Spouštíme nový projekt Hero Hotel. "Hotely pomáhají lidem, lidé hotelům!"

24. April 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Budete si o nás nejspíš myslet, že jsme se postavili na hlavu, ale co jiného dělat, když je celý svět naruby. Rozhodli jsme se totiž, že v této době otevřeme nový hotel. Hotel, ve kterém najde útočiště každý hrdina z řad zdravotníků a lékařů, který ho právě teď potřebuje. Právě těm otevíráme dveře kouzelného místa s všeříkajícím názvem HERO HOTEL. Každý nemůže bojovat v první linii, ale hrdinové můžeme být všichni!

 

Na mysl nám však nepřestávala přicházet jedna myšlenka – mluvíme o zachraňování hotelů, respektive všech ubytovacích zařízení. Ve skutečnosti jsou to ale právě hotely, kteří v tuto chvíli pomáhají. Nabídly své pokoje po celé České republice, které dnes zejí prázdnotou, lidem v první linii. Všem záchranářům, sestřičkám, doktorům, zdravotníkům, hasičům nebo těm, kteří se vrátili z rizikových míst a potřebují přechodný domov, aby neohrozili svou rodinu.

Naštěstí celá situace ustupuje a poptávka lůžek, jako azyl pro zdravotníky, nebude snad ani v nadcházejících týdnech velká. Proto spouštíme dlouhodobou kampaň na podporu cestování po Česku a Slovensku a míříme i za hranice! Současná krize zasáhla cestovní ruch takřka nejvíce a bohužel se o tom doposud zatím nemluví. Nejhůře je na tom Praha, která je závislá čistě na zahraničních turistech a naopak provozovatelé chatek na samotě rázem zjišťují, že mají doma zlatý důl. Podpořte svůj oblíbený hotel tím, že si u nich rezervujete svou letošní dovolenou. Je škoda sedět doma na zadku a nikam necestovat jen proto, že za hranice to j komplikované.

Hero Hotel není projekt, který pomine v okamžiku, kdy se nám podaří zbavit se každodenního nošení roušek a budeme moct zase volně chodit po kavárnách a jezdit na výlety. Ne, projektem Hero Hotel chceme podporovat cestovní ruch u nás i na Slovensku dlouhodobě. Jedním pilířem je proto i VÍKEND ZDARMA. Hoteliéři tak budou moct v první řadě poděkovat právě zdravotníkům, kteří teď celé dny stojí na nohou a pomáhají kde se dá. Protože si toho moc vážíme, chceme jim pozvánkou na odpočinkový víkend se svými nejbližšími prokázat vděk. Jste-li zdravotník nebo máte ve svém okolí někoho, kdo by si zasloužil alespoň na tři dny vypadnout z pracovního vytížení a doslova vypnout, dejte jim o našich stránkách herohotel.cz vědět. Stačí se jen přihlásit místu, kam byste rádi vyrazili, a pomalu balit kufry. 

 

Provozujete naopak vy sami ubytovací zařízení, kde by se nějaký ten volný víkend našel (nemáme na mysli v létě), rádi byste poděkovali zdravotníkům a zapojili se do neziskového projektu, zaregistrujte se ZDE. Běhá vám hlavou otázka, proč byste měli někomu dávat něco zdarma a odpověď „hřejivý pocit u srdce“ na vás úplně neplatí? Odpověď je prostá. Projekt Hero Hotel vytváří pozitivní obraz jednotlivých ubytovacích zařízení - nespornou visibilitu. Díky tomu, že sami pomůžete a budete v souvislosti s Hero Hotelem vidět na sociálních sítích a při utváření mediálního obrazu, okamžitě získáváte výhodu nad ostatními. Od nás  získáte veškerou podporu! Materiály, logo Hero Hotelu pro sebereprezentaci a spoustu rad, jak využít zapojení pro svůj nejlepší prospěch. Věříme, že lidé při výběru dovolené v tuzemsku ocení to, jak se ubytování postavili k současné krizi.

Už jsme vás dostatečně přesvědčili? Pokud ne, tak to, že projekt je 100% NonProfit a vše je pro vás zdarma! Podmínkou účasti je registrace skrze stránky www.herohotel.cz a také poskytnutí pomoci lidem, kteří dnes “bojují” v první linii koronavirové epidemie. Vybrat si můžete buď 6 nebo 12 těchto Víkendů - za to získáte min. 1 rok aktivní podporu a účast v projektu Hero Hotel. Rozhodli jsme se, že chceme být i v těchto zašedlých dnech sluníčkáři a pomoct, jak jen to jde.

 

Jsme moc rádi, že si nás všimla i širší veřejnost, včetně ministryně pro místní rozvoj, Klára Dostálová. "Projekt považuji za příklad dobré praxe, kterým lze ukázat, že i v době krize je možné vymýšlet funkční plány na podporu odvětví, podniků a jedinců. Prostřednictvím naší agentury CzechTourism se ho budeme snažit co nejvíce propagovat," vyjádřila se k Hero Hotelu v jednom z rozhovorů.

A kdo za celým projektem stojí? Kromě toho, že samozřejmě my, Amazing Places, tak spoustu dalších lidí. Třeba společnost Mevris - parta lidí, kteří stojí za hotelovým softwarem Better Hotel, v čele s Martinem Blažkem. „Navzdory krizi je v hospitality mnoho lidi, kteří se starají o své komunity a pomáhají těm, kteří to potřebují. Každý z nás může "něco" dělat a my jsme si dali za cíl říct o občanském hrdinství lidí v cestovním ruchu veřejnosti. Pod maskou hrdiny může být každý. Hero Hotel je otevřená platforma, kde se můžete stát hrdinou, pomocí dobré věci a podpořit český cestovní ruch.“ - Martin Blažek. Společně s celým jeho týmem se do toho s námi vrhla marketingová agentura Outbreak, PR agentura Konektor a spousta dobrovolníků, kteří nechtějí jen tak nečině doma sedět a rozhodli se pomáhat. Děkujeme!!

A jak se na současnou situaci dívá Petr Kotík, zakladatel projektu Amazing Places: „Díky koranavirové krizi je letos všechno jinak. Hlavně v Praze, Karlových Varech a lázeňských místech. Kdybych měl být trochu cynik, tak řeknu, že se letos bude odehrávat reality show “Kdo získá hosta, přežije”, ale protože se jedná o největší krizi v cestovním ruchu za posledních 50 let, tak poprosím všechny, kteří mohou, podpořte svou cestou, dovolenou místa, která tu za rok taky nemusí být. Na podporu cestovního ruchu a zároveň na pomoc lidem, kteří sami pomáhali a pomáhají jsme založili neziskový projekt Hero Hotel. Stojí za ním skvělá parta lidí od nás z Amazing Places a Mevrisu a také desítky dobrovolníků z celé země."

 

Sledujte náš na sociálních sítích - instagram, facebook, web. V případě jakýchkoliv dotazů nám kdykoliv napište na e-mail be@herohotel.cz.

POJĎTE DO TOHO S NÁMI. POMOZTE, NĚKDO JINÝ POMŮŽE VÁM. A ještě ke všemu zdarma.

 

Autor: Bety Krausová, Petr Kotík

Similar articles