen malé občerstvení
  • místo se neustále vyvíjí, příští rok přibude venkovská hospůdka, několik hotelových pokojů i rozšířený wellness

Similar articles