10 tipů, kde můžete být celý den v županu

5. November 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

S podzimem přichází čas wellness pobytů, kdy naše tělo přímo volá po odpočinku a hýčkání v teple. Pojďme se podívat na 10 tipů, kam se za nimi letos vydat po Česku.

 

Maximus Resort

Vydejte se za saunováním a odpočinkem na břeh Brněnské přehrady, do hotelu Maximus Resort, který byl navržen v souladu s principy feng šuej. Hlavním důvodem návštěvy je bezesporu unikátní saunový svět, který vás vezme na cestu kolem světa. Největším lákadlem jsou venkovní sauny s jezírkem, u kterého si budete připadat jako v Karibiku. Na výběr máte z 12 saun a několika bazénů, které vám přijdou vhod především, když venku vládne chladno.

 

Cattaleya

Přestavěná vila ze 30.let nabízí ideální prostředí pro relaxaci, když je venku zima a plískanice. Vyberte si ze sedmi naprosto originálních pokojů, včetně pokoje s vlastní vířivkou. Wellnessový prostor je naprostým balzámem pro duši i tělo. Prohřejte se až na kost v jedné ze tří netradičních saun. V solné sauně se vám pročistí plíce, ruská báňa vás oslní svou minimalistickou jednoduchostí a v bylinkové sauně se možná i omámíte blahem. Když se zrovna nebudete potit, odpočiňte si ve vířivce, nebo si dejte pár tempíček v bazénu s protiproudem. Večery je pak ideální strávit ve vinárně a restauraci. Prostě savoir vivre.

 

Miura Hotel

V podhůří Beskyd se zničehonic vynořuje futuristická stavba, která působí jako vesmírná loď z nějakého sci-fi filmu. Nenechte se však mýlit. Působivá budova je prvotřídní hotel, ideální na zimní wellness. Jedinečnost místu dodává všudypřítomný pohled na Lysou Horu, který si můžete vychutnat i z obou bazénů spa komplexu. Vyzkoušejte netradiční sněhový ráj, kde otestujete svou odolnost vůči minusovým teplotám. Zahřát se naopak můžete ve finské sauně, páře, na vyhřívaných lůžkách nebo v teplém venkovním bazénu. Pro labužníky je připravena i bylinková nebo solná lázeň.

 

Aparthotel Svatý Vavřinec

V Peci pod Sněžkou si po náročném dni plném turistiky nebo lyžování můžete dát i prvotřídní wellness. Aparthotel Svatý Vavřinec nabízí pokoje i s privátním wellness. Můžete si tak vybrat soukromý pokojík s vlastní venkovní vířivkou, nebo pokoj s infrasaunou v koupelně. Pokud zrovna soukromý wellness nepotřebujete, užijte si wellnessový prostor s tradiční finskou saunou, bio saunu s aromaterapií, nebo parní lázní. Když se zrovna nepotíte, vystavte svá chodidla Kneippovu chodníku, dejte si zážitkovou sprchu, nebo relaxaci ve vířivce. Odpočinek zaručen.

 

Hotel Volarik

Do Mikulova se jezdí za kvalitním vínem. Víte ale, že se můžete do tohoto historického městečka vydat i za špičkovým wellness nově otevřeného Hotelu Volarik? Nové SKY wellness se saunou a bazénem naleznete na střeše hotelu s panoramatickým výhledem na celé město, včetně pověstného Svatého kopečku. Pokud jste milovníci vína a rádi rozmazlujete i své tělo, neměli byste vynechat vinnou lázeň. V přízemí hotelu zase naleznete příjemnou zahradu, které vévodí biotopické jezírko s řadou lehátek, které přímo vybízejí, abyste se do nich uvelebili a pozorovali vodní hladinu.

 

Resort Sobotín

Když už na wellness do Jeseníků, tak do zámeckého resortu Sobotín. Najdete tu totiž obrovský krytý bazén, s výhled přes prosklená okna do zeleně. Uvelebte se na jedno z pohodlných lehátek a prostě se kochejte. Pokud máte rádi pořádné prohřátí těla, vyzkoušejte čtyři různé sauny. Klasici si přijdou na své ve finské sauně a parní lázni. Zdraví těla můžete utužovat i v solné a bylinkové sauně, které jistě ocení i vaše plíce. Samozřejmě nemůže chybět vířivka, kam se vejde pohodlně až 15 lidí. V soukromí pak můžete vyzkoušet rituální lázně nebo pivní koupele. Každý si zde najde své.

 

Residence Grand

Pokud máte raději spíše menší hotýlky, ale stejně byste ocenili kvalitní wellness, tak si piště Residence Grand ve Špindlerově Mlýně. Apartmány se podobají alpských chaletům a místní wellness je vyvedeno ve světlém dřevě a tlumených béžových tónech. I přes komornější ubytování si tu užijete prvotřídní spa. Vedle klasické finské sauny nemůže chybět parní aroma lázeň. Pokud nejste příznivci vysokých teplot, ale stejně byste se rádi zahřáli a udělali něco pro své zdraví, je tady pro vás oblíbená infrasauna. Závěrečná relaxace ve vířivce samozřejmě nemůže chybět.

 

Hotel PECR

V Peci pod Sněžkou vyrostly dva moderní hotely, které svou architekturou působivě zapadají do krajiny. Po náročném dni plném horských aktivit je ideální si zajít do wellness a pořádně si prohřát svaly, které si to jistě zaslouží. Vaše tělo bude plesat radostí z výběru saun, od finské, solné, biosauny, infrasauny, až po parní lázní hammam. Zchladit se naopak můžete ve venkovním ochlazovacím bazénku, a pak se zase příjemně zahřát ve venkovní vířivce a odpočívárně na střeše hotelu. Odměnou vám budou skvělé výhledy na vrcholky Krkonoš.

 

Wellness Hotel Fénix

Letošním objevem je pro nás Hotel Fénix pod Ještědem. Klasický hotel s wellness centrem ale nečekejte. Tady máte privátní spa přímo na svém pokoji, včetně luxusní vířivky, moderní prosklené sauny a prostorné terasy s výhledem na zdejší dominantu. Stačí si vybrat pokoj přesně podle vašeho gusta a užít si tak pohodu v naprostém soukromí. 

 

Hotel Královka

Nazujte si pantofle a odpočiňte si na střeše magického wellness s výhledem na panenské jizerskohorské lesy. Večer můžete pozorovat hvězdy z venkovní jacuzzi nebo si prohřát tělo v některé z hotelových saun. A pokud vám po wellness vyhládne, můžete si dopřát výborné jídlo v hotelové restauraci, na které si Královka nechává opravdu záležet. 

 

A teď jeden tip na závěr pro vás. Víte o tom, že lidé dávají především hmotné dárky, ale sami dostávají nejraději zážitky? Pojďte tedy udělat radost svým blízkým a přátelům dárkovým voucherem Amazing Places a výběr samotného wellness už nechte na obdarovaném.

Similar articles